Internet Provider...Which one?

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Πάντως, για να ρίξω και το disclaimer μου, η δική μου εμπειρία προέρχεται από σύνδεση την οποία έχω πάψει να έχω εδώ και τρία χρόνια. Τώρα μπορεί να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.
 

crystal

Moderator
Ψηφίζω κι εγώ ΟΤΕ, αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο παίζει ρόλο τελικά η περιοχή και η απόσταση από τους αναμεταδότες (ή πομπούς ή δεν ξέρω πώς τα λένε :blush:).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
[...]τους αναμεταδότες (ή πομπούς ή δεν ξέρω πώς τα λένε :blush:).
Αυτά τα μαραφέτια που πότε δουλεύουν, πότε δε δουλεύουν, και που οι τεχνικοί σου τα λένε αγγλικά για να σε κάνουν να νιώθεις τελείως άσχετος :D
 

danae

¥
Το 2006 με 2007 είχα connex και ήμουν πολύ ευχαριστημένη και από την ποιότητα και από την τεχνική υποστήριξη. Από το 2007 μέχρι σήμερα, και σε δύο διαφορετικά σπίτια, έχω forthnet και δεν είμαι ευχαριστημένη ούτε από την ποιότητα και την ταχύτητα σύνδεσης ούτε από την τεχνική υποστήριξη (μεγάλη αναμονή, ανειδίκευτο προσωπικό).
 
Όχι, Δρ7χ, γνωρίζω ότι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΘνική τράπεζα και όποια άλλη εταιρεία έχει περάσει στα χέρια των Άγγλων, Γάλλων, Πορτογάλων και λοιπών παπα-γάλων...

Αλλά:
1) Μας έπινε το αίμα κάνοντας ό,τι ήθελε από τη μέρα που μπήκε το πρώτο τηλέφωνο στην Ελλάδα ως τη μέρα που μπήκε ο πρώτος ιδιωτικός πάροχος στα πράγματα.
2) Αν κοιτάξει ένα λογαριασμό του ΟΤΕ και έναν λογαριασμό της Forthnet θα πειστεί κανείς νομίζω για το δούλεμα όταν θα δει 127 πάγια πάνω στα πάγια και μετά τη χρέωση του Ίντερνετ, η οποία είναι αναδρομική, συγκεντρωτική, έναντι, απέναντι, οπισθοδρομική ή όπως αλλιώς τη λένε... :D
3) Είχα κι εγώ ADSL και ISDN OTE και μιλάω εκ πείρας...
4) Όταν πρωτολειτούργησαν οι ιδιωτικοί πάροχοι, στον ΟΤΕ καθυστερούσαν τις αιτήσεις για να μην τους φύγουν πελάτες και χάσουν τα χρυσά κουτάλια, χώρια τα άλλα σαμποτάζ που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς...
5) Να συνεχίσω; Μπα! Βαριέμαι!
6) Εν κατακλείδι, προτιμώ να αντιμετωπίζω λαθάκια ενός ιδιωτικού παρόχου παρά το τέρας του ελληνικού, γερμανικού ή όποιου άλλου δημοσίου που με δουλεύει κατάμουτρα και μου επιβάλλει να είμαι και ευχαριστημένος γι' αυτό...
 

KingGraham

New member
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας παιδιά. Από την δική μου εμπειρία πάντως, η Tellas έχει χάλια εξυπηρέτηση: έκανα αίτηση για adsl σύνδεση και θα μου εγκαθιστούσαν και τηλεφωνική γραμμή και μέχρι να γίνει αυτό σου δίνουν δωρεάν ασύρματη σύνδεση...για κακή μου τύχη όμως έπεσα σε εκπαιδευόμενη, απρόσεχτη υπάλληλο, η οποία έκανε λάθος στο όνομα μου και μέχρι να διορθωθεί αυτό το λάθος πέρασαν 2 εβδομάδες! «Έφταιγε ο τομέας της μηχανογράφησης» μου είπε η κοπέλα...μα είναι τόσο περίπλοκο τέλοσπαντων να διορθωθεί άμεσα; Τι κάνουν; Εφευρίσκουν την τυπογραφία από την αρχή; Αφού λοιπόν με ειδοποιήσαν μετά από 2 εβδομάδες ότι μπορώ να περάσω και να πάρω το στικάκι για ασύρματο ίντερνετ (υπόσχονται ίντερνετ από την πρώτη μέρα που κάνεις το συμβόλαιο τρομάρα τους...) άφαντο το στικάκι! «Ακόμη να δώσουν έγκριση από τα κεντρικά», με πληροφόρησε ένας άλλος υπάλληλος, «τι να σου κάνω, δεν είμαι και θεός!», πρόσθεσε αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη αλλά παίρνοντας το τηλέφωνο μου για να με ειδοποιήσει όταν θα ήταν έτοιμο... από τότε πέρασε μια εβδομάδα...σήμερα πήγα και ακύρωσα την αίτηση μου...δεν άκουσα ούτε ένα συγνώμη από τον υπάλληλο. Τουλάχιστον δεν μου τα ζάλισε για να με μεταπείσει...
 
