Έργα και ημέρες του Κώστα Καραμανλή Β', του ελάσσονος

Earion

Moderator
Staff member
Οι διακρίσεις είναι συνεχείς και επίμονες από τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους και μέχρι σήμερα. ... Απέναντι στους προτεστάντες από τη στιγμή της εμφάνισής τους στην Ελλάδα (μέσα-τέλη 19ου αιώνα), απέναντι στους ιεχωβάδες επίσης (μέσα 20ού αιώνα)

Ιωάννης Ο. Ιατρίδης [γνωστότατος στον ακαδημαϊκό χώρο ως John O. Iatrides], "Evangelicals", στο Minorities in Greece aspects of a plural society, επιμ. Richard Clogg, Λονδίνο: Hurst, 2002, σσ. 48-63.

Κείμενο γραμμένο αρκετά χρόνια προτού ξεσπάσει η «υπόθεση των ταυτοτήτων», μεταφρασμένο στα ελληνικά (και διορθωμένο από εμένα σε πολλά σημεία).
 

Attachments

  • Ιωάννης Ο. Ιατρίδη&#9.pdf
    472.5 KB · Views: 237

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δεν ξέρω αν το είδατε, αλλά δημοσιεύτηκε η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις διεργασίες της Τρόικας. Από εκεί:


5. επισημαίνει ότι, πριν από την έναρξη του προγράμματος συνδρομής ΕΕ-ΔΝΤ, το οποίο δρομολογήθηκε την άνοιξη του 2010, υπήρχε ένας διττός φόβος που αφορούσε την «αφερεγγυότητα» και τη «μη βιωσιμότητα» των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας ως αποτέλεσμα της συνεχώς μειούμενης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και του μακροχρόνιου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, λόγω της χαμηλής πραγματικής είσπραξης φόρου εταιρειών, με το δημόσιο έλλειμμα να αγγίζει το 15,7% του ΑΕγχΠ το 2009, έναντι - 6,5% το 2007, και τον λόγο δημόσιου χρέους προς ΑΕγχΠ να συνεχίζει την ανοδική πορεία του από το 2003, όταν είχε διαμορφωθεί στο 97,4%, αγγίζοντας το 129,7% το 2009 και το 156,9% το 2012· είναι της γνώμης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφειλόταν και στη στατιστική λαθροχειρία κατά τα έτη που προηγήθηκαν της κατάρτισης του προγράμματος· χαιρετίζει την αποφασιστική δράση της ελληνικής κυβέρνησης για επείγουσα και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010· σημειώνει ότι η βαθμιαία αποκάλυψη της στατιστικής λαθροχειρίας στην Ελλάδα είχε αντίκτυπο στην ανάγκη αναπροσαρμογής των πολλαπλασιαστών, των προγνώσεων και των προτεινόμενων μέτρων· υπενθυμίζει ότι, λόγω της επιμονής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Eurostat (η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι πλέον επιφορτισμένη με τις εξουσίες και τα μέσα για την παροχή ενός στέρεου συνόλου αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων·

Ευγενικοί οι Έλληνες μεταφραστές, το αγγλικό μιλάει ξεκάθαρα για statistical fraud (όπως και το γαλλικό αλλά και το πορτογαλικο, το γερμανικό λέει για πλαστά στοιχεία, όπως και το ιταλικό).
 
Top