Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

nickel

Administrator
Staff member
Μου το έστειλαν αυτό και είναι, νομίζω, ό,τι πρέπει για να σκάσουμε κι εμείς κάνα χαμογελάκι, πρώτη μέρα της τελευταίας προεκλογικής βδομάδας σήμερα. Τα υπόλοιπα χαμογελάκια, το βράδυ.

Προς επικοινωνιολόγους Λαφαζάνη
το κορίτσι του διπλανού portal

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42946
 

daeman

Administrator
Staff member
Και το σχόλιό μου για όλα αυτά είναι: κάποιος μας κάνει πλάκα, ρε φίλε, δεν γίνεται!


Το σχόλιό μου: πείτε μας τι πίνετε, να πιούμε κι εμείς.
 

SBE

¥
α. Η κυρία ήθελε να παίξει σε διαφήμιση απορρυπαντικού
β. προσλάβανε άνθρωπο για μοντάζ!
Άμα είναι έτσι αν ξανάχουμε εκλογές σε έξι μήνες θα φτιάξουν βιντέοκλιπ για Όσκαρ
 

Zazula

Administrator
Staff member
H κυρία μπορεί να μην έχει παίξει σε διαφημίσεις απορρυπαντικού, αλλά έχει γράψει και εκτελέσει άσματα προώθησης γραφείου συνοικεσίων (του "μετρ του ζευγαρώματος" Πάππα, για τους γνωρίζοντες ;) ).
 

nickel

Administrator
Staff member
Είδα το διαγωνισμό του Books' Journal:

Σας κα­λού­με, λοι­πόν, να μας στεί­λε­τε έ­να μι­κρο­δι­ή­γη­μά σας μέ­χρι 150 λέ­ξεις (α­νώ­τα­το ό­ριο, του τί­τλου, που εί­ναι υ­πο­χρε­ω­τι­κός, συμ­πε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου) που να έλ­κει την έμ­πνευ­ση α­πό κά­ποι­ο κε­φά­λαι­ο, πε­ρι­στα­τι­κό, ή ι­δέ­α των δύ­ο τό­μων του εν λό­γω βι­βλί­ου.
http://booksjournal.gr/slideshow/it...ον-κι­χώ­της-σε-λι­γό­τε­ρες-α­πό-150-λέ­ξεις



Εγώ όμως εμπνεύστηκα από την επικαιρότητα των ημερών και είπα να πρωτοτυπήσω: Τίτλος 146 λέξεων και κείμενο τεσσάρων.

Τίτλος: Πώς ένα συνονθύλευμα αριστερών τάσεων κατάφερε να πείσει τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι μπορεί να ανατρέψει διεθνείς πρακτικές για την ανάνηψη χρεοκοπημένων κρατών και έγινε κυβέρνηση με υποσχέσεις ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα βάλει τέλος στη λιτότητα, με αναπόφευκτη συνέπεια μετά από ανούσιες διαπραγματεύσεις επτά μηνών να φέρει μια νέα συμφωνία, πολύ πιο επώδυνη απ’ όσο θα μπορούσαν να φανταστούν οι ψηφοφόροι, αφού περιλαμβάνει όσα μέτρα απέφευγαν να πάρουν οι προηγούμενοι μαζί με όλη τη χασούρα που μάζεψαν οι ανοησίες του επταμήνου και, παρά ταύτα, μετά την πλήρη κατάρρευση όλων των υποσχέσεων και την επίδειξη απίστευτης ανικανότητας σε όλους σχεδόν τους τομείς διοίκησης, προβλέπεται να πάρει αρκετές ψήφους στις τρίτες εκλογές της χρονιάς ώστε να έχει άλλη μια ευκαιρία να μας πείσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αποτελεσματική διοίκηση που απαιτεί η σύγχρονη Ευρώπη και απλώς να κάνει διπλάσια λάθη από τους προηγούμενους.

Κείμενο: Γαμώ την ατυχία μας.



Μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς το δικό σας (προ)εκλογικό μπονζάι, και να υποστηρίξετε δικές σας απόψεις.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Βρέθηκε!