Last edited by a moderator:

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από αυτή τη συζήτηση. Ποιες εμπειρίες έχετε να προσθέσετε; Εξακολουθεί να ισχύει η άποψη ότι είναι καλύτερα να είσαι στον ΟΤΕ, έστω κι αν τον πληρώνεις αρκετά ακριβότερα από τις άλλες εταιρείες; Αυτή τη στιγμή έχω ΟΤΕ double play. Οι ταχύτητες που έχω είναι ούτως ή άλλως κακές, επειδή απέχω 3,5 km από τον κόμβο (DSLAM). Σε λίγο καιρό μετακομίζω και αναρωτιέμαι αν πρέπει να κάνω απλώς αίτηση μεταφοράς ή να τολμήσω την αλλαγή παρόχου.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Προσωπικά συνεχίζω να έχω Forthnet, συνεχίζω να είμαι ευχαριστημένος (σε σύνδεση της οποίας γίνεται χρήση 24/7) και πληρώνω 15€ μηνιαίως (ίντερνετ και σταθερό). Παρότι κατ' όνομα 24άρι, το bandwidth που πιάνει δεν είναι τίποτα τρελό (1.021 up / 8.984 down βλέπω λ.χ. τώρα), αλλά λόγω απόστασης και αισχρής κτηριακής καλωδίωσης είμαι μια χαρά τηρουμένων των αναλογιών.
 
Κι εγώ τόσα χρόνια μετά έχω ακόμα Forthnet και συνεχίζω να είμαι ευχαριστημένος και χωρίς ούτε στιγμή δίχως διαδίκτυο.

Σκέφτομαι όμως λόγω αγγλικού πρωταθλήματος, του οποίου είμαι μεγάλος λάτρης, να βάλω OTE TV, οπότε δεν ξέρω τι να κάνω και αν συμφέρει να κρατήσω άλλον πάροχο για Διαδίκτυο και άλλον για τηλεόραση.

Έχει κανείς κάποια γνώμη πάνω σ' αυτό;
 
Πρόκειται να αλλάξω πάροχο ίντερνετ και τηλεφωνίας. Είμαι ανάμεσα σε Forthnet και Cyta: η πρώτη δίνει απεριόριστα σταθερά, 720' κινητά και 24άρι ίντερνετ με 24,90/μήνα (ελάχιστη διάρκεια 18 μήνες), ενώ η δεύτερη απεριόριστα σταθερά, 160' κινητά, 24άρι ίντερνετ συν δωρεάν ενεργοποίηση με 22/μήνα (ελάχιστη διάρκεια 24 μήνες). Η Cyta υπερέχει ελαφρά όσον αφορά το κόστος (τα παραπάνω λεπτά προς κινητά της Forthnet δεν μου χρειάζονται), αλλά με δεσμεύει για μεγαλύτερο διάστημα (και οι δύο πάροχοι έχουν τέλος πρόωρης διακοπής 72 ευρώ). Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η ποιότητα της τηλεφωνίας: η μεν Cyta έχει VoIP, άρα δεν έχεις τηλέφωνο εάν/όταν δεν έχεις ίντερνετ ή ρεύμα (ωστόσο διαβάζω πως το VoIP δεν υπολείπεται σε ποιότητα), η δε Forthnet μπορεί να μην έχει VoIP, αλλά διαβάζω από πολλούς χρήστες στο adslgr.com ότι η ποιότητα του ήχου είναι συχνά προβληματική.

Οποιαδήποτε προσωπική άποψη/γνώμη/συμβουλή θα εκτιμηθεί δεόντως. Ευχαριστώ!
 
Για τη Forthnet, μπορώ να σου πω ότι σπάνια παρουσιάζονται κάποια μικρά προβλήματα με τον ήχο της τηλεφωνίας. Πιο ενοχλητικό για εμένα είναι ένα πρόβλημα του router, που κάνει restart μόνο του κατά διαστήματα με αποτέλεσμα να μένεις χωρίς WiFi για 1-2 λεπτά - δεν έχω ιδέα αν αυτό εμφανίζεται σε όλα τα router της Forthnet και αν λύνεται με αλλαγή του hardware.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
...δεν έχω ιδέα αν αυτό εμφανίζεται σε όλα τα router της Forthnet και αν λύνεται με αλλαγή του hardware.
Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει τρεις providers, Forthnet, HOL και τώρα Otenet. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα το δωρεάν router που δίνουν, το αφήνω στο ράφι. Έχω αγοράσει εδώ και χρόνια ένα US Robotics, το οποίο είναι σκυλί. Δεν παρουσίασε ποτέ αυτό το πρόβλημα των διακοπών που κάνουν οι μπαγκατέλες που παρέχουν δωρεάν οι εταιρείες.
 
