Διασκεδάστε και μ' αυτό...

daeman

Administrator
Staff member
Αν αρχίσω να τραγουδάω, Νότη μου, ...

Ε, αν αρχίσουμε να του τα ψέλνουμε, άδικο θα έχουμε;

Αν και ο συγκεκριμένος χρειάζεται μπόλικη οξυγόνωση στον εγκέφαλο μπας και δουλέψει (στον όποιο εγκέφαλο, μην τα χαλάσουμε τώρα με τις ποσότητες, όσο μικρές κι αν είναι) με το νι. Και με το σίγμα, του «Σιχτίρ, άσχετοι που βγαίνετε στο γυαλί και μιλάτε με ύφος χιλίων καρδιναλίων επί παντός επιστητού, είτε το ξέρετε είτε όχι!» Βρε το σφακιανάκι, που 'γινε φιλολογάκι στα πίσω πίσω. Βρήκε καινούργια καραμελίτσα, αλλά έμεινε μόνο στο περιτύλιγμα, γιατί παραμέσα είναι βαθιά τα νερά για όσους δεν ξέρουνε κολύμπι αλλά μόνο να κατουράνε στη θάλασσα. Κουλτούρα να φύγουμε, γιατί φαίνεται πως δεν πολυπερνάει πια η μπογιά και χρειάζεται νέον πεδίον δόξης. Θέλει προσοχή όμως ο νινισμός, γιατί συχνά πάει μαζί ο κρετινισμός. Πριν ή μετά, θα σας γελάσω. Προς το παρόν προτιμώ να γελάσω.
 

nickel

Administrator
Staff member
Καμασούτρα για μεταφραστές











KamasoutraForTranslators.jpg
 

nickel

Administrator
Staff member
Ξεκαρδίστηκα: πρωταγωνιστές του Downton Abbey παίζουν στα γρήγορα μια σκηνή με αμερικάνικη προφορά. Ο Χιου Μπόνεβιλ είναι πολύ καλός, αλλά η απόλυτη επιτυχία θα ήταν με τη Μάγκι Σμιθ.

 
Ψάχνω πληροφορίες για τη λειτουργία της ατμομηχανής. Το λήμμα ατμάμαξα της Βικιπαίδειας αναφέρει στις πηγές του τη σελίδα Πώς λειτουργεί μια ατμομηχανή, η οποία αναφέρει στις πηγές της.... το λήμμα ατμάμαξα της Βικιπαίδειας. :D

Μου θύμισαν το παλιό ανέκδοτο με τους Ινδιάνους και το δελτίο καιρού:

Το καλοκαίρι τελειώνει και οι Ινδιάνοι πηγαίνουν στο μάγο της φυλής για να τους προβλέψει τον καιρό για τον χειμώνα που πλησιάζει. Ο μάγος είναι μοντέρνος, ακούει ραδιόφωνο και τους λέει ότι ο χειμώνας θα είναι βαρύς. Όλη η φυλή πηγαίνει στο διπλανό λόφο και κόβει όλα τα δέντρα για να βγάλει τον βαρύ χειμώνα.

Ο καιρός περνάει και χειμώνας δεν φαίνεται. Οι Ινδιάνοι πηγαίνουν πάλι στο μάγο και παίρνουν πάλι την πρόβλεψη ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς. Η φυλή πηγαίνει στον παραπέρα λόφο και κόβει όλα τα δέντρα για να βγάλει τον πολύ βαρύ χειμώνα αλλά ο καιρός περνά, χειμώνας δεν φαίνεται και οι Ινδιάνοι ξαναπηγαίνουν στο μάγο που ακούει πάλι ραδιόφωνο και προβλέπει ότι ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ βαρύς.

Θορυβημένοι οι Ινδιάνοι πηγαίνουν στους αντιπέρα λόφους και κόβουν όλα τα ξύλα, αλλά πλησιάζουν Χριστούγεννα και ο ήλιος λάμπει! Βλέποντας την κατάσταση αυτή ο μάγος αποφασίζει να κατέβει στη πόλη και να ζητήσει από κοντά τη γνώμη των επιστημόνων. Κατεβαίνει λοιπόν στην πόλη, πηγαίνει στον ραδιοφωνικό σταθμό, βρίσκει αυτούς που βγάζουν το δελτίο καιρού και ρωτάει:
- Τι προβλέπετε για τον φετεινό χειμώνα;
- Φέτος θα είναι ο χειρότερος χειμώνας που έγινε ποτέ!
- Και πώς το καταλάβατε αυτό;
- Μα δεν βλέπεις πόσα ξύλα έχουν στοιβάξει οι Ινδιάνοι;
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Θα μείνει η χρησιμότητά μας για τα βάζα που μπαίνουν στα ψηλά ράφια.
 
Έλα, τώρα... αυτόματος φορματοποιητής για υπολογιστές έχει βγει; Λαμπτηροαλλάκτης; Κατσαριδοκτόνα ρούμπα;
 
Ελληγεννή, σου είμαι ευγνώμων που διατήρησες τις τελευταίες σπίθες του ανδρισμού μέσα μου.
Αν τολμάτε, σκοτώστε μόνες σας τις κατσαρίδες, φέμινες του γλυκού νερού!
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλημέρα. Θα μείνει η χρησιμότητά μας για τα βάζα που μπαίνουν στα ψηλά ράφια.
Νίκελ, τα τακούνια έχουν κι άλλες χρήσεις :p
Αν τολμάτε, σκοτώστε μόνες σας τις κατσαρίδες, φέμινες του γλυκού νερού!
Μπροστά στις κατσαρίδες, η φεμινίστρια μέσα μου κάνει χαρακίρι με συνοπτικές διαδικασίες και δίνει τη θέση της σε Ανατολίτισσες που κρατάνε ψάθες για να κάνουν αέρα στον Άντρα :D
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Χορέψτε και μ' αυτό: 66 (Old) Movie Dance Scenes Mashup (tuned to: Uptown Funk - Mark Ronson ft. Bruno Mars)


Mash it up and dance! Και ωραίο κουίζ για πολύ δυνατούς λύτες, με τους τίτλους των ταινιών σε λυσάρι στους υπότιτλους.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν το είχα προσέξει:

Το πρώτο μέρος από τα έξι της ανεπανάληπτης τριλογίας

The novels are described as "a trilogy in five parts", having been described as a trilogy on the release of the third book, and then a "trilogy in four parts" on the release of the fourth book. The US edition of the fifth book was originally released with the legend "The fifth book in the increasingly inaccurately named Hitchhiker's Trilogy" on the cover. Subsequent re-releases of the other novels bore the legend "The [first, second, third, fourth] book in the increasingly inaccurately named Hitchhiker's Trilogy". In addition, the blurb on the fifth book describes it as "the book that gives a whole new meaning to the word 'trilogy'".
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hitchhiker's_Guide_to_the_Galaxy#Novels



Το έκτο μέρος της... τριλογίας το έχει γράψει ο Κόλφερ.
http://www.fantastikos-kosmos.gr/kai-kati-akoma....html

View attachment 5364
 

daeman

Administrator
Staff member
Δεν το είχα προσέξει:

Το πρώτο μέρος από τα έξι της ανεπανάληπτης τριλογίας
...

Λεξιλογικώς (από τις 15-1-2010):

Είναι κανείς για πανγαλακτικές γαργαροκροτίδες; :D

Επίσης: Μάλλον ακίνδυνος, με τον υπότιτλο: Το πέμπτο βιβλίο της τριλογίας (; ) Γυρίστε το Γαλαξία με Ωτοστόπ. (το ερωτηματικό είναι του εκδότη, αυτή η τριλογία είναι πια γνωστή ως double trilogy, αφού έχει φτάσει αισίως τα έξι βιβλία).