Επιτέλους οι εκλογές τελεσφόρησαν. Επιτέλους η Ελλάδα έφτανε στο ζενίθ των προσδοκιών της παγκόσμιας κοινότητας. Οι δημοσκόποι της είχαν μάθει πια τι σκεφτόταν και τι ψήφιζε ο κάθε πολίτης της χώρας. Η αποχή (μετά από αμέτρητες εκλογές και ξεσκονίσματα των εκλογικών καταλόγων) είχε εξαφανιστεί και η αδιευκρίνιστη ψήφος είχε σχεδόν μηδενιστεί (ενός μόνο ψηφοφόρου έμεναν άγνωστες οι βουλές).

Αδυνατώντας από το φθινόπωρο του 2015 να σχηματίσουν κυβέρνηση, τα τριάντα τρία πια κόμματα της χώρας που ισομοιράζονταν από τρία τοις εκατό και κάτι δεκαδικά είχαν συμφωνήσει προεκλογικά να βρουν τον άνθρωπο αυτόν, που θα αποφάσιζε με την ψήφο του ποιο κόμμα θα έπαιρνε το μπόνους των 50 εδρών, και να του προσφέρουν την πρωθυπουργία.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 ο άνθρωπος αυτός επιτέλους βρέθηκε. Εντοπίστηκε στο εκλογικό του τμήμα το ψηφοδέλτιό του. Ήταν το μοναδικό λευκό σε όλη τη χώρα.
 

anemelos

Member
Η απάντηση είναι απλή: Το παλιό πολιτικό σύστημα είναι τόσο απαξιωμένο, οπότε ο μονόφθαλμος φαντάζει η καλύτερη επιλογή για πολύ κόσμο. Ένα από τα επιχειρήματα που έχω ακούσει είναι ότι ''τουλάχιστον αυτός προσπάθησε'', όταν από την άλλη ο Γεωργιάδης επιχαίρονταν για το μνημόνιο, είναι λογικό για πολύ κόσμο όταν φτάσει στην κάλπη, να στηρίξει αναγκαστικά πάλι τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας πλέον ακολουθεί τη λογική του παλιού ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας αντιδεξιά συνθήματα ελπίζοντας ότι θα προσεταιριστεί τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Χθες στο Σύνταγμα, τον άκουσα να αναφέρεται συχνά στη ''Δημοκρατική Παράταξη", που λίγο απέχει από τη ''Δημοκρατική συμπαράταξη''! Τελικά ο Τσίπρας θα αποδειχθεί το καλύτερο αμορτισέρ για το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, καθώς θα είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει το μνημόνιο και αυτός ως ''Αριστερά'' και να υποστεί και αυτός το σχετικό πολιτικό κόστος. Από την άλλη, γίνεται πλέον ένας καθαρά συστημικός παίκτης καθώς απευθύνεται πλέον στην Κεντροαριστερά, που νομίζω αποτελεί και το πλειοψηφικό κομμάτι στην Ελλάδα, και εξασφαλίζει έτσι την πολιτική του καριέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση προβλέπω ότι θα είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, οπότε και θα έχουμε το οριστικό διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με κάθε τι αριστερό. Φυσικά και τώρα, τα νήματα του κρατικού μηχανισμού εξακολοθούν να κινούνται από παλιούς Πασόκους που, όπως και να το κάνουμε, είναι αυτοί που ξέρουν καλά τη δουλειά!
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλό βόλι!



Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη, Καθημερινή 19/9/2015

dislike-petr199-thumb-large.jpg
 

nickel

Administrator
Staff member
Μου το έστειλαν και θα το στείλω κι εγώ παρακάτω:


Roman Gerodimos

September 18 at 12:21pm

Όταν είπα ότι έσκασα στην Easyjet 400 ευρώ που δεν μου περισσεύουν και τέσσερις μέρες που επίσης δεν μου περισσεύουν για να κατέβω να ψηφίσω, πολλοί φίλοι με κοίταξαν σαν να είμαι ούφο. Εδώ καλά-καλά σου λέει δεν ξέρουμε τί να ψηφίσουμε και θα βγει ο Λεβέντης στη Βουλή, εσύ θα κατέβεις να ψηφίσεις; Η απάντηση είναι ναι.

