Με φτιάχνει, με χαλάει

Με χαλάει: που οι μόνοι που πάνε βόλτα (με τα πόδια) στο Λυκαβηττό είναι οι τουρίστες, οι μετανάστες (οι οποίοι κάνουν και πικνίκ) και οι dog-walkers. Οι υπόλοιποι: αμάξι και σκυλοτράγουδα...
Dog-walkers εναντίον dog-listeners, σημειώσατε 2.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Με χαλάει που αυτή η χώρα δεν έχει dog-walkers, αλλά μόνο poop-dispensers.
 

crystal

Moderator
Με έφτιαξε φοβερά σήμερα το πρωί ο 50something οδηγός του λεωφορείου που οδηγούσε στην μποτιλιαρισμένη Όλγας ακούγοντας ΚΑΙ τραγουδώντας
. Κι όμως αληθινό!
 
(Πολύ κουλ το Dawkins pin, nickel - εύγε!)
Εμένα γιατί μου φέρνει στο μυαλό κατσαρίδα; Ξέρετε, από κείνες τις ξανθιές που θα σκάσουν μύτη όπου να 'ναι. Μάλλον πρέπει να αρχίσω να κοιμάμαι περισσότερο...
 

curry

New member
Με φτιάχνει: η υπέροχη οικογένεια πλανώδιων μουσικών στην Αποστόλου Παύλου, προφανώς από Βαλκάνια, αφού το ρεπερτόριο περιλάμβανε Μπρέγκοβιτς. Μάμα τραγούδι, μπαμπάς ακορντεόν, μωρό στο καρότσι (για να αποκτά μουσική παιδεία) και 5χρονο κοριτσάκι για τα τρομερά χαμόγελα! Το κέφι τους και το γέλιο τους απολύτως ειλικρινή!

Με χαλάει: οι καραγκιόζηδες που περνούν με αυτοκίνητο/ μηχανή/ παπί στην Αποστόλου Παύλου λες και είναι η Ακαδημίας. Και οι μπάτσοι, που απουσιάζουν συνήθως όλη μέρα, και ιδίως τις ώρες που όσοι τολμούν να κάνουν τη βόλτα τους στον ωραιότερο πεζόδρομο της Αθήνας κινδυνεύουν από τους προαναφερθέντες καραγκιόζηδες. Ουστ!
 

Elsa

¥
Με φτιάχνουν: τα ανοιξιάτικα απογεύματα της Παρασκευής, όταν η πόλη για λίγο ηρεμεί και χαλαρώνει και κατηφορίζω χωρίς βιασύνη προς το μετρό βλέποντας όλα αυτά τα ξεμανίκωτα κορίτσια που είναι χάρμα οφθαλμών ακόμα κι αν δεν είναι πάντα καλόγουστα. (ουπς! με πρόδωσαν πάλι οι ορμόνες μου; )

Με φτιάχνει: να γυρίζω σπίτι και να μην βρίσκω ψυχή (η σύντομη και εύθραυστη ευτυχία του παντρεμένου με παιδιά), να βάζω δυνατά μουσική, να περπατάω ξυπόλητη στα μάρμαρα και να τραγουδάω σκόρπιους στίχους σε γλώσσες που δεν γνωρίζω.
(αυτή την στιγμή, Fanfare Ciocarlia και σε λίγο Gogol Bordello που μου σύστησε ο σύντροφος Gagarin Stathis!):D
 
Μπράβο, Έλσα, που τήρησες το λόγο σου κι έβαλες 2 "με φτιάχνει" σήμερα!
 
Με φτιάχνει: να κατεβαίνω τη Σίνα, το βράδυ, φορτωμένη με σακούλες με μπουκάλια / τενεκεδάκια / κονσέρβες, και να πηγαίνω την ανακύκλωσή μου στο αυτόματο "κουτί" στην πλατεία Κοραή. Μ' αρέσει το χρατς που κάνει καθώς καταπίνει τα πλαστικά μπουκάλια!

Με χαλάει: α) που με κοιτάνε με ελαφρώς λοξό βλέμμα (κυρίως οι φρουροί της Μπενάκη που μάλλον νομίζουν ότι κουβαλάω πρώτη ύλη για μολότοφ), και β) που δεν έχω δει ποτέ, μα ποτέ-ποτέ, κανέναν να κάνει ανακύκλωση στο συγκεκριμένο σημείο.
 
Last edited by a moderator:

nickel

Administrator
Staff member
Με ανεβάζει κατακόρυφα να κάθομαι σε πεζόδρομο της μεταμεσονύκτιας Αθήνας, με την ιδανική μεσομαγιάτικη θερμοκρασία, με μια παρέα που τιτιβίζει ευχάριστα, με τα γύρω τραπεζάκια γεμάτα από άλλες παρέες που συζητούν πολιτισμένα και με σεβασμό για τον δικό μας ζωτικό χώρο — σε μια ατμόσφαιρα που τίποτα δεν σε ενοχλεί και ξεχνάς αυτά που καθημερινά σε ενοχλούν.

