Ιντερνετ για το λάπτοπ με στικάκι

Zazula

Administrator
Staff member
Ναι, είδα όλες οι εταιρίες παίζουν σε ίδιες τιμές περίπου. Ξέρετε τίποτα καλύτερο αν υπάρχει σε προσφορά;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αν (λέω αν) είχες ένα τάμπλετ με 3G, θα το χρησιμοποιούσες ως hotspot για το λάπτοπ και το κινητό σου, με μόνο 5 ευρώ για 1 GB επί έναν μήνα. Λειτουργεί όπου υπάρχει σήμα κινητού, όπως και το στικάκι, και το 1 GB είναι απόλυτα επαρκές για να βλέπεις ίντερνετ και να έχεις email, όχι για να κατεβάζεις ταινίες.

Δηλαδή, μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Και τάμπλετ για όλες τις ώρες και ίντερνετ στο λάπτοπ. Ακόμα και στην ανανέωση που βλέπω ότι προσφέρει η Wind στη χρήση με στικάκι, το 1 GB κοστίζει 5 ευρώ για ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ! Δηλαδή, αν δεν το καταναλώσεις σε μία μέρα το έχασες. Ενώ στην ανανέωση που κάνω στο τάμπλετ έχω περιθώριο 30 μέρες για να το καταναλώσω.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Η χρήση για την οποία ενδιαφέρομαι (και με οδήγησε στο να ρωτήσω) είναι video streaming για κάνα τέταρτο-εικοσάλεπτο (το πολύ).
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δες κι αυτό. Σκέφτομαι να το ενεργοποιήσω, μια και έχω OTE double play. Στο Λονδίνο όταν έψαχνα δίκτυα, έβρισκα κι αυτό, αλλά δεν μπορούσα να μπω αφού δεν συμμετείχα.

http://www.otemywifi.gr/
 

SBE

¥
Αναβίωση νήματος για να μην ξεκινήσω καινούργιο, αν και κάτι μου λεέι ότι και τέτοιο έχουμε.

Ερώτηση: λέω να βάλω ιντερνέτιο μόνιμο στο σπίτι στην Ελλάδα, γιατί δε γίνεται πια με τα στικάκια και γιατί ελπίζω να πείσω τη μητέρα μου να χρησιμοποιεί ιντερνέτ, έστω για σκάιπ. Μια σύντομη έρευνα αγοράς δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα, βλέπω π.χ. ότι όλοι δίνουν μαζί ιντερνέτ και τηλεφωνία και οι τιμές τους είναι παρόμοιες- με τον ΟΤΕ ακριβότερο.
Στο μεταξύ, δεν ξέρω ποιές εταιρίες είναι σοβαρές. Η Wind π.χ. που είχε τηλέφωνο, κινητό κλπ μια θεία μου ήταν χάλια. Η θεία έμενε σε σχετικά μακρινή περιοχή και το τηλέφωνο της ήταν απολύτως απαραίτητο γιατί άμα είσαι στην ερημιά κλπ κλπ. Αλλά η γραμμή της τις μισές μέρες δε δούλευε. Κι είχα κι εγώ όχι ιδιαίτερα καλή εμπειρία με τη Wind για άλλα ζητήματα, οπότε δεν τους θέλω, αλλά αναρωτιέμαι αν είναι κι άλλοι έτσι.
Έχει κανένας να προτείνει κάποια εταιρία/ πακέτο κλπ ;
 
Εγώ άλλαξα πρόσφατα τον ΟΤΕ με Wind στο εξοχικό και δεν έχω κανένα παράπονο - υποθέτω ότι τα προβλήματα που είχε η θεία σου οφείλονταν στη γραμμή, ειδικά αν έμενε έξω από την πόλη. Γενικά νομίζω ότι συμφέρει να συνδυάσεις κινητό και σταθερό από την ίδια εταιρεία γιατί συνήθως σου κάνουν κάποια έκπτωση.
 

SBE

¥
Στην περίπτωσή μου κινητό δεν υπάρχει, αφού για όσο είμαι Ελλάδα χρησιμοποιώ καρτοκινητό. Οπότε κοιτάζουμε μόνο για σταθερή τηλεφωνική γραμμή και ίντερνετ.
Παρεμπιπτόντως, οι τιμές που λένε οι διάφορες εταιρίες για σταθερό τηλέφωνο/ ιντερνέτ είναι οι τελικές ή θα πρέπει να έχεις και γραμμή ΟΤΕ και να πληρώνεις επιπλέον το πάγιο κλπ στον ΟΤΕ;
 
Ίσως μπορείς να συνδυάσεις το σταθερό με το κινητό κάποιου άλλου (της μητέρας σου ας πούμε), και να έχετε έκπτωση και οι δύο. Οι τιμές είναι τελικές, δεν πληρώνεις τίποτα στον ΟΤΕ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Πολύ καλή προσφορά έχει τελευταίως η HOL - εγώ HOL έχω και το μόνο μου παράπονο είναι ότι το ίντερνετ είναι πιο αργό τα σαββατοκύριακα. Ο ΟΤΕ στα ίδια πακέτα είναι πιο ακριβός και επίσης χρεώνει και τις ψηφιακές υπηρεσίες (π.χ. αναγνώριση κλήσης) που οι άλλοι τις έχουν δωρεάν. Αν και τελευταία τις έχει βάλει προσφορά, τις δίνει κι αυτός δωρεάν σε κάποια πακέτα :)
 

SBE

¥
Παρεμπιπτόντως, η Forthnet είναι όπως ήταν παλιά ή έχει βελτιωθεί;
Ρωτάω γιατί για το πακέτο που με ενδιαφέρει είναι λίγο φτηνότερη.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δεν έχω ιδέα. Εγώ είχα Φόρθνετ πριν αρκετά χρόνια και ήταν τρισάθλια (κάπου το 'χω γράψει). Μπορεί τώρα να είναι καλύτερη όμως.
 
Εγώ είχα γράψει αυτό τον Φεβρουάριο:
Για τη Forthnet, μπορώ να σου πω ότι σπάνια παρουσιάζονται κάποια μικρά προβλήματα με τον ήχο της τηλεφωνίας. Πιο ενοχλητικό για εμένα είναι ένα πρόβλημα του router, που κάνει restart μόνο του κατά διαστήματα με αποτέλεσμα να μένεις χωρίς WiFi για 1-2 λεπτά - δεν έχω ιδέα αν αυτό εμφανίζεται σε όλα τα router της Forthnet και αν λύνεται με αλλαγή του hardware.
Από τότε η κατάσταση έχει βελτιωθεί για άγνωστους λόγους :-) και δεν έχω κανένα παράπονο.
 
Top