Ιστοπλοϊκό με ΤΝ και χωρίς ΤΝ

nickel

Administrator
Staff member
Είχε αρχίσει να με εκνευρίζει η ΤΝ που πεταγόταν χωρίς να τη ζητήσω και μου έδινε περισπούδαστες απαντήσεις στις πιο χαζές αναζητήσεις που έκανα. Ιδανικά θα ήθελα να έχει ένα switch: με +i να δίνει απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς i ή με -i, να τις αποφεύγει επιμελώς.

Κατέληξα (με βοήθεια) στην εξής λύση: Χρησιμοποιώ τον Firefox για αναζητήσεις χωρίς ΤΝ (αν και υπάρχουν και μηχανές πλην της Google που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά εγώ θέλω Google για τα γκουγκλίσματά μου) και τα άλλα ιστοπλοϊκά για γκουγκλίσματα με ΤΝ.

Πώς έκανα τον Firefox να γκουγκλίζει με τον παλιό καλό τρόπο; Πήγα στις Ρυθμίσεις / Settings, στην Αναζήτηση / Search, δημιούργησα νέα μηχανή αναζήτησης που την ονόμασα gw (από το Google Web) και της έδωσα να εκτελεί την εντολή
Code:
https://www.google.com/search?q=%s&udm=14
Στη συνέχεια, έκανα την gw μόνιμη μηχανή αναζήτησης (default search engine). Λύτρωση!

Τι κόλπα χρησιμοποιείτε εσείς στους νέους αυτούς καιρούς;
 
Στις περιπτώσεις που δεν θέλω μια σύνοψη AI, απλώς πληκτρολογώ -AI στο τέλος της αναζήτησής μου.
Κάτι τέτοιο έψαχνα σε switch και δεν ήθελαν να μου το πουν...
 
Στις περιπτώσεις που δεν θέλω μια σύνοψη AI, απλώς πληκτρολογώ -AI στο τέλος της αναζήτησής μου.
Έχω την εντύπωση ότι το δοκίμασα αυτό και ήταν ανάμεικτα τα αποτελέσματα…

Επίσης, δεν βοηθάει όταν επιλέγω κάποια λέξη ή φράση και πατάω «αναζήτηση», κάτι που κάνω συχνά τόσο στον υπολογιστή όσο και στο κινητό. Η λύση που περιγράφει ο Νίκελ είναι ακριβώς αυτό που με έσωσε.
 
Στις περιπτώσεις που δεν θέλω μια σύνοψη AI, απλώς πληκτρολογώ -AI στο τέλος της αναζήτησής μου.
Κι εγώ αυτό κάνω. Στην πραγματικότητα μπορείς να πληκτρολογήσεις μείον οτιδήποτε (-α, -β, -κουλουβάχατα) αλλά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό να πληκτρολογείς -αι (και μου έχει γίνει συνήθεια πλέον).
 
Back
Top