Με ψιλοχαλάει που εκείνη την ώρα έχουν κλείσει όλες οι μηχανές του καφέ. Με ψιλοχαλάει για ένα δευτερόλεπτο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Με φτιάχνει να κάνω τη διαδρομή Μοσχάτο-Στ.Λαρίσης σε εφτάμισι λεπτά, τρανή και σαφέστατη απόδειξη ότι για μια τόσο δα μικρούλα στιγμή άνοιξαν τα ουράνια κι ανάμεσα απ' τα σύννεφα ξεπρόβαλε το χέρι του Θεού και με έδειξε τον φτωχό.

Με φτιάχνει ακόμη περισσότερο το να βρω αμέσως νόμιμη θέση στάθμευσης ακριβώς εκεί όπου πηγαίνω (κι ας είναι κανονικά πήχτρα ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο), αποδεικνύοντας ότι αυτά δε γίνονται μοναχά στις ταινίες - κι ας ανησυχήσω στιγμιαία μήπως το παράκανε μαζί μου ο Θεός, κι ίσως απλώς μου ετοιμάζει κάνα μεγάλο κάζο και πρέπει να φυλάγομαι.
 
Με φτιάχνει: που σήμερα είδα δύο χελώνες κι έναν τρυποκάρυδο (!) στο κέντρο της Αθήνας (στο Λυκαβηττό).

Με χαλάει: που, εκτός από τις χελώνες και τον τρυποκάρυδο, είδα πεταμένα μπουκάλια, προφυλακτικά, κωλόχαρτα, πλαστικά ποτηράκια, μία σκουριασμένη μηχανή μοτοσικλέτας (!) και μία μονάδα Η/Υ. Κατά τ' άλλα, πληρώνουμε όλοι μαζί περίπου 1.200.000 ευρώ για την ανάπλαση του Λυκαβηττού (όπως λέει η "περήφανη" πινακίδα στη στροφή). ΝΤΡΟΠΗ!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Με φτιάχνει αυτή η φωτό απ' το Ρόιτερς (μπαλόνια!) :D:

 
Με φτιάχνει: που σήμερα ξεκίνησε το 8ο Jazz Festival στο γκαζοχώρι. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Με χαλάει: που το Γκάζι έχει μετατραπεί σε δεύτερο Ψυρρή. Πόσες trendy καφετέριες και σκυλομάγαζα ν' αντέξει πια αυτή η πόλη;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Με χαλάει που τα εντερικά των περιστεριών της γειτονιάς μου ακολουθούν βιορυθμό που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το πότε έχω πλύνει το αυτοκίνητο.

Με χαλάει ακόμη περισσότερο που, όταν αφήνω το αυτοκίνητο άπλυτο σε μία απέλπιδα προσπάθεια να υπερνικήσω τον προηγούμενο φυσικό νόμο, εκείνα έρχονται και κενώνουν το περιεχόμενο του πεπτικού τους συστήματος στο μπαλκόνι μου - λες κι έχουμε κάνει καμιά συμφωνία να έχω αναλάβει ως ο επίσημος ανακουφιστής τους.
 
Με χαλάει που πρέπει να δουλεύω 11 μήνες σαν το σκυλί για να προσπαθήσω να καταφέρω να πάω διακοπές για δύο εβδομάδες. Κι αυτό με καβούρια στην τσέπη.

Με φτιάχνει που όπου κι αν το πω, βλέπω το γνωστό συγκαταβατικό χαμόγελο. Δεν είμαι η μόνη λοιπόν.
 
Με χαλάει ακόμη περισσότερο που, όταν αφήνω το αυτοκίνητο άπλυτο σε μία απέλπιδα προσπάθεια να υπερνικήσω τον προηγούμενο φυσικό νόμο, εκείνα έρχονται και κενώνουν το περιεχόμενο του πεπτικού τους συστήματος στο μπαλκόνι μου
Βάλε το αυτοκίνητο στο μπαλκόνι.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Βάλε το αυτοκίνητο στο μπαλκόνι.
Χμ, ευκολότερο βλέπω να βάλω το μπαλκόνι στο αυτοκίνητο (μετά από κάνα σεισμό, επί παραδείγματι) - αλλά και πάλι το βλέπω να 'ναι κουτσουλοβριθές μέσα στα χαλάσματα. :mad:
 
Με φτιάχνει που τελειώνουν τα σχολεία.
Με χαλάει η ζέστη. Όχι μόνο με χαλάει, με αρρωσταίνει...
 
Με χαλάει που πρέπει να δουλεύω 11 μήνες σαν το σκυλί για να προσπαθήσω να καταφέρω να πάω διακοπές για δύο εβδομάδες. Κι αυτό με καβούρκια στην τσέπη.

:D

Γιατί θέλει 10 χαρακτήρες μίνιμουμ;
 
Top