Δακτυλολογία

nickel

Administrator
Staff member
Απόδειξη ότι βρίσκεται και η Βραζιλία σε τροχιά ανάπτυξης:

Βραζιλία: Γιατροί δήλωναν «παρών» στην εργασία τους με δάκτυλα από σιλικόνη (Τα Νέα)
Doctor 'used silicone fingers' to sign in for colleagues (BBC)

Σκέψεις:
Μεταφραστική: Ευτυχώς η σιλικόνη είναι αυτή τη φορά silicone .
Γλωσσική αγγλική: Το give someone the finger αποκτά νέο νόημα.
Γλωσσική ελληνική: Νέο νόημα αποκτά (τουλάχιστον) και το κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.

Περιμένω να δω πόσοι άλλοι θα βάλουν το δαχτυλάκι τους. :) :up:

Νομίζω ότι στην υπόθεση υπήρξε ξένος δάκτυλος.

Έβαλε τα δάχτυλά τους κι έβγαλε τα μάτια του.

Περιμένω να δω πόσοι άλλοι θα βάλουν το δαχτυλάκι τους.:up:
πάντως, αυτό που βάζεις εσύ είναι αντίχειρας.:twit::whistle:

Σε κάθε περίπτωση, παίζει την απάτη στα δάχτυλα.

Και να πεις πως ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα; Άλλοι 11 γιατροί και 20 νοσοκόμες ήταν στο κόλπο. ;)
Ε, καλά! Και σιγά μη δεν ήταν και η κορούλα του διευθυντή των επειγόντων.

Αν δεν σταματήσετε, θ' αναγκαστώ να βάλω Δάντη! :devil:

Θα γίνεις δαχτυλοδειχτούμενος! icon_mrgreen.gif

Ε, μη μας κουνάς και το δάχτυλο! Εγώ συγκρατιέμαι τόση ώρα να μην βάλω Δάντη. Αλλά αν βάλεις το δαχτυλάκι σου στο νήμα και το Ζαζουλοποιήσεις, τότε κι εγώ θα βάλω Πάριο.

Και εδώ που τα λέμε, οι δικοί μας Δ.Υ. δεν τους φτάνουν τους Βραζιλιάνους ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι στην πονηριά (somebody stop me!)

Αλλά αν βάλεις το δαχτυλάκι σου στο νήμα και το Ζαζουλοποιήσεις, τότε κι εγώ θα βάλω Πάριο.
Όχι μόνον θα βάλω το δαχτυλάκι μου, αλλά θα εισηγηθώ και νέο πρόθημα για τη σημασιακή επέκταση και αναβάθμιση του τηλε-: το δαχτηλε-! Παραδείγματα χρήσης: δαχτηλεϊατρική < τηλεϊατρική, δαχτηλεκατευθυνόμενος < τηλεκατευθυνόμενος, δαχτηλεπάθεια < τηλεπάθεια κ.ο.κ. :p

Είχαμε το siliconed τώρα έχουμε και το siliconned. :)

:lol::lol: :upz:

A miller's thumb with doctors' fingers.

Αφού τον πιάσανε, είναι απλώς a silly con. :whistle:

Of course, her fingers were all thumbs.

Δακτυλοδεικτούμενοι τώρα οι ετεροδακτυλοδείχνοντες και οι εξ ετέρας εταίρας δακτυλοδεικτούμενοι, έκαναν μνημόνευση με ξένα δάχτυλα. They were arrested and thumbcuffed:
Thumb_Cuffs.jpg

Έβαλε τα δάχτυλά τους κι έβγαλε τα μάτια του.
...
πάντως, αυτό που βάζεις εσύ είναι αντίχειρας.

1. Αυτό κράτα το για το retinal scan. Έβαλε τα χεράκια του, με τα ματάκια τους. :p

2. «Υποστηρίζει ότι είναι αθώα γιατί οι άλλοι γιατροί την απειλούσαν ότι η συμμετοχή της ήταν προϋπόθεση για να κρατήσει τη δουλειά της» είπε ο συνήγορός της Σελεστίνο Γκόμες Αντούνιες.

She was under their thumb, so she was giving them their fingers. But since they were all finger and thumb, now they're biting their thumbs.

I have a bit of an itchy trigger finger today.

Νομίζω ότι βλέπουμε το δάχτυλο και χάνουμε το δάσος. Φαντάζεστε τι θα περνάει αυτή η γυναίκα τώρα; Ένα δάχτυλο ντροπή να έχει, δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.

Back