Πέραν των πρακτικών θεμάτων (απόσταση, υγεία κλπ) που μπορεί να εμποδίσουν κάποιον από το να ψηφίσει, και τα οποία είναι απολύτως σεβαστά, το βασικό επιχείρημα όσων απέχουν συνειδητά είναι συνήθως ένα εκ των εξής δύο:

(α) δεν ξέρω τί να ψηφίσω / κανείς τους δεν με εκφράζει: αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θεωρείς ότι ο Λεβέντης, ο Καμμένος, η Κωνσταντοπούλου και ο Κασιδιάρης είναι εξίσου ικανοί (ή ανίκανοι) και ηθικά ακέραιοι (ή άτιμοι) με τον Ματσαγγάνη, τη Λυμπεράκη, τον Καρίπογλου και τον Χρυσοχοΐδη. Εάν το πιστεύεις αυτό και δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές ανάμεσα σε πολιτικές, κόμματα και ανθρώπους, τότε το πρόβλημα δεν το έχει το πολιτικό σύστημα αλλά το δικό σου αξιακό σύστημα και η κρίση σου. Κανείς δεν είναι τέλειος αλλά η βασικότερη αρχή της δημοκρατίας είναι το να συνυπάρχεις με τους άλλους στην ίδια κοινότητα. Δημοκρατία δεν είναι το να βρω τον τέλειο, τον καθαρό, τον Θεό. Δημοκρατία είναι το να συμβιβάσω αυτά που θέλω εγώ με αυτά που θέλουν άλλα 11 εκατομμύρια δίπλα μου. Η ρητορική της ισοπέδωσης είναι βαθιά φασιστική και πάνω της βασίστηκαν όλα ανεξαιρέτως τα απολυταρχικά καθεστώτα.

(β) οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα / οι αποφάσεις επιβάλλονται από τους ξένους / το μνημόνιο θα εφαρμοστεί ούτως ή άλλως / θα πεθάνουμε όλοι: Το ίδιο είναι να έχουμε τράπεζες ανοιχτές ή κλειστές; Το ίδιο είναι να έχουμε πλεόνασμα ή έλλειμμα; Το ίδιο είναι να έχουμε συμμαχίες ή το να μας αντιμετωπίζουν όλοι σαν ξεφτιλισμένους ζητιάνους; Το ίδιο είναι να έχουμε ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρώπη ή αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους; Το ίδιο είναι να έχουμε υποστήριξη δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις και κοινωνική προστασία και το να είμαστε μόνοι μας χωρίς βιομηχανία και εξαγωγές; Το ίδιο είναι να έχουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας και το να είμαστε χωρίς συμμάχους δίπλα σε Βαλκάνια, Τουρκία και ISIS; Το ίδιο είναι να έχουμε το δικαίωμα της ψήφου ή τανκς στο Σύνταγμα; Όλες αυτές οι επιλογές δεν είναι θεωρητικές. Είναι εμπειρίες που τις έχουμε ζήσει.

Ένας τελευταίος λόγος αποχής είναι ότι οι εκλογές αποτελούν ουσιαστικά έναν καθρέφτη της κοινωνίας. Αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη δεν μας αρέσει και έτσι λέμε να τον σπάσουμε. Μόνο που αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη είναι απλώς το είδωλο του εαυτού μας.
 

SBE

¥
Ή μπορεί απλά να ελπίζεις ότι η κρίση των συμπολιτών σου θα είναι η σωστή και να μην έχεις ούτε το χρόνο ούτε το χρήμα να πας Ελλάδα.
Άσε που για κάποιους από εμάς αν εφαρμοζόταν το σύστημα άλλων χωρών (ψήφος μόνο αν λείπεις από τη χώρα λιγότερο από 15 χρόνια) θα μέναμε απ'έξω (αν και νομίζω ότι η ΕΕ δεν θεωρείται άλλη χώρα σε αυτές τις περιπτώσεις, ορθώς κατά τη γνώμη μου).
 

nickel

Administrator
Staff member
Πρόκληση. Προφανώς ο γράφων θεωρεί ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ωφελήσει ή μπορεί να ωφελήσει την πολιτική ζωή της χώρας περισσότερο από τον Λεβέντη, τον Καμμένο, την Κωνσταντοπούλου ή τον Κασιδιάρη. Ή μπορεί να λέει ότι ο καθένας στην ανάλυση του θα πρέπει να βρει τα δικά του θετικά και αρνητικά πρότυπα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Τελικά αυτό εννοούσε η Μέρκελ όταν έλεγε ότι οι εκλογές θα είναι η λύση, όχι το πρόβλημα;

Ότι θα φύγουν οι δραχμιστές από την κυβέρνηση και θα μπουν αντ’ αυτών οι Λεβέντηδες στη Βουλή;

Όχι, όχι. Πιο πιθανό είναι ότι πλέον οι ψηφοφόροι ζητούν από τους πρώην κατεξοχήν αντιμνημονιακούς, τον Σύριζα και τους Ανέλ, να εφαρμόσουν το μνημόνιο, ίσως με τη δική τους προσέγγιση και το παράλληλο πρόγραμμα, πιθανότατα με την ατζέντα της τετρόικας.

