Μετάφραση βιβλίου 350 σελίδων

Lizzy

New member
Καλησπέρα σας,

μπορείτε να μου πείτε τι χρονικό διάστημα θεωρείται ικανοποιητικό από την αγορά για τη μετάφραση ενός βιβλίου 350 σελίδων από τα Αγγλικά στα Ελληνικά; το βιβλίο είναι επιστημονικό για θέματα ψυχολογίας.

Επίσης με ποιο τρόπο υπολογίζεται η χρέωση; με το 16σέλιδο;

Ευχαριστώ πολύ!
 
Εξαρτάται από τον εκδότη και από το βιβλίο (μπορεί, ας πούμε, να πρέπει για κάποιο λόγο να βγει γρήγορα στην αγορά). Προσωπικά θα ζητούσα έναν χρόνο, αλλά αφενός είμαι αργός και αφετέρου έχω πρωινή δουλειά. Ένας μέσος εκδότης φαντάζομαι ότι θα το ήθελε σε 3-6 μήνες.

Edit: Η χρέωση και πάλι εξαρτάται από τον εκδότη. Μπορεί να γίνεται ανά 16σέλιδο, αλλά με συγκεκριμένο αριθμό λέξεων ανά σελίδα, οπότε ουσιαστικά γίνεται με τη λέξη. Ας πούνε όμως και οι πιο έμπειροι, η άμεση εμπειρία μου είναι περιορισμένη.
 
Σωστά και σημαντικά όλα αυτά, ιδίως η πρωινή δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις: δεν μπορείς να βγάλεις ένα βιβλίο στον ίδιο χρόνο είτε δουλεύεις αποκλειστικά πάνω σ' αυτό είτε σκοπεύεις να παίρνεις και άλλες δουλειές παράλληλα ή κάνεις και άλλο επάγγελμα. Και βέβαια, οι επιθυμίες του εκδότη με τις εκτιμήσεις του μεταφραστή συνήθως διαφέρουν κατά έναν παράγοντα της τάξης του 3 :-)
 

daeman

Moderator
Staff member
...
Και οι εκτιμήσεις του μεταφραστή συνήθως διαφέρουν από την τελική διάρκεια του έργου της μετάφρασης κατά έναν παράγοντα ανάλογο της τάξης :huh: και της πειθαρχίας :whistle: με την οποία εργάζεται, χωρίς να αναφέρω την εμπειρία του ή την έλλειψή της :bored:, παράμετρο καθοριστική για τον χρόνο ολοκλήρωσης.
 

nickel

Administrator
Staff member
Οι υπολογισμοί γίνονται συνήθως με το 16σέλιδο και οι μέσες τιμές κυμαίνονταν από 120-180 ευρώ το 16σέλιδο (χωρίς να αποκλείονται οι χαμηλότερες ή οι υψηλότερες, αλλά δεν έχω ιδέα πού βρίσκεται η αγορά σήμερα).

Αν υποθέσουμε ότι: η αμοιβή για μία σελίδα είναι 10 ευρώ (€160/16σέλιδο) και θέλεις να εξασφαλίσεις 1.500 (ακαθάριστα) ευρώ το μήνα δουλεύοντας 22 από τις 30 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφράζεις 150 σελίδες το μήνα ή 7 σελίδες την ημέρα.

Υποθέτω ότι η αγορά γνωρίζει 853 σενάρια που είναι διαφορετικά από το παραπάνω.
 

Rania_transl8

New member
Καλησπέρα, παλιό το thread, αλλά έχω την ίδια απορία, όταν λέμε σελίδα εννοούμε π.χ. 250 λέξεις;
 
Top