Καλώς σας βρίσκω!

nickel

Administrator
Staff member
Καλώς ήρθες, Μαρία, και ευχόμαστε να περνάς καλά (και συχνά).

Ο συνονόματος, θα το ξέρεις, φαντάζομαι, έχει δικό του ιστοχωράφι. Το σκαλίζει και το ποτίζει σχεδόν καθημερινά, οπότε ελάχιστο λίπασμα μένει να 'ρθει να λιπάνει και το δικό μας. Επίσης είναι κλειστό χωράφι, όλο σύρματα γύρω. Δεν έχει πού να του την πεις. Οπότε, άμα χρειάζεται, θα μπορούμε να του τη λέμε εδώ. (Το κακό είναι ότι, εγώ τουλάχιστον, συνήθως συμφωνώ με τις απόψεις του.) Περνάει πάντως αποδώ, σχεδόν καθημερινά, σαν τον καλό δραγάτη.
 
Γεια σας και από εμένα! Είμαι η Αλεξία, είμαι μεταφράστρια και είμαι καλά! Βρέθηκα στην παρέα σας (ωραία παρέα, μάλιστα) έπειτα από πρόσκληση της Αλεξάνδρας. Πολλά μπράβο για την όμορφη (και κυρίως συναδελφική) αυτή κοινότητα μεταφραστών! Εύχομαι να συνεισφέρω όσο μπορώ στις μεταφραστικογλωσσικές αναζητήσεις!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Καλώς την! Είναι σίγουρο ότι θα συμβάλεις θετικά στις αναζητήσεις μας. Ελπίζω να μου επιτρέπεις να πω στην ομήγυρη ότι η Αλεξία εκτός από εξαιρετική υποτιτλίστρια από τα Αγγλικά, έχει και μητρική της γλώσσα τη Γαλλική. Οπότε, μπορούμε να ρωτάμε και καμιά γαλλική απορία. :cool:
 
Merci, Αλεξάνδρα, για τα καλά σου λόγια! Και οι απορίες στα γαλλικά ευπρόσδεκτες!
 
Γεια σας κι από μένα.

Δέχεστε μέλη μόνο με πρόσκληση; :)
Κι εμένα μου το ψιθύρισαν στ' αυτί κι είπα να περάσω να σας χαιρετίσω. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Νατάσα
 
Γεια σας κι από μένα.

Δέχεστε μέλη μόνο με πρόσκληση; :)
Κι εμένα μου το ψιθύρισαν στ' αυτί κι είπα να περάσω να σας χαιρετίσω. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Νατάσα

Όλοι οι απρόσκλητοι είναι ευπρόσδεκτοι! Καλώς μας βρήκες, peacock. :-)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλώς σας βρήκα κι εγώ και θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να τα βγάλω όλα στα φόρα και να πω ότι αν και μάλλον θέλατε να με αποφύγετε, εγώ σας βρήκα και σκοπεύω να μείνω :p

Όσο για το χάρτη για τον οποίο μίλησε ο Νίκος λίγο πιο πάνω, για ρίξτε μια ματιά εδώ.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Καλωσήρθες, Palavra, κι ας ήταν το πρώτο-πρώτο πράμα που 'γραψες καταγγελία για την αφεντιά μου. :) (Να επισημάνω παρεμπ. πως όταν είχα πρωτοδεί το alias σου κάπου αλλού, νόμιζα πως ήταν Pavlara κι έτσι το 'γραψα σε μια μου απάντηση - αλλά ας είναι καλά το έντιτ... :eek:)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
(Να επισημάνω παρεμπ. πως όταν είχα πρωτοδεί το alias σου κάπου αλλού, νόμιζα πως ήταν Pavlara

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Ο Παυλάρας, ο μάγκας, ο πολλά βαρύς! Πού να το ακούσει ο αδερφός μου που όταν θέλει να με βιδώσει με λέει Μπάμπη (family joke). Μα συγγνώμη, μεσιέ, το ροζ κυκλάκι με το σταυρουδάκι από κάτω δεν το είδατε κάτω από το χελωνάκι;

Το πρώτο πρώτο που έγραψα ήταν καταγγελία για όλους σας εδώ συνολικά (πλεονασμός) που μαζευτήκατε και κάνατε πάρτι αλλού και εμένα τίποτα (βλ. υπογραφή μου). Έτσι, για να μην αισθάνεσαι άσχημα :D :D
 

Zazula

Administrator
Staff member
Palavra, το βρήκα το περί ου ο λόγος νήμα - ήταν αυτό με το οποίο είχα συστηθεί κάπου: να το. Εγώ πρόλαβα κι έκανα έντιτ στο δικό μου μήνυμα (reply #9), αλλά ο Nickel πιο κάτω την πάτησε κανονικά:
Nickel said:
Όχι, Παυλάρα, ο άλλος, ο κύριος με τα μαύρα...
 

nickel

Administrator
Staff member
Ναι, αυτό είναι το άσχημο με τα Quote. Σπεύδεις κάποια στιγμή να διορθώσεις το λάθος σου, αλλά ανακαλύπτεις μετά ότι έχει προλάβει κάποιος και το έχει αναπαραγάγει μέσα σε Quote και πρέπει να πας ευγενικά, να του χτυπήσεις την πόρτα, για να σ' το διορθώσει κι αυτός, μη γίνεσαι ρεζίλι με το μύνημα και τα ευρύματα.
 

danae

¥
Παρατήρησα ότι η γάτα είναι το αγαπημένο θέμα των avatars μας! Μιάου!
 
Σε κάποιο άλλο φόρουμ είχα αναρωτηθεί τι να σημαίνουν άραγε οι αβατάρες που βάζει ο καθείς. Κάποιοι βάζουν συστηματικά ζωάκια (ενίοτε δε συγκεκριμένα), άλλοι πουλιά, άλλοι τοπία, άλλοι απροσδιόριστα πράγματα, άλλοι ανθρώπους (τη φωτό τους, τη φωτό κάποιου άλλου, μια καρικατούρα).

Πώς εξηγούνται άραγε ψυχολογικά όλα αυτά;
 
Να αυτοσυστηθώ, λοιπόν, κι εγώ...

Χαιρετώ τους/τις συναδέλφους

δεν είχα την ευκαιρία να συστηθώ όπως πρέπει έως τώρα αν και έχω γίνει μέλος εδώ και δύο μήνες περίπου. Υποθέτω (και θέλω να ελπίζω) ότι οι περισσότεροι με γνωρίζουν είτε προσωπικά είτε διαδικτυακά, ούτως ή άλλως παντού η Κατερίνα_Α είμαι.
Για όσους δεν με γνωρίζουν, τι να πω; Τα τετριμμένα ίσως: είμαι απόφοιτος του ΤΞΓΜΔ (class of 1996), συμφοιτήτρια με την αγαπητή Palavra, έχω εργαστεί ως εσωτερική μεταφράστρια/ΡΜ, εργάζομαι από το 2000 περίπου (freelance, μετά σε γραφείο, μετά ξανά freelance) και οι γλώσσες εργασίας μου είναι τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά (με αυτήν τη σειρά). Ειδικεύομαι στα ιατρικά (με ιδιαίτερη εμπειρία σε καρδιολογία, κλινικές μελέτες και ιατρικά μηχανήματα), οπότε ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω στο συγκεκριμένο (και όχι μόνον) τομέα.
Πριν ολοκληρώσω, να ευχαριστήσω τον Προφέσορ για την πρόσκληση. Πάντα ευπρόσδεκτες και χαροποιές οι προσκλήσεις σου, αγαπητέ μου Προφέσορ. Ευχαριστώ!

Η Κατερίνα
 
Top