Να το δω αυτό και τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ να κάνουν αντιπολίτευση, και μάλιστα αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, και θα πω ότι τα έχω δει όλα.

Άντε, καλό χειμώνα.
 

SBE

¥
Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει δυνατότητα για αντιπολίτευση "μνημονιακή".
Όσο για το τί ζητούν οι ψηφοφόροι, μήπως μπορείς να μου πεις τί ζητούν απο την ΧΑ;
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάποιος να περισώσει την ψυχολογική μου ισορροπία! Με πυροβολούν διάφοροι αντισυριζαίοι με κείμενα γεμάτα απαισιοδοξία. Πείτε μου, σας παρακαλώ, ότι πραγματικά ο Τσίπρας κατάλαβε τα λάθη της πρώτης θητείας του και δεν θα τα επαναλάβει. Ότι θα συνεργαστεί έξυπνα με τους εταίρους, να μη μας ταλαιπωρούν. Ότι θα βάλει υπουργούς να διοικούν και να χτίζουν, αντί να γκρεμίζουν και να κάνουν το παιχνίδι του αντίχειρα με τα χέρια σταυρωμένα. Ότι θα είναι πραγματικά το καινούργιο και καλύτερο, παρά το παρωχημένο ανορθολογικό χαζοαριστερό αντιδραστικό χτες. Ότι θα εγγυάται σταθερότητα και σώφρονες αποφάσεις, μπας και έρθουν καλές επενδύσεις, αντί να σηκωθούν όλοι να φύγουν, επενδυτές και άξιοι νέοι και όσοι μπορούν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους. Αν έχετε κάποιο αισιόδοξο μήνυμα, αφήστε το εδώ. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αρκεί. Το αντίθετο.
 

rogne

¥
Θα σε τρολάρω, nickel, σόρι: ο Φορτσάκης (που κάποτε είχε και "Φορτσακιάδα" εδώ, τρομάρα του) δήλωσε προ ολίγου ότι "δεν συμφωνούμε με το περιεχόμενο του Μνημονίου"...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο Φορτσάκης έχει τωόντι αποδειχτεί πολύ λίγος πολιτικά. Ας προσθέσω κι ένα «ως τώρα» για τυχόν θαυμαστές του.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Και η Γεννηματά στον ίδιο δρόμο:
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καλά, εκλογές κάνει γιατί βιάζεται να μην καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι του έρχεται λογαριασμός 14 δις, γιατί ακόμα δεν έχει αρχίσει να πληρώνει…
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Που τα ψηφίσατε.
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βεβαίως τα ψηφίσαμε, διαφωνώντας με κάθε άρθρο και κάθε λέξη αυτού του μνημονίου. Διότι διαφορετικά η χώρα ήταν αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία. Διότι κατέρρευσαν οι μύθοι και για τη Ρωσία και για την Κίνα που θα μας βοηθούσαν και θα μας εξασφάλιζαν τα κονδύλια για να συνεχίσει να υπάρχει η χώρα. Επομένως όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στην άτακτη χρεοκοπία, την απομόνωση, την περιθωριοποίηση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με το ISIS, με τον φονταμενταλισμό, με όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει γύρω μας, προφανώς αναγκάζεσαι να ψηφίσεις κάτι με το οποίο διαφωνείς πλήρως. Αυτό είναι το ζήτημα.
http://www.pasok.gr/συνέντευξη-φώφης-γεννηματά-πρόεδρου-2/

Αυτές τις μεγαλοστομίες να μην είχαμε, τι ωραία που θα ήταν. Και επίσης, ας μην προσπαθούσαν να παίξουν όλοι μπάλα στο γήπεδο του λαϊκισμού. Αλλά θα μου πεις, μετά ποιος θα τους ψήφιζε;
 
Top