Βιντεάκια για γέλια και για κλάματα

Συγγνώμη, προκαταβολικά, που γράφω το παρακάτω εδώ, αλλά δεν ήξερα πού αλλού να το βάλω. Μέσα στο 2012, η ΕΕ έβγαλε μια καμπάνια για την επέκτασή της με τίτλο Growing Together, συνοδεία ενός βίντεο κλιπ που είναι ίσως το πιο απροκάλυπτα ρατσιστικό βίντεο που έχει βγάλει επίσημα η Ένωση. Η υπόθεση είναι παλιότερη αλλά τώρα έπεσα πάνω της και έπαθα πλάκα. Μιλάμε για καραέπικ φέιλ. Δείτε το βίντεο και γελάστε (ή κλάψτε):


Μια σύντομη περιγραφή, για όποιον δεν μπορεί να δει το βίντεο (ή να το ακούσει, εξίσου σημαντικό): είναι μια ομορφούλα τύπισσα που περπατάει σε κάτι που μοιάζει με εγκαταλελειμμένο σταθμό τραίνων ή εργοστάσιο. Ξάφνου πετάγεται ένας Κινέζος -ή κάτι σε Ασιάτη, τέλος πάντων- και αρχίζει και κάνει κάτι πολεμικοτεχνίτικες φιγούρες, βγάζοντας άναρθρες κινεζοκραυγές, όπως στις ταινίες του 1930. Μετά βγαίνουν ένας ιπτάμενος Ινδός που κάνει φιγούρες με μια χαντζάρα και τέλος ένας Βραζιλιάνος[;] που κάνει κάτι καποεϊρίστικα και όλοι μαζί πλησιάζουν την τύπισσα, απειλητικά. Τότε αυτή, αντιμέτωπη με τρεις απειλές, συγκεντρώνεται και δημιουργεί με μαγικό τρόπο κλώνους της που περιτριγυρίζουν τους ξένους και κατόπιν κάθονται όλοι οκλαδόν. Οι κλώνοι της γκόμενας μεταμορφώνονται στα αστέρια της ΕΕ και εμφανίζεται η ατάκα The more we are, the stronger we are.

Καθόλου αναίτια και απρόβλεπτα, ξεσηκώθηκε κύμα διαμαρτυρίας απέναντι στην καταφανέστατα ρατσιστική διαφήμιση, που μοιάζει να δείχνει την ΕΕ να απειλείται από ξένους εισβολείς, που παρουσιάζονται με 10000% στερεοτυπικό τρόπο, απέναντι στους οποίους πρέπει να είμαστε "πολλοί, δυνατοί και ενωμένοι". Οι βάρβαροι, και με φυσικές τάσεις βίας, ξένοι βγάζουν άναρθρες, στερεοτυπικές κραυγές ενώ η πολιτισμένη Ευρωπαία τούς νικάει -ή τους εκπολιτίζει; Δεν έχω καταλάβει- με την δύναμη του μυαλού της.

Εννοείται πως η διαφήμιση αποσύρθηκε. Την ιστορία μπορείτε να διαβάσετε στο BBC:

EU withdraws 'racist' video clip

Να σημειώσω, βέβαια, για να μην παρεξηγούμαστε, ότι δεν πιστεύω ότι το έκαναν επίτηδες. Απλά τα ρατσιστικά και στερεοτυπικά πρότυπα είναι τόσο ποτισμένα στις ανθρώπινες κοινωνίες που πολύς κόσμος πέφτει πάνω τους χωρίς πρόθεση να προσβάλλει τους άλλους. Γι' αυτό χρειαζόμαστε παιδεία, να αποβάλουμε κάθε ίχνος μισαλλοδοξίας και ακούσιας βλακείας από το DNA της κοινωνίας μας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ξέχασαν τους Ρώσους αν ήθελαν να παίξουν με τα BRICs.

Θα μπορούσαν να πάρουν ιδέες από αυτό το βιντεάκι. :-)

 

SBE

¥
Να πούμε ότι η τύπισσα φοράει κίτρινη φόρμα, που παραπέμπει στο Kill Bill.
Το μήνυμα μάλλον πήγαινε για κι εμείς κι αυτοί, θα συνεργαστούμε και θα επωφεληθούμε, αλλά τους βγήκε όλοι οι Ευρωπαίοι μαζί θα τους φάμε όλους τους άλλους.
 

SBE

¥
Μπορώ να φανταστώ να το προτείνει κανενας βορειοευρωπαίος, από αυτούς που είναι γνώστες της κάθε κατάστασης*, και να λένε όλοι οι άλλοι ναι για να μην τον κακοκαρδίσουν.

*Μου θυμίζει το αληθινό που διαφημιστές στην Ολλανδία νομίζω, αποφάσισαν να διαφημίσουν καθαριστικά για το σπίτι σε έντυπα που απευθύνονταν σε μουσουλμάνους (όχι μουσουλμάνες) με το σκεπτικό ότι αφού οι άντρες είναι οι αρχηγοί του σπιτιού και τους να πληρώνουν τα ψώνια, άρα αυτοί θα αποφασίζουν τι σαπούνι θα χρησιμοποιήσει στα πιάτα η γυναίκα τους.
Προφανώς δεν είχαν ιδέα από την κατανομή των εργασιών.
 

SBE

¥
Πρόσφατα αναγκάστηκα για μια εργασία να παρακολουθήσω κάμποσα TED-οβιντεάκια και σε κάποια στιγμή είπα αμάν πια με τις βλακείες του καθενός που προσπαθεί να μας τις πουλήσει για βαθυστόχαστο τρόπο ζωής. Και μετά είδα αυτό:
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member

nickel

Administrator
Staff member
Μερικές φορές δικαιώνεται απόλυτα ο τίτλος «για γέλια και για κλάματα».
 

bernardina

Moderator
Κι ο Πίκατσου κάνει το ίδιο κόλπο με το ρεύμα!! (το πρώτο σχόλιο, ακριβώς από κάτω) :lol:
 

kikikoko

New member
Καλημέρα σε όλους! Είδα αυτό το βιντεάκι και το αφήνω σε εσάς να μου πείτε αν είναι για γέλια, για κλάματα ή μήπως θέλει όντως κάτι να μας πει; (btw εμένα για κάτι αστρολογικό μου μοιάζει)

 
Θέλει να μας πει ότι είναι βλάκας, μάλλον. Η Γη θα είναι σε απόλυτη ευθεία με την Σελήνη, λέει. Πάντα σε απόλυτη ευθεία είναι. Γενικά, δυο σημεία είναι πάντα σε απόλυτη ευθεία. Για να έχει νόημα αυτή η φράση, θα πρέπει να τίθεται θέμα ευθείας τριών σημείων τουλάχιστον. Οι διαφορές στην τροχιά δεν έχουν σχεδόν απολύτως καμμιά επίδραση στα κύματα.
 

kikikoko

New member
Άρα απορρίπτουμε την θεωρία ως άλλη μια ανακρίβεια... Πφ μετά τους ξεκασμούς οι μούφες κύματα μας έλειπαν...
 

kikikoko

New member
ο Αποστόλης δίνει την απάντηση όπως πάντα!

και για να ευθυμήσουμε λίγο ας δούμε τον τσολιά της Ελληνοφρένειας με την φρεγάτα του. Ε αυτό είναι για γέλια :twit::twit::twit:

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το βιντεάκι είναι τριετίας, επομένως υπάρχει περίπτωση (α) να το έχετε ξαναδεί και (β) το χειρότερο, να βρίσκεται ήδη κάπου εδώ μέσα. Αν όχι, απολαύστε τον:

 

pontios

Well-known member
Ευχαριστώ, δόκτωρ.

Πολύ έξυπνο πουλί - αλλά μοιάζει περισσότερο με το Corella (ένα άλλο κοινό πουλί της Αυστραλίας ). Το Galah έχει ροζ χρώμα στο στήθος του.

Δες κι αυτό, Australian lyrebird, το πουλί-μιμητής ήχων.
 

kikikoko

New member
:lol: τρομερό το βίντεο από drsiebenmal!!! χαχα και όσον αφορά το προηγούμενο βιντεο που ανέβασα τελικά διαφήμιση από πατατάκι ήταν οπότε τσάμπα οι θεωρίες και οι προβληματισμοί... Ελπίζω να είναι γευστικά τουλάχιστον :)
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Chemical Crete - Εμμανουήλ Αρμουτάκης



http://www.candianews.gr/2014/02/10/ο-ηρακλειώτης-φωτογράφος-που-προκάλε/
 
Top