Aυτό ήταν το πέμπτο βιβλίο, αλλά σε μια δερματόδετη, αμερικανική έκδοση που πήρα (γιατί τα αγγλικά paperback είχαν γεμίσει άμμο) - η οποία περιλαμβάνει τα τέσσερα πρώτα που αναφέρονται στον σύνδεσμο του Βιβλιονέτ της αποπάνω κυρίας Παλάβρας και το Mostly Harmless - υπάρχει κι ένα διήγημα με τίτλο Young Zaphod Plays It Safe.

[...]

Έχει κυκλοφορήσει και έκτο βιβλίο, γραμμένο από τον Eoin Colfer, αλλά συνήθως τέτοιες "συνέχειες" τις αποφεύγω, οπότε δεν το ζήτησα απ' τον Αγιοβασίλη. ...

Αλλά με έξι βιβλία, μάλλον επανειλημμένη τριλογία θα την έλεγα παρά «ανεπανάληπτη». :-)
 

Earion

Moderator
Staff member
Δώρο για τον Πόντιο.

Πόντος και στο NBA!


Στο διάλειμμα του αγώνα μεταξύ New York Knicks και Philadelphia '76ers.

Ο αγώνας έληξε με νίκη των Knicks (109-102). Game recap εδώ. Βιντεάκι ανασκόπησης εδώ.
 
Πώς ένας χιμπατζής νικάει κατά κράτος την φωτογραφική μνήμη των ανθρώπων:



Σημείωση: μετά από πολλή εξάσκηση, ερευνητές κατάφεραν να προπονήσουν φοιτητές να κάνουν το ίδιο με... 5 αριθμούς μόνο. Η απόδοση του Αγιούμου είναι αδύνατη για έναν άνθρωπο!
 

nickel

Administrator
Staff member
Terrible Maps

https://www.facebook.com/TerribleMaps/

Αποκλείεται να μη σκάσετε χαμόγελο (ευχαριστώ, δόκτορα). Δεν ξέρω τι να διαλέξω για να στολίσω το μήνυμα, αλλά να ένα που είναι και εγκυκλοπαιδικό:

Ο χάρτης στο λήμμα της Wikipedia για το μετρικό σύστημα έχει τη λεζάντα:
Countries which have officially adopted the metric system
Countries which have not officially adopted the metric system (United States, Myanmar and Liberia)
(Το ξέρατε; Δεν το ξέρατε.)

Και στο κείμενο διαβάζουμε:
Although the United Kingdom uses the metric system for most administrative and trade purposes, Imperial units are permitted or obligatory for some purposes, such as road signs.


Ο σχετικός χάρτης στο Terrible Maps:








Imperial.jpg
 
Αυτό μού θυμίζει ένα σκηνικό που πήγαμε με κάτι φίλους βόλτα με τα πόδια στο διπλανό χωριό και σε κάποια φάση ρωτάει ο ένας απ' τους δυο αν φτάνουμε. Λέω εγώ, "να, εκεί έχει μια πινακίδα". Η πινακίδα έγραφε "Godalming 3 m". Οπότε λέει ο φίλος μου, "τι λέει; Γκοντάλμινγκ, 3 μέτρα;". "Ναι", λέω, "να, εκεί, σ' εκείνην την μυρμηγκοφωλιά είναι". Φυσικά η πινακίδα έγραφε 3 μίλια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εμπνευσμένο από το What have the Romans ever done for us των Monty Python (εδώ), ο Πάτρικ Στούαρτ στήνει ένα παρόμοιο βιντεάκι με θέμα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου — τι έχει κάνει για τους Βρετανούς; Απαντούσε έτσι σε δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών (έχει και η Βρετανία τους Τραμπ της...).


[video]http://www.theguardian.com/politics/2016/apr/25/uk-must-leave-european-convention-on-human-rights-theresa-may-eu-referendum[/video]
 
Top