Ελλάδα 2015

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Θα σπεύσω αμέσως να αναγνωρίσω το σφάλμα μου.
Έχω ξαναγράψει κάτι αντίστοιχο :)

Ήθελα να προσθέσω επίσης κάτι στο παραπάνω, δηλαδή στό ό,τι με ενδιαφέρει το πώς θα ψηφιστούν τα νομοσχέδια. Αν περάσουν χωρίς τη στήριξη της συμπολίτευσης αλλά με τη στήριξη του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, αίρεται αυτομάτως το επιχείρημα περί δήθεν διαφορετικής φιλοσοφίας που ανάγκασε το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με την ακροδεξιά. Αντί να συμπολιτεύεται με την ακροδεξιά (και να πληρώνουμε αεροπλάνα και ξενοδοχεία στον Καμμένο) και να χρησιμοποιεί για δεκανίκι στα κοινωνικά ζητήματα το χώρο του κέντρου (όρος που χρησιμοποιώ για λόγους συντομίας) θα μπορούσε να είχε κάνει ακριβώς το αντίθετο: να συμπολιτευτεί με το χώρο του κέντρου και να χρησιμοποιεί την ακροδεξιά για να περνάει τα «αντιμνημονιακά», ούτως ειπείν, οικονομικά μέτρα - που όμως κι αυτό είναι κάτι που παραμένει να φανεί, καθώς από αυτό το μέτωπο ουδέν νεότερον προς το παρόν. Θα μπορούσε έτσι ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να φανεί και λίγο πιο τολμηρός στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν, παρ' ελπίδα, ψηφίσει και η Καμμένη συμπολίτευση τα νομοσχέδια αυτά, έστω και κουτσά, όπως κατατέθηκαν, θα τους χειροκροτήσω με χέρια και με πόδια (:D), ιδίως αφού θα έχουν ξεπεράσει και τα δικά τους ομοφοβικά και ξενοφοβικά κολλήματα.
 
θα μπορούσε να είχε κάνει ακριβώς το αντίθετο: να συμπολιτευτεί με το χώρο του κέντρου και να χρησιμοποιεί την ακροδεξιά για να περνάει τα «αντιμνημονιακά», ούτως ειπείν, οικονομικά μέτρα
Μπορεί κανείς να θεωρεί αποτυχημένη την ως τώρα διαπραγμάτευση, ιδίως αν διαφωνεί με την προοπτική ή έστω την απειλή της ρήξης με την Ε.Ε., αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ούτε καν αυτό το επίπεδο ρήξης αν η κυβερνητική πλειοψηφία βασιζόταν στο «κέντρο». Θα έπρεπε να είναι φανατικός οπαδός της λογικής There Is No Alternative ο ΣΥΡΙΖΑ για να το κάνει αυτό -- και τουλάχιστον στα χαρτιά δεν είναι.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Κοίτα, εγώ το λέω περισσότερο γιατί με την έννοια της ρήξης δε συμφωνώ, ιδίως όταν απειλείς τον άλλον ότι θα πέσεις από το γκρεμό και θα τον πάρεις μαζί σου για να μάθει. Επίσης, η «ρήξη» αυτή προς το παρόν το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν να φυτοζωούμε όλοι, με σαφή προτεραιότητα να πληρώνεται το δημόσιο και οι συνταξιούχοι και για τους υπόλοιπους βλέπουμε. Ούτε καν λεφτά για να σβήσει η φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο δεν έχουμε, δηλαδή, και εμείς εδώ στην Αττική πληρώνουμε τη ρήξη με την υγεία μας.


Και κάπου εκεί ξαναγυρνάμε στη συζήτηση πως καμία μετά ΚΚΒ κυβέρνηση δεν είχε σαφή πρόταση για το πώς θα αρχίσουμε να ζούμε χωρίς δανεικά. Να τρώμε, βρε αδερφέ, ελληνικά λεμόνια, όχι Αργεντινής. Να μη δουλεύουμε τους τουρίστες για να ξανάρχονται. Τέτοια.
 

bernardina

Moderator
Να πω μια κακία; Ο τίτλος του νήματος είναι "Ελλάδα 2015" ή, ξέρω γω, "Τα χάλια του Σύριζα 2015"; Γιατί είδα πολλή βεβαιότητα για το πώς η σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ θα μπλοκάρει νομοσχέδια για σύμφωνα συμβίωσης ή ιθαγένεια, αλλά χμ, καμία επικαιροποίηση της βεβαιότητας.

Πέντε μήνες κυβέρνηση, δύο ΠΝΠ (που τις έβριζες ως αθέμιτο τρόπο διακυβέρνησης από το πρωί ως το βράδυ όταν ήσουν αντιπολίτευση) και δύο σχέδια νόμου (παναπεί ΔΕΝ έχουν ψηφιστεί ακόμα) δεν το λες και σπουδαίο σκορ, ναι;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εγώ δεν κατανοώ πώς μπορεί να αποσυνδεθεί το «Ελλάδα 2015» από το «τα πεπραγμένα του Σύριζα 2015». :)
 
Όπως θα έχετε προσέξει δεν θέλω να μπω στην κυρίως κουβέντα, για πολλούς λόγους που δεν είναι, ας πούμε, με κανένα τρόπο προσωπικοί -- εννοώ την οικονομική κουβέντα, για την οποία απαιτείται πολύς χρόνος κλπ. μια και οι διαφορές μας αρχίζουν σε πράγματα που ο καθένας θεωρεί αυτονόητα, θέλω να πω υπάρχουν τα προσωπικά αυτονόητα του καθενός που δεν συμπίπτουν με του άλλου και άντε βγάλε άκρη (κατά τα άλλα, στα θετικά εγώ βάζω και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, και το νομοσχέδιο Μπαλτά, δεν θα συμφωνήσουμε αλλά δεν πειράζει). Αλλά μάλλον χρειάζεται να εξηγήσω το σχόλιό μου: «τα πεπραγμένα του Σύριζα 2015», ας είναι, αλλά βλέπω μια επιμονή όσων γράφουν εδώ στα «κακά πεπραγμένα του Σύριζα 2015». Γιαυτό Πάντως εξεπλάγην (ή, τέλος πάντων, δεν εξεπλάγην) που δεν είδα καν αναφορά στα δύο τελευταία σχέδια νόμου.
 
Γιαