Δημοψήφισμα: Grexit ή Syriza exit;

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Λοιπόν, πώς να μην πιστέψεις ότι όλα αυτά έγιναν βάσει σχεδίου της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα, και ότι παρίσταναν δήθεν ότι διαπραγματεύονται τόσον καιρό; Είναι τόσα τα ψέματά τους, που τελικά και μόνο ότι λέει ο Τσίπρας κάτι θα πρέπει να είναι εγγύηση ότι ισχύει το αντίθετο.

Από το άρθρο του Ποντικιού που λινκάρει παραπάνω ο δόκτορας, απομονώνω το εξής:
Ο εν λόγω ευρωβουλευτής φέρεται ακόμα να μεταφέρει την απόγνωση του Γιούνκερ σχετικά με την συνεργασία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών. Όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα «άλλαζαν συνέχεια τους όρους της διαπραγμάτευσης και ήταν απρόθυμοι να δεχθούν μια συμφωνία, όσο και αν υποχωρούσαν οι πιστωτές.»

Το πιο αστείο ήταν όταν είπε χθες στο διάγγελμα "Εγγυώμαι προσωπικά τις καταθέσεις σας". Με τι τις εγγυάται; Με τα δισεκατομμύρια που έχει στον προσωπικό του λογαριασμό;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Τελεσίγραφο 48 ωρών με ΟΧΙ στις 5/7 – Η ΕΚΤ ανακαλεί τα 125 δισ. οι τράπεζες χρεοκοπούν και περνούν στον έλεγχο του ESM

