Γιατί ενοχλούνται τώρα οι χρυσαυγίτες όταν τους λένε νεοναζί;

Απορώ τι κάνει εκεί μέσα ο κύριος Κρεμαστινός.

Εξαργυρώνει τη φιλία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η βουλευτική αποζημίωση έχει πέσει βέβαια, αλλά και πάλι...
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Ο «καλός» Καράμπελας,

Ποιοι βουλευτές της ΝΔ είπαν "όχι" στην άρση ασυλίας Κασιδιάρη (Lifo, 13.3.2013 | 16:02)
...
Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Καράμπελα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο του στο ζήτημα της άρσης της ασυλίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "το έκανα για να δώσω την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου όπως θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό", ενώ από την πλευρά του, ο κ. Καράμπελας υποστήριξε πως "δεν ήθελα να στείλουμε τον κ. Κασιδιάρη στο δικαστήριο και να αθωωθεί".



Ο «κακός» κόουτς, ο εκ παραδρομής:

Ιωαννίδης: «Κατά λάθος ψήφισα όχι για τον Κασιδιάρη» (Lifo, 13.3.2013 | 18:16)
Ο βουλευτής και υφ. Αθλητισμού λέει τώρα ότι πηγαινε για "ναι" και του βγήκε "όχι"
...
Υπενθυμίζεται επίσης
ότι ακόμη [sic] ότι την ώρα που οι 3 βουλευτές της Ν.Δ. ψήφιζαν «όχι» ακόμη και ο Κασιδιάρης ψήφιζε «ναι.»

- Μα επίθεση σας είπα να παίξετε, όχι άμυνα!
- Μα όχι, κόουτς, άμυνα μας είπες!
- Άμυνα είπα; Α συγγνώμη, λάθος έκανα, επίθεση εννοούσα. Έλα μωρέ, πώς κάνετε έτσι; Κι αν χάσουμε το ματς, τι έγινε;

- :s :rolleyes: :bored: :cry: :glare:


Και ο «όμορφος» (ο «καλός» έγινε ο λάθος Καράμπελας):

Η φωτό του Κεφαλογιάννη και η συγγνώμη του Καράμπελα (Lifo, 13.3.2013 | 17:32)
Συγγνώμη για την αρνητική στην άρση ασυλίας του Κασιδιάρη ψήφο του ζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας, λέγοντας ότι έκανε λάθος και ότι αν ξαναψήφιζε θα ψήφιζε υπέρ.
...
Από την πλευρά του πάντως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης - που επίσης είπε όχι μαζί με τον Ιωαννίδη - δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω εάν είμαι έξω από τη γραμμή του κόμματος, εγώ σας είπα τη θέση μου. Ο γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα. Του γραμματέα είναι ό,τι λέει η επιτροπή δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία. Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως άνθρωπος και ως πολιτικός σε αυτή την ακραία πράξη να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει.
Συνειδητή πράξη είναι η πράξη καταδίκης, δεν είναι η πράξη ψήφου. Όλες οι πράξεις είναι συνειδητές και η πράξη ψήφου [;;;;; :confused:], του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγνώμη.» Όταν δε, του επισημάνθηκε ότι υπάρχει θέμα παρόλα αυτά με την ψήφο του ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε: «Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία
 
Συγγνώμη, πώς γίνεται να ψηφίσει κατά λάθος "όχι"; Είναι ηλεκτρονική η ψηφοφορία και δεν έχει undo;
 

bernardina

Moderator
Συγγνώμη, πώς γίνεται να ψηφίσει κατά λάθος "όχι"; Είναι ηλεκτρονική η ψηφοφορία και δεν έχει undo;

Κοίτα, τη στιγμή που έριχνε το κουκί αναρωτήθηκε, ρε συ, για στάσου... τι ψηφίζουμε σήμερα; Την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη ή τη μείωση αποδοχών των υπαλλήλων της βουλής; Φτου! Μπερδεύτηκα.
Αλλά, όπως καταλαβαίνεις, ήταν πια αργά.:devil:
 
Είναι από τις περιπτώσεις που η βλακεία είναι τόσο μεγάλη που πραγματικά δεν ξέρω αν συνειδητοποίησε αυτό που έκανε ή όχι. Στις αρχικές δηλώσεις του στη Νόβα, ο Κατίδης είπε ότι έκανε τον χαιρετισμό της ΧΑ για να ξεσηκώσει το πλήθος (φαίνεται είδε κανα παίκτη της Λάτσιο να το κάνει -βλέπε Ντι Κάνιο- και ζήλεψε...), ενώ μετά το γύρισε τελείως και είπε ότι δεν έκανε κανέναν χαιρετισμό, αλλά ότι έδειχνε στην κερκίδα τον Παυλή...Άρ(ι)ες μάρες, δηλαδή. Πάντως, η ΑΕΚ έχει μεγάλη αντιφά κοινότητα, αλλά έχει και ένα club στα Εξάρχεια που είναι φωλιά φασισταριών, με ιστορία στο ξύλο σε μετανάστες.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Νομίζω είπε ότι χαιρέτησε ένα φίλο του στην κερκίδα ή κάτι τέτοιο (χάιλ, βρε Κώστα, πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε!). Ωστόσο, η ΕΠΟ τον έθεσε ήδη εκτός εθνικής - άντε να δούμε αν θα τον θέσει και η ΑΕΚ εκτός ΑΕΚ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Το βρήκα, εδώ.
Θέλω να λύσω μια παρεξήγηση. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Έδειχνα στην κερκίδα τον Μιχάλη Παυλή και αφιέρωνα το γκολ. Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Θέλω να χαρώ την νίκη. Δεν έχουν να κάνουν με μένα αυτά τα πράγματα. Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να χαρώ την νίκη.


Αυτό που δεν παύει να μου κάνει εντύπωση είναι η θρασυδειλία τους, πάντως. Το έκανες που το έκανες, παραδέξου το τουλάχιστον. Εκτός αν ντρέπεσαι γι' αυτό που είσαι. Είναι κι αυτό κάτι.
 

nickel

Administrator
Staff member
«Γεια σου, Ρε Μιχάλη. Αφιερωμένο σε σένα το γκολ!»

Έτσι ακριβώς αφιερώνουμε τα γκολ.







Άριες μάρες.

Πετυχημένο. Να το καθιερώσουμε.

Όσο για τη σημασία που πρέπει να αποδίδουμε στα σχόλια που φιλοξενούνται στο ίντερνετ, ένα νηματάκι θα άξιζε να φτιάξουμε.
 

nickel

Administrator
Staff member
Δεν έχω χρόνο για φλύαρες αναλύσεις. Αντιλαμβανόμαστε, ελπίζω, ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός μπορεί να μη σημαίνει για τον αθλητή το σύνολο της φρίκης που μπορεί να συγκεντρώνει για κάποιους μεγαλύτερους ή περισσότερο διαβασμένους. Μπορώ να βρω πολλές δικαιολογίες γι' αυτόν μεγαλώνοντας στο μυαλό μου την άγνοιά του. Είμαι ωστόσο βέβαιος ότι ένα πράγμα αποκλείεται να αγνοεί: το μίσος που τρέφουν οι ναζιστές για όποιον συνάνθρωπό τους θεωρούν διαφορετικό. Σε έναν χώρο που προωθεί την συνύπαρξη χιλιόμορφα διαφορετικών ανθρώπων μέσα από την άμιλλα και τον ανταγωνισμό, τέτοιο μίσος δεν έχει θέση. Ελπίζω οι άνθρωποι που είναι κοντά στον αθλητή και τον αγαπάνε και ξέρουν δυο πράγματα παραπάνω, να του μιλήσουν σωστά αυτές τις ημέρες.
 

SBE

¥
Επειδή εγώ είμαι πάντα υπέρ των ελαφρυντικών, βίντεο με τη φάση έχουμε; Γιατί οι φωτογραφίες αποτυπώνουν μια στιγμή όχι μία σκηνή. Μπορεί να πρόκειται για καμιά χορευτική φιγούρα στυλ γκάνγκναμ στάιλ και στη συνέχεια να σηκώνει και το άλλο χέρι π.χ. και να κουνιέται ή μπορεί αμέσως μετά να ανοίγει τα δάχτυλα και να είναι "όρσε Μιχάλη, που έλεγες ότι δεν βάζω γκολ". Το ύφος του παρεμπιπτόντως δε δείχνει άνθρωπο που απευθύνει χαιρετισμό, ναζιστικό ή μη. Περισσότερο δείχνει άνθρωπο που έπαθε εγκεφαλικό μόλις τώρα.
Όχι τίποτ' άλλο αλλά σκέφτομαι τώρα πόσες φορές ήμουνα σε πλήθος και προσπαθούσα να τραβήξω την προσοχή κάποιου που ήταν μακριά και δεν κοίταζε προς το μέρος μου. Ευτυχώς που είμαι αριστερόχειρη δηλαδή.
 

SBE

¥
Bλέποντας το βίντεο καταλήγω ότι εγώ θα τον απάλλασσα λόγω αμφιβολιών.
Οι χαιρετισμοί τέτοιου είδους δεν γινονται ενώ τρέχεις και φωνάζεις "γκοοοοοοοοοοοοοοοοοολ" ή "πάρτα ρε #@%#@$% Μιχάλη στην εξέδρα".
Δε χρειάζεται να γίνουμε παρανοϊκοί και να φοβόμαστε και τη σκιά μας. Μια απλή παρατήρηση αρκούσε και να τον βάζανε να κάνει δηλώσεις ότι δεν είχε πρόθεση κλπ και ότι όποιος βλέπει χαιρετισμούς χρειάζεται γυαλιά* κλπ κλπ.

* ακόμα κι αν δεν χρειάζεται
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μην προσπαθείς άδικα για ελαφρυντικά...

Ο νεαρός άσος της ΑΕΚ, που σήκωσε το χέρι όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, όταν ρωτήθηκε μετά το ματς γιατί το έκανε, δήλωσε στη Nova: «Τίποτα, απλά σε μία συζήτηση με τους παίκτες θέλαμε να ακούσουμε τον κόσμο να φωνάζει όσο πιο δυνατά γίνεται. Να σηκωθεί όλος ο κόσμος. Για αυτό έκανα αυτόν τον χαιρετισμό της Χρυσής Αυγής. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα.

Τις δηλώσεις τις άκουσα και εγώ, αλλά δεν βρίσκω το σχετικό βίντεο.
 
Εγώ πάλι, που έχω δει και λίγη μπάλα, και έχω πάει και λίγο γήπεδο, δεν θεωρώ ότι υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Κανονικά πρέπει αύριο κιόλας να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η μπάλα για το παιδάκι αυτό, και να κάτσει μαζί με τους ατζέντηδες και την παρέα του στη ΧΑ να κλάψουν λίγο για τα εκατομμύρια που θα χαθούν. Ως δε ΑΕΚτζής θα δεχθώ ακόμα και τιμωρία της ομάδας που έχει στις τάξεις της τέτοιο φρούτο.
 
«Εντάξει, το επόμενο βήμα πλέον μετά τις συγγνώμες, είναι να τα φτιάξει με τον Ηλία. Γι αυτό το έκανε».

τουιτεριά
 
Top