Cyta ανεπιφύλακτα. Πρώτον, έχει την καλύτερη τεχνική υποστήριξη απ' όλους (και κατά καιρούς τούς έχω δοκιμάσει όλους). Κατ' εμέ έχει πολύ καλύτερη ποιότητα σύνδεσης από την Forthnet, μακράν πιο σταθερή ταχύτητα και καλύτερα προγράμματα αφοσίωσης (μετά το πέρας του αρχικού προγράμματος, δηλαδή). Το τηλέφωνο μεν κόβεται αν κοπεί η σύνδεση, αλλά η ποιότητά του είναι μια χαρά.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Απόλυτα ικανοποιημένος από Forthnet, σε υπολογιστές που λειτουργούν 24/7. Πολύ καλή και η τεχνική τους υποστήριξη, την οποία έχω χρειαστεί ελάχιστες φορές.

Πιο ενοχλητικό για εμένα είναι ένα πρόβλημα του router, που κάνει restart μόνο του κατά διαστήματα με αποτέλεσμα να μένεις χωρίς WiFi για 1-2 λεπτά - δεν έχω ιδέα αν αυτό εμφανίζεται σε όλα τα router της Forthnet και αν λύνεται με αλλαγή του hardware.
Αναφέρεις ότι έχεις πρόβλημα με το ρούτερ στην τεχνική υποστήριξη της Forthnet, κάνουν κάποιους ελέγχους στη γραμμή σου και, εφόσον επιβεβαιωθεί πως όντως φταίει το ρούτερ, τότε σου το αντικαθιστούν δωρεάν.
 
Προς το παρόν, το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό που να αξίζει τον κόπο. Αν τυχόν επιδεινωθεί (που δεν το πιστεύω), τότε θα το ξαναδώ. Ευχαριστώ Ζαζ!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Η Forthnet το μετρά για πρόβλημα αν έχεις πάνω από τρεις αποσυνδέσεις τη μέρα. Αν γίνει αυτό τρεις-τέσσερις μέρες στη σειρά, ζητάς αντικατάσταση του ρούτερ.
 
Ευχαριστώ για τα σχόλια. Για τη Cyta λέγεται ότι το επιχειρηματικό της μέλλον είναι κάπως αβέβαιο, εν μέρει λόγω της γενικότερης κατάστασης του κλάδου (υποτίθεται ότι οι περισσότεροι πάροχοι πάνε άσχημα) και εν μέρει λόγω των δυσκολιών της μαμάς εταιρείας στην Κύπρο. Στα μείον της Cyta είναι και το ότι σε δεσμεύει για 2 χρόνια, που είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα. Από την άλλη, βγαίνει 70 ευρώ φτηνότερη στον πρώτο χρόνο, αν υπολογίσουμε και το τέλος ενεργοποίησης (δωρεάν στη Cyta, 35 ευρώ στη Forthnet)...
 
Μάλλον για την Forthnet ισχύει αυτό και αποτυπώνεται και στην τελευταία έκθεση οικονομικών στοιχείων του ομίλου:

Ο Όμιλος και η Εταιρεία δε βρίσκονταν σε συμμόρφωση με ορισμένους από τους χρηματοοικονομικούς δείκτες και σχετικές υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις δανειακές τους συμβάσεις, (β) ο Όμιλος δεν προχώρησε σε αποπληρωμή δόσεων ύψους € 100,5 εκατ. οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία της εκθέσεως επισκόπησης, (γ) το σύνολο των μακροπρόθεσμων δανείων του Ομίλου και της Εταιρείας απεικονίστηκαν στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και, (δ) το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Εταιρείας υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών τους στοιχείων και, ως εκ τούτου, δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Όπως περαιτέρω αναφέρεται στη Σημείωση 3, (i) η ικανότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να προχωρήσουν σε αναχρηματοδότηση του συνόλου των δανειακών τους υποχρεώσεων και (ii) η επάρκεια κεφαλαίου κίνησης του Ομίλου και της Εταιρείας, δεν μπορούν να διασφαλιστούν και εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης των δανειακών τους υποχρεώσεων με τις δανείστριες τράπεζες. Κατά συνέπεια, οι ανωτέρω συνθήκες υποδηλώνουν την ύπαρξη σημαντικής αβεβαιότητας σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του Ομίλου και της Εταιρείας.

Φυσικά σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, αλλά οι σημειώσεις των ορκωτών λογιστών στην τελευταία οικονομική έκθεση της Cyta είναι ελαφρώς πιο ευοίωνες για την εταιρεία από ό,τι της Forthnet.
 
Top