Κόλλησα safebrowsing.biz

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Στο λάπτοπ. Έχει κάνει κατάληψη στον Internet Explorer και δεν φεύγει με τίποτα. Έκανα όλα όσα μου λέει εδώ, αλλά τίποτα. Eίχε κάνει κατάληψη και στο Chrome και στο Firefox, αλλά έφυγε εύκολα. Εγκατέστησα εργαλείο malware removal και δοκιμαστική έκδοση του Kaspersky (το οποίο μάλλον δεν βλέπει καν τα malware). Στον Internet Explorer δεν περνάει ψυχικό. Πλην του να αγοράσω το εργαλείο που μου διαφημίζουν αυτοί, έχετε καμιά άλλη ιδέα;
 
Εγώ χρησιμοποιώ μερικά δωρεάν προγράμματα, μεταξύ των οποίων το SUPERAntiSpyware, με το οποίο γενικά είμαι ευχαριστημένος. Χρησιμοποιώ και το Malwarebytes Anti-Malware, κατ' ευφημισμόν όμως γιατί ξέχασα ότι το είχα και με πληροφορεί ότι ενημερώθηκε τελευταία φορά πριν από περίπου 400 μέρες. (Πρέπει να πληρώσεις για να έχεις αυτόματες ενημερώσεις και σαρώσεις.)
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν μας είπες ποια Windows έχεις, αλλά οι περιγραφές που βλέπω για την αφαίρεση με δική σου δουλειά φαίνεται να είναι αρκετά πλήρεις, μέχρι και Registry Editor. Μήπως θα πρέπει να τα ξανακάνεις προσεκτικά;
 
Δοκίμασε το Antimalware της Malwarebytes. Έχω ξεριζώσει και τα πιο πεισματάρικα ζωύφια με δαύτο. Υπάρχει όμως μια μικρή περίπτωση να σου κάνει ζημιά σε αρχεία των Windows αν το ζωύφιο έχει ριζώσει πάνω τους.

Νομίζω ότι έχει ξαναπεί ότι χρησιμοποιεί Windows 7
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το έβαλα ήδη. Μ' αυτό έφυγαν τα ζωύφια από το Chrome και το Firefox. Με το Internet Explorer δεν γίνεται τίποτα. Το εκνευριστικό είναι ότι δεν μπορείς να απεγκαταστήσεις το ΙΕ και να το ξαναεγκαταστήσεις. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ αν δεν ήταν το μόνο browser στο οποίο λειτουργεί το σέρβερ μιας από τις εταιρείες υποτιτλισμού που συνεργάζομαι. Έλεος πια! Λογισμικό φτιαγμένο στο Μπάνγκαλορ και κολλημένο αποκλειστικά στο ΙΕ.
 
Δοκίμασε να τερματίσεις τον explorer (των Windows, όχι απλώς τον IE) και να τρέξεις μόνο το antimalware.
 
Μάλλον κομίζω γλαύκας, αλλά δοκίμασες να τρέξεις το anti-malware πρόγραμμα σε safe mode;
 

daeman

Administrator
Staff member
... Το εκνευριστικό είναι ότι δεν μπορείς να απεγκαταστήσεις το ΙΕ και να το ξαναεγκαταστήσεις. ...

IE = Internet Exploder.

... Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ αν δεν ήταν το μόνο browser στο οποίο λειτουργεί το σέρβερ μιας από τις εταιρείες υποτιτλισμού που συνεργάζομαι. Έλεος πια! Λογισμικό φτιαγμένο στο Μπάνγκαλορ και κολλημένο αποκλειστικά στο ΙΕ.

Opera does the job, Chrome does it too. Firefox frets, being foxy and all, but it will do it if tweaked a bit.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Opera does the job, Chrome does it too. Firefox frets, being foxy and all, but it will do it if tweaked a bit.
Αυτό πρέπει να μου το εξηγήσεις, επειδή εγώ δεν έχω ποτέ καταφέρει να το κάνω να λειτουργήσει σωστά σ' αυτά τα δύο.
 
Top