Ιντερνετ για το λάπτοπ με στικάκι

Είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση (ανάμεσα σε Αλεξάνδρα και Δρα7χ κυρίως) αλλά δεν τη βρίσκω με τίποτα, οπότε ανοίγω καινούργιο νήμα.

Θέλω για ένα μήνα, τώρα το καλοκαίρι, που θα είμαι στην Αίγινα, οπου έχω αρχαία ντιαλάπ σύνδεση, εκείνο το στικάκι που μπαίνει στο λάπτοπ και κάνεις τη δουλειά σου. Πέρσι είχε τέτοιο πράγμα η Κοσμοτέ, αλλά έπρεπε να κάνεις ετήσιο συμβόλαιο. Είδα μια προσφορά της Vodafone, το KartoInternet, όπως το λέει, που φαίνεται καλή.

Το ερώτημα είναι αν έχει κανείς χρησιμοποιήσει τέτοια υπηρεσία, είτε της Vodafone είτε της Wind, κι αν έχει να πει εντυπώσεις.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αξίζει μόνον εάν το σημείο όπου θα βρίσκεσαι έχει κάλυψη 3G. Αλλιώς, οι ταχύτητες θα είναι επιπέδου dial-up.
 
Και εγώ τέτοιο σκεφτόμουν για Ωρωπό γιατί και να ήθελα δεν υπάρχουν διαθέσιμες θύρες. Μόνο αν καταφέρουμε δοκιμή από φίλο που ήδη έχει για να δούμε επίπεδο σύνδεσης αν και για την περίπτωσή σου, Sarant, νομίζω ότι και ένα κατάστημα στην Αίγινα που ασχολείται με το άθλημα θα ξέρει τι παίζει (αν ο πωλητής δεν θέλει απλά να πουλήσει).
 
Εγώ παιδιά, έχω στικάκι της Cosmote και έχω Ίντερνετ σε βουνά και λαγκάδια. Έχω πάει σε δυο χωριά με ελάχιστη κάλυψη και έχει πιάσει μια χαρά. Αυτό που λέει ο Ζαζ ισχύει, αλλά και με τα 2G γίνεται η δουλειά πιο γρήγορα και αξιόπιστα από dial up.

Αυτή είναι η γνώμη μου, βέβαια.
 
Αζιμούθιε τότε μια ερώτηση: Τι πακέτο έχεις πάρει από την Κοσμοτέ; Και τι κάνεις συνήθως για να μην το υπερβείς; μόνο ηλ. μηνύματα και φόρουμ; ή κάνεις και γκέιμινγκ ή γιουτουμπάκια;
 
Έχω πάρει το φθηνότερο πακέτο με τα 300ΜΒ τον μήνα. Δεν το υπερβαίνω γιατί το έχω μόνο για e-mail και ιστοσελίδες. Είναι καθαρά επαγγελματική η χρήση του και αυτό όχι όλο τον μήνα. Μόνο όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού για ταξίδι.
Ξέχασα να αναφέρω ότι με το πακέτο που πήρα πληρώνω και λιγότερο πάγιο γιατί έχω και κινητό Cosmote.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Για κάποιον που κάνει περιστασιακή χρήση μόνο, νομίζω ότι είναι καλύτερο αυτό που δεν έχει μηνιαίο πάγιο, όπως αυτό της Wind.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Μπορείς να ρυθμίσεις να μην φορτώνονται αυτόματα οι εικόνες κ.ά.:
ΙΕ = Tools > Internet Options > Advanced > Multimedia > ξετσεκάρεις τα Play Animations, Play Sounds, Show Images και τσεκάρεις το Show image download placeholders.
FF = Tools > Options > Web Features > ξετσεκάρεις τo Load Images.
 
Τον πρώτο μήνα στη Γερμανία, είχα δραματική εμπειρία.
Πλήρωνα στην Ο2 (η φθηνότερη) 3,5 ευρώ τη μέρα για όγκο δεδομένων 1GB.
Με το που ξεπερνούσα το όριο (σε πολύ λίγες ώρες), η ταχύτητα γινόταν dial-up και πολύ απλά δεν αντεχόταν με τίποτα.
Έκανα καρτοσυμβόλαιο για ένα μήνα, με 25 ευρώ (για 5GB όγκου). Μέσα σε λίγες μέρες, όπως ήταν φυσικό, εξαντλήθηκαν. Εντάξει, λέω, δεν συμφέρει, θα επιστρέψω στο ημερήσιο (3,5 ευρώ για 1GB).
Έλα, όμως, που στα ψιλά γράμματα έλεγε ότι πρέπει να εξαντληθεί (χρονικά) ο μήνας! Κι έτσι έπρεπε να αγοράσω άλλη κάρτα (άλλα 15 ευρώ), προκειμένου να ξαναπληρώνω 3,5 ευρώ για λίγες ώρες.
Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα με τα στικάκια, αλλά εδώ είναι δράμα. Οπότε, γιατί να μην είναι κι εκεί; :)
 
Εγώ πήρα αυτό που συστήνει η Αλεξάνδρα, στο πρόγραμμα 3 ωρών ημερησίως για 30 ευρώ μηνιαίως, για να το χρησιμοποιήσω στις διακοπές μου (στα παράλια της Πιερίας και όχι στο τέρμα της γης) αλλά αργεί απελπιστικά να συνδεθεί και όταν το κάνει είναι αργό, είναι αργό, είναι αργό. Και συχνά, ενώ έχει συνδεθεί και ο χρόνος τρέχει δεν κατεβάζει τίποτε, δεν βρίσκει καμμία ιστοσελίδα, απελπίζομαι και το κλείνω (εδώ δεν αργεί, κλείνει αμέσως).
Επειδή αύριο θα πάω και σε βουνό θα το πάρω μαζί μου και αν είναι το ίδιο δύσκολο θα το πάω πίσω πριν την ώρα του και θα πληρώσω την αξία που έχει το στικάκι, 43 ευρώ και θα το ξεφορτωθώ.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε αβίαστα το συμπέρασμα: Μην πάρεις τίποτα, βρες κανέναν γείτονα με αφύλαχτο δίκτυο και αν δεν βρεις, καλύτερα να μπαίνεις με ντάιαλ-απ μισή ώρα την ημέρα, να βλέπεις μόνο τα επείγοντα.
Αλλιώς, αγόρασε smart phone και το ανάλογο πρόγραμμα στην κινητή σου εταιρεία.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Χρησιμοποίησα πέρσι το καλοκαίρι σε δύο διαφορετικά σημεία (Χαλκιδική και Κορινθιακό) το σύστημα της Wind (με μόντεμ σε PC Card --από τις παλιές, τις μεγάλες, όχι σε στικάκι) και η σύνδεση ήταν ικανοποιητική για ιμέιλ και ιστοπλοΐες (κάτι σε 360 kB download, που καμιά φορά έφτανε και το 1 ΜΒ). Μην περιμένετε ταχύτητες ADSL, ιδίως οι κακομαθημένοι με τα (ονομαστικά) 8άρια και 24άρια. Δεν διανοήθηκα καν να το χρησιμοποιήσω για γιουτιουμπάκια και βαρύ περιεχόμενο --απλώς δεν άνοιγαν. Έβλεπα όμως το φόρουμ, τα ιστολόγιά μου, τη βίκη, τις αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού γκούγκλη, τα ονλάιν λεξικά κλπ.

Και στα δύο σημεία, υπήρχε άμεση οπτική επαφή με πομπούς κινητής, προς τους οποίους έστρεφα την κεραία λήψης που συνόδευε την PC Card.

Αντίθετα, στις αρχικές δοκιμές που έκανα μέσα στην Αθήνα, η λήψη ήταν τραγική (PSTN και βγάλε).

Edit: Σχετικά με το smart phone που έγραψε η Άλεξ πιο πάνω, δεν νομίζω ότι αν δεν έχει λήψη το μόντεμ (σε USB/PC Card) θα έχει το smart phone... :(

Α, και για την εμπειρία του Ζεφ στας Ευρώπας, να συνεισφέρω ότι χρησιμοποίησα πέρσι στη μέση του αυστριακού πουθενά ένα πακέτο με στικάκι της εταιρείας 3 («προσφορά» 55 ευρώ στικάκι+2GB), έπιασα ταχύτητες μέχρι και 1,5 ΜΒ, και χρησιμοποίησα περίπου 1,5 γίγαντα σε 15 μέρες.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Edit: Σχετικά με το smart phone που έγραψε η Άλεξ πιο πάνω, δεν νομίζω ότι αν δεν έχει λήψη το μόντεμ (σε USB/PC Card) θα έχει το smart phone... :(
Προσωπικά έχω δει ότι τα smart phones έχουν συνολικά καλύτερη εμπειρία χρήσης όταν είναι δύσκολα τα πράγματα, επειδή ο Όπερα που έχουν είναι σαφώς βελτιστοποιημένος για τέτοιες καταστάσεις.
 
Sarant, επειδή βλέπω ότι η κάλυψη παίζει σημαντικό ρόλο, αν τελικά χρησιμοποιήσεις στικάκι στην Αίγινα, θα με ενδιέφερε να μάθω τι ψάρια κιλομπάιτ έπιανε.
(Ειδικότερα με ενδιαφέρει η περιοχή της Κύψελης, προς Καβουρόπετρα μεριά, αλλά ας μη γινόμαστε σχολαστικοί... :))
 
Άντε να πω κι εγώ την εμπειρία μου: όπως κάποιοι θα ξέρετε εδώ στην Πετροθάλασσα δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ δυνατότητα για γρήγορο ιντερνέτ και ήμασταν υποχρεωμένοι να δουλεύουμε με νταϊαλάπ, η ταχύτητα του οποίου έπεφτε ακόμα και στα 14 κουμπουπουσού. Έτσι πέρυσι πήγα και πήρα το συμβόλαιο της Cosmote για 5 GB (με στικάκι) και έκτοτε έχω σωθεί. Σήμα καμπάνα εδώ, (εκτός από τις 9 το βράδυ περίπου, που γυρνάνε και οι γειτόνοι, που έχουν επίσης ίδια προγράμματα, αλλιώς δεν γίνεται, και μοιραζόμαστε όλοι ένα σήμα). Το έχω χρησιμοποιήσει επίσης σε Πατήσια, Καλαμάκι και Βουλιαγμένη, με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς και στη διαδρομή Αθήνας-Κρανιδίου με το ΚΤΕΛ (δεν πιάνει μόνο στο διάστημα απο Αδάμι μέχρι Τραχιά).
Τέλος να αναφέρω ότι έχω υπερβεί το μηνιαίο όριο μόνο μία φορά, και αυτή οριακά.
 
Ευπειθώς αναφέρω για όποιον τύχει και βρεθεί σε αυτά τα μέρη πως ικανοποιητικό σήμα για λειτουργία ιμέιλ, ιστοσελίδων και λεξικών έχει η Cosmote στα κάτωθι:

Ανθοχώρι Λιβαδειάς (πλησίον Τιθωραίας)
Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας
Δελφοί
Στούπα
Κοζάνη
Καλαμάτα
Αθήνα (παντού φυσικά)

Τα έβαλα με σειρά δυσκολίας.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η εμπειρία με το στικάκι στης βόνταφον και 3G+ αυτή τη στιγμή απέναντι από τις Αλκυονίδες είναι απόλυτα ικανοποιητική. Εμπρός οι εταιρείες, βάλτε 3G+ παντού --και ρίξτε λίγο και τις τιμές σας!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η εμπειρία με το στικάκι στης βόνταφον και 3G+ αυτή τη στιγμή απέναντι από τις Αλκυονίδες είναι απόλυτα ικανοποιητική. Εμπρός οι εταιρείες, βάλτε 3G+ παντού --και ρίξτε λίγο και τις τιμές σας!
Η εμπειρία μόλις έγινε μη ικανοποιητική. Δϋο μέρες πριν από το δεκαήμερο (πακέτο: 10 μέρες ή 10 GB), η σύνδεση κόπηκε «προφανώς λόγω υπέρβασης του ορίου των 10GB» όπως με πληροφόρησε ο εξυπηρετικός τεχνικός στο κινητό (δωρεάν). Για την ακρίβεια, η σύνδεση παραμένει, αλλά μόνο προς την κεντρική σελίδα της εταιρείας, για να αγοράσεις κι άλλο χρόνο. Αγόρασα λοιπόν 2 ώρες προς πανάκριβα 3,5 ευρώ για να τελειώσω κάποιες δουλειές και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνω πριν ξαναχρησιμοποιήσω καρτοκινητή σύνδεση είναι να βρω κάποιο αξιόπιστο utility που να μετράει την ογκοκατανάλωσή μου.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά η συνηθισμένη μου κίνηση είναι γύρω στα 4 GB το 15νθήμερο και μέχρι προχτές ο ενσωματωμένος μετρητής (που λέει βέβαια ότι δεν είναι ακριβής) μου έδειχνε 800 ΜΒ. Πάσα βοήθεια για το βοήθημα ευπρόσδεκτη! :)

Και δεν θα πρέπει να δίνει η ίδια η εταιρεία αξιόπιστα στοιχεία σχετικά; :confused:Διόρθωση, για να είμαι fair. Ανακάλυψα ότι η εταιρεία προσφέρει και επαρκές τέτοιο διαδικτυακό βοήθημα. Απλώς δεν είχα ψάξει αρκετά να το ανακαλύψω... :(

Edit: Τώρα που το τεστάρω όμως, διαπιστώνω ότι το παραθυράκι δεν ογκοχρεώνει τη χρήση προγραμμάτων που κάνουν χρήση Flash, π.χ. online chess sites. Κακό αυτό... :( :(
 
Last edited:
Top