Με το ΟΧΙ....η Ελλάδα θα χάσει κάθε ιδιοκτησιακό και μετοχικό δικαίωμα πάνω στις ελληνικές τράπεζες - Οι τράπεζες θα περάσουν στον έλεγχο του ESM
Αποκλειστικό.
Η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες είναι πιο δραματική από ότι έχει εκτιμηθεί ή αποτιμηθεί μετά την απόφαση σοκ να επιβληθούν capital controls και κυρίως να κλείσουν οι τράπεζες θεωρητικά έως τις 6 Ιουλίου αλλά πρακτικά δεν μπορεί να προσδιοριστεί μέχρι πότε οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές.
Το bankingnews.gr παρουσιάζει αποκλειστικές πληροφορίες οι οποίες είναι 100% διασταυρωμένες με στόχο όχι προφανώς να εμπλακεί στο δημοψήφισμα αλλά κυρίως να καταδείξει ότι το ΟΧΙ θα είναι η απόλυτη καταστροφή.
Σύμφωνα με πηγή στην ΕΚΤ και θεσμικό παράγοντα που είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο των δραματικών εξελίξεων έχει σχεδιαστεί ένα σχέδιο καταστροφής και ταυτόχρονα ελέγχου των ελληνικών τραπεζών από τον ESM, θα χάσει ουσιαστικά το ελληνικό κράτος τον έλεγχο των τραπεζών.
Το σχέδιο ολοκληρωτικής καταστροφής της εθνικής οικονομίας και των τραπεζών έχει ως εξής
Αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να ταχθεί υπέρ του ΟΧΙ στην δανειακή πρόταση τότε θα συμβούν τα εξής μοιραία….
1) Το Eurogroup και η ΕΚΤ θα δώσουν τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών.
Με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα προφανώς ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός δεν θα δεχθεί το τελεσίγραφο, θα απορρίψει τις απειλές και θα ζητήσει η ΕΕ να αλλάξει στάση.
2) Το τελεσίγραφο θα έχει διάρκεια 48 ωρών - αργά το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου με αργά το βράδυ της Τρίτης 7 Ιουλίου - .
Αν η Ελλάδα απορρίψει το τελεσίγραφο στις 8 Ιουλίου η ΕΚΤ θα λάβει μια ιστορική απόφαση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα απαιτήσει να επιστραφούν και τα 125 δισεκ. (89 δισεκ. ELA και 36 δισεκ. απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ)
3) Η απόφαση της ΕΚΤ να απαιτήσει την επιστροφή των 125 δισεκ. θα σηματοδοτήσει την οριστική χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών.
Οι ελληνικές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν με άμεση συνέπεια το ΤΧΣ να χάσει τα 25 δισεκ. που επένδυσε και οι ιδιώτες μέτοχοι που 2013 και 2104 επένδυσαν 11 δισεκ. θα χάσουν αμετάκλητα τα κεφάλαια τους.
Η ενεργοποίηση του bail in και η εμπλοκή των καταθετών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ένας σοβαρός υπαρκτός κίνδυνος που πέραν από την καταστροφή που θα προκαλέσει στους μετόχους θα προκαλέσει καταστροφή και στους καταθέτες.
4) Ο ESM θα αποκτήσει άμεσα τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών υπό την έννοια ότι το ελληνικό κράτος θα χάσει κάθε μετοχικό ή ιδιοκτησιακό δικαίωμα πάνω στις ελληνικές τράπεζες.
Ο ESM θα αποκτήσει πλήρως τα μετοχικά δικαιώματα και την ιδιοκτησία των ελληνικών τραπεζών.
Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει και στην οριστική χρεοκοπία της κυβέρνησης και της εθνικής οικονομίας, καθώς ο ESM θα έχει τον έλεγχο των τραπεζών και όχι το ελληνικό κράτος.
5) Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία μέσω των τραπεζών και επιφέρει δραματικές αλλαγές στον έλεγχο πλέον της οικονομίας.
Όταν οι τράπεζες περάσουν στον έλεγχο του ESM δεν υπάρχει εθνική οικονομία, η χώρα θα έχει ισοπεδωθεί.
Υποσημείωση
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει το ΟΧΙ, αλλά για επικοινωνιακούς λόγους το υποστηρίζει…παρά τις απειλές Τσίπρα για παραίτηση αν αποτύχει το ΟΧΙ.
Το ΟΧΙ είναι η εθνική αυτοκτονία.
Το ΝΑΙ θα αποτελέσει πολιτικό άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί το μνημόνιο… άπαξ και θα το έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός.
Το ΝΑΙ είναι και η πολιτική διέξοδος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μετά την συμφωνία κάποιους μήνες αργότερα θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές για να νομιμοποιήσει την λαϊκή εντολή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι το ΟΧΙ οδηγεί την Ελλάδα στην αυτοκτονία και μαζί και στην πολιτική αυτοκτονία του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr
 
Το πιο αστείο ήταν όταν είπε χθες στο διάγγελμα "Εγγυώμαι προσωπικά τις καταθέσεις σας". Με τι τις εγγυάται; Με τα δισεκατομμύρια που έχει στον προσωπικό του λογαριασμό;

Πραγματικά.
Θα ήθελα, σε αυτά τα πάνελ τύπου Στον Ενικό που βγάζουν πολιτικούς να συζητήσουν με απλούς πολίτες, να βρεθεί κάποιος από το κοινό που, όταν πάρει το λόγο, θα πει το εξής:

Κύριε Χ (Φίλη, Στρατούλη κλπ), θέλω να σας κάνω δύο ερωτήσεις, αλλά τη δεύτερη θα την κάνω αφού πρώτα απαντήσετε στην πρώτη. Είμαι ένας απλός μισθωτός, δεν μου τρέχουν τα χρήματα από τα μπατζάκια. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου, άνοιξα έναν προθεσμιακό λογαριασμό για τις σπουδές του. Τα τελευταία 7 χρόνια καταθέτω κάθε μήνα από τον μισθό μου ένα σταθερό ποσό σε αυτόν τον λογαριασμό. Και κάθε μήνα φροντίζω επιμελώς να κάνω οικονομία ώστε να μπορέσω να αποταμιεύσω αυτό το ποσό. Σήμερα έχουν μαζευτεί περί τα 10.000 ευρώ, χρήματα τα οποία, με μεγάλο προσωπικό κόστος, κατάφερα να αποταμιεύσω τα χρόνια του μνημονίου, ενώ παράλληλα ο μισθός μου είχε μειωθεί κατά 40%. Σήμερα οι τράπεζες είναι κλειστές και δεν έχω πρόσβαση σε αυτά τα χρήματα. Δεσμεύεστε ότι τα χρήματα αυτά, που τα τελευταία 7 χρόνια αποταμιεύω σαν το μυρμήγκι για το αύριο του παιδιού μου, θα παραμείνουν σε ευρώ;

Ο συνομιλητής, μετά από ένα αναμενόμενο λογύδριο όπου θα επιχειρήσει να καπηλευτεί τον πόνο μου ρωτώντας με ποιος μου μείωσε τον μισθό μου κλπ κλπ, κάποια στιγμή, κατά πάσα πιθανότητα, θα δεσμευτεί ότι ναι, τα χρήματα θα παραμείνουν σε ευρώ:

-Φυσικά και δεσμεύομαι αγαπητέ συμπολίτη. Μόνο αν ψηφίσετε Όχι θα μείνουν τα χρήματά σε ευρώ. Εμείς είμαστε οι εγγυητές του ευρώ. Η έξοδος από το ευρώ θα συμβεί αν ψηφίσετε Ναι, όχι αν ψηφίσετε Όχι. Ποια είναι η δεύτερη ερώτησή σας;

-Η δεύτερη ερώτηση είναι, κύριε Χ, θα βάλετε σας παρακαλώ, εδώ στο στούντιο, ενώπιον του ελληνικού λαού, την υπογραφή σας σε αυτό το συμβόλαιο;

Και θα του δώσει ένα συμβόλαιο που θα λέει, πάνω κάτω, το εξής:
"Εγώ, ο Χ (κενό όνομα, να συμπληρωθεί επιτόπου ανάλογα με το πάνελ: Φίλης, Στρατούλης κλπ) δεσμεύομαι ότι, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, θα καταβάλω στον Χ (Παναντέλης κλπ), από προσωπικά μου χρήματα, το ποσό των 10.000 ευρώ (σε ευρώ)."

Θα ήθελα πάρα πολύ να δω πώς θα αντιδρούσε κάποιος τραμπούκος τύπου Φίλη ή Στρατούλη σε κάτι τέτοιο.


Προχθές στο σχολείο μου εμφανίστηκαν δύο συνδικαλίστριες να μας πείσουν να ψηφίσουμε Όχι. Όπως αναμενόταν, κάποιοι από τους συναδέλφους μου έθεσαν το αυτονόητο ερώτημα τι σημαίνει το Όχι και αν σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Και όπως αναμενόταν, εκείνες ξεκίνησαν τα "δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ κλπ". Έγινε βέβαια χαμός και κάποια στιγμή αρπάχτηκα άσχημα μαζί τους. Μόνο όταν έφυγαν και κατάφερα, ύστερα από πολύ ώρα, να ηρεμήσω σκέφτηκα ότι έπρεπε να τους είχα ρωτήσει αυτό ακριβώς που γράφω παραπάνω.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Από το ΦΒ (εγκυρότατο συνομιλητή) ενημερώθηκα ότι ο κ. Μητρόπουλος «βελτίωσε» τη θέση του πριν από λίγο:
Πριν από λίγο άκουσα με τα αυτιά μου τον Αλέξη Μητρόπουλο να μιλάει ανοιχτά για αντιδημοκρατική εκτροπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ. «Με το ΝΑΙ ο Τσίπρας πρέπει να μείνει για δύο λόγους: α. Για να προστατέψει όσους ψήφισαν ΝΑΙ από την επιλογή τους και β. Γιατί δεν μπορεί μια μερίδα του λαού να επιβάλει την άποψη της στην άλλη μερίδα».
Να μέχρι πού φτάνει ο άνθρωπος για να μην πάει φυλακή.


Στο μεταξύ, ο Τσίπρας συσκέπτεται από το πρωί με τον Στρατάρχη Κ. Αμμένο στο ΥπΕθΑ.

Η καλή εκδοχή είναι ότι προσπαθεί να τα βρουν μετά το μικρό χτεσινό προνουντσιαμέντο του παράταιρου εταίρου που δεν δέχεται περικοπή στα παιχνιδάκια του -- αν δεν το πιστεύετε, δείτε ποια υπογραφή λείπει στις διαδοχικές ΠΝΠ για τα τραπεζικά μέτρα. Η κακή εκδοχή ότι πήραν μηνύματα ότι ο στρατός δεν διανοείται την Ελλάδα εκτός Ευρώπης -- δείτε την προχτεσινή δημόσια δήλωση του επίτιμου Α/ΓΕΣ.

Μου είναι αδιανόητο ότι έχω ξανά στο μυαλό μου μετά από 40 χρόνια τέτοια πράγματα.
 
Εδώ που τα λέμε, είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις σε ποιούς απευθύνεται, αφού για όλους χρησιμοποιεί το θηλυκό.
Εγώ κατάλαβα ότι η χρήση του θηλυκού γένους εντάσσεται στο ιδίωμα των γκέι (πραγματικό ή πεποιημένο, δεν έχει σημασία), σαν να πω εγώ στον drsiebenmal «Τι λες, μωρή τρελή, που θα έρθω μαζί σας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα». ;)

Γελοίες έιναι οι γριούλες, οι χώρες της ΕΕ, η Λαγκαρντ με τη Μέρκελ ή οι υπουργοί μας, π.χ.;
Αναφέρεσαι στις φημολογούμενες/υποτιθέμενες ομοερωτικές τάσεις διαφόρων μελών της κυβέρνησης..; :)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
σαν να πω εγώ στον drsiebenmal «Τι λες, μωρή τρελή, που θα έρθω μαζί σας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα». ;)
Εσύ έχασες, πάντως.

Αναφέρεσαι στις φημολογούμενες/υποτιθέμενες ομοερωτικές τάσεις διαφόρων μελών της κυβέρνησης..; :)
Για λέγε, για λέγε, εν ανάγκη με ΡΜ (με ιντριγκάρει ο πληθυντικός, όπως καταλαβαίνεις).
 

nickel

Administrator
Staff member
Παρακολουθώντας την τραγική εξέλιξη της κατάστασης με τις τράπεζες (ίσως μόνο ο κ. Λαπαβίτσας δεν έχει καταλάβει τι συνέβη, αφού δήλωσε ότι ο κόσμος συνηθίζει αυτή την κατάσταση, αλλά αυτός γενικότερα έχει το ακαταλόγιστο — και πιθανότατα και τα λεφτά του στο ΗΒ) επανέρχομαι σε χτεσινή μου απορία. Οι κυβερνητικοί λένε ξανά και ξανά ότι τις τράπεζες δεν τις έκλεισε η κυβέρνηση, οι δανειστές τις έκλεισαν. Χτες ο κ. Βαρουφάκης είπε:

Ειδική αναφορά στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταίσελμπλουμ, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, περιγράφοντας τον διάλογο που είχε μαζί του την πρώτη φορά που συναντήθηκαν στο γραφείο του στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Όταν ήταν στο γραφείο μου ο Νταίσελμπλουμ, μου είπε: Μνημόνιο ή το πρόγραμμα θα καταρρεύσει και θα μείνετε εκτός προγράμματος. Όταν τον ρώτησα αν μας απειλεί, για το αν δεν υπογράψουμε το τρέχον μνημόνιο, ότι θα βγούμε από το ευρώ, μας απάντησε: όχι, αλλά θα καταρρεύσει το σύστημα. Δηλαδή, του είπα εγώ, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες μας ή θα προχωρήσουμε σε capital controls; Προφανώς, μου απαντάει εκείνος».

http://www.enikos.gr/economy/326947...xe-apeilhsei-pro-5-mhnwn-me-capital-cont.html

Άρα γνώριζαν από την αρχή τι ακριβώς θα συνέβαινε αν έφευγαν από το τραπέζι του διαλόγου και προχωρούσαν σε πόλωση της κατάστασης με το δημοψήφισμα χωρίς να έχουν πάρει επέκταση/παράταση από τους εταίρους. Οπωσδήποτε, θα γνώριζαν από κάποιον πιο πολύπειρο απ’ αυτούς και τι σημαίνει αυτό που συμβαίνει στις τράπεζες.

Πώς παίξανε λοιπόν στα ζάρια τις τύχες και τους κόπους όλων μας; Ούτε άγνοια δεν μπορούν να επικαλεστούν!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πώς παίξανε λοιπόν στα ζάρια τις τύχες και τους κόπους όλων μας; Ούτε άγνοια δεν μπορούν να επικαλεστούν!

Μα ποια άγνοια; Ο Βαρουφάκης δεν έλεγε πριν από τρεις μήνες ότι οποιοδήποτε δημοψήφισμα θα σημαίνει τελικά «ευρώ ή δραχμή»; Ο Τσίπρας δεν είπε όταν ήθελε να πάει ο ΓΑΠ σε δημοψήφισμα ότι «εγκληματεί και θα κλείσουν οι τράπεζες»; Λωτοφάγοι νομίζουν ότι είμαστε όλοι;

Στο μεταξύ, δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ. Αναρωτιέται κανείς, βέβαια, γιατί ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος, αλλά βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι, τι να πεις.
 
Για λέγε, για λέγε, εν ανάγκη με ΡΜ (με ιντριγκάρει ο πληθυντικός, όπως καταλαβαίνεις).
Δεν θα σε ακολουθήσω στον ηθικό σου κατήφορο (αλλά θα λάβεις μέιλ κάποια στιγμή).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
 

nickel

Administrator
Staff member
Εν αναμονή του διαγγέλματος του Κώστα Καραμανλή (μα γιατί δεν πήγε να το κάνει στο σαλόνι των δέκα φίλων του; γιατί δεν μας λυπάται κανένας;), αντιγράφω από άρθρο στο protagon.gr με τίτλο «Ο Σαμαράς βλάπτει το ΝΑΙ»:

Είμαστε σοβαροί; Διάγγελμα ο Αλέξης στο σαλόνι μου για το ΟΧΙ και τσουπ, αμέσως να εμφανίζεται μπροστά μου καπάκι κι ο Σαμαράς με διάγγελμα για το ΝΑΙ; Έτσι μου ρχεται να τον ρωτήσω: Δεν καταλαβαίνετε κύριε Σαμαρά πως κάνετε ζημιά με την παρουσία σας στην πρώτη γραμμή του ΝΑΙ; Δεν καταλαβαίνετε πως δεν πρόκειται για μια μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ γιατί το Δημοψήφισμα ξεπερνάει τα κόμματα; Δεν καταλαβαίνετε πως πρόκειται για μια μάχη υπαρξιακή για όσους αισθανόμαστε Δυτικοί και Ευρωπαίοι και πως το Μένουμε Ευρώπη υπερβαίνει τους φθαρμένους και διεφθαρμένους πολιτικούς σχηματισμούς του παρελθόντος;
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=41856
 
Έχω τη φριχτή υποψία, η οποία σιγά σιγά γίνεται βεβαιότητα, ότι το δημοψήφισμα είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο σε αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο σκιών που παίζεται τους τελευταίους πέντε μήνες. Ακόμη και αν η κάλπη βγάλει Ναι, ο Τσίπρας ΔΕΝ θα παραιτηθεί. Θα πάει στην Ευρώπη, υποτίθεται για να διαπραγματευτεί το Ναι, και όταν δεν τα καταφέρει και βγούμε από το ευρώ, θα φορτώσει την επιστροφή στη δραχμή σε εκείνους που ψήφισαν Ναι. Το πραξικόπημα έχει ήδη συντελεστεί. Συντελέστηκε την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε για συνοδοιπόρους του το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ.
 

nickel

Administrator
Staff member
«Έχουμε πόλεμο». Τραγικά ηλίθια διατύπωση από τον Υπουργό Άμυνας.
Είναι προφανές ότι άλλο είναι να βάζεις κάποιους τσόντα για να αποκτήσεις κοινοβουλευτική πλειοψηφία και άλλο είναι να έχουν αυτοί υπεύθυνα πόστα σε δύσκολες στιγμές.
 

rogne

¥
Αυτή την επίκληση του "πραξικοπήματος", μπορεί να την εξηγήσει κάποιος/α που τη συμμερίζεται; [Panadeli, μάλλον για σένα χτυπάει η καμπάνα :-)] Γιατί εμένα μου θυμίζει το "η Χούντα δεν τελείωσε το '73 [sic]" απ' την ανάποδη.
 

SBE

¥
Ε, ναι, κι εγώ επί είκοσι χρόνια στο ΗΒ κάθε τρεις και λίγο διαβάζω ότι υπάρχει κίνδυνος πραξικοπήματος στην Ελλάδα. Αμάν πια! Για τους δυτικοευρωπαίους Ελλάδα= πραξικόπημα. Ας μην μας πιάνει κι εμάς η ίδια τρέλλα!

ΥΓ Stathis, θέλω κι εγώ να ξέρω αυτό που ρώτησε ο Δόχτορας.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αυτή την επίκληση του "πραξικοπήματος", μπορεί να την εξηγήσει κάποιος/α που τη συμμερίζεται; [Panadeli, μάλλον για σένα χτυπάει η καμπάνα :-)] Γιατί εμένα μου θυμίζει το "η Χούντα δεν τελείωσε το '73 [sic]" απ' την ανάποδη.

Περίμενα να το διαβάσω ή να το ακούσω με τα αυτιά μου για να απαντήσω στην απορία σου. Με τη μόνιμη επιφύλαξή μου ότι δεν θεωρώ ανόητο κανένα μέλος της κυβέρνησης, πώς κρίνεις την εξής εισαγωγή στη δήλωση του ΥπΕθΑ στρατάρχη Καμμένου μπροστά στον πρωθυπουργό (που αναγκάστηκε να πάει εκεί, ικέτης της δεδηλωμένης, για να τον διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση της ΠΦΑ δεν θα κάνει μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες*);

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας.»

Οι ένοπλες δυνάμεις; Στο εσωτερικό της χώρας; Πώς χαρακτηρίζεται μια τέτοια δήλωση από όποιον πολιτικό και αν τη χρησιμοποιούσε --και πολύ περισσότερο, τον ΥπΕθΑ;

-------------------
(*) Ο στρατάρχης Καμμένος δήλωσε σχετικά ότι ευχαριστεί τον πρωθυπουργό επειδή δεν περικόβονται οι πετσοκομμένοι μισθοί του προσωπικού. Για κλείσιμο κανενός στρατοπέδου, για ευέλικτο και ταχύτερο στρατό κλπ δεν συζητάμε φυσικά. (Κάπου είδα ότι το προσωπικό των ΕΔ μας, γύρω στις 110 χιλιάδες, είναι περίπου αντίστοιχο αριθμητικά με του γερμανικού στρατού. Να είμαστε βέβαιοι τουλάχιστον ότι δεν θα μας σαρώσουν ξανά οι παντσερντιβιζιόνεν Λέοπαρντ -- ουπς, τα δικά μας ήταν.)
 
Γλωσσική (ας πούμε) παρατήρηση:
Ο panadeli έγραψε ότι έχει συντελεστεί πραξικόπημα. Και άλλοι εδώ μέσα (δεν έχω χρόνο να ψάχνω και να παραθέτω) έκαναν λόγο για πραξικόπημα ή για πραξικοπηματικό δημοψήφισμα. Ο drsiebenmal στηλιτεύει το γεγονός ότι ο Καμμένος υπαινίχθηκε πως ενδέχεται να απειληθεί η σταθερότητα στη χώρα. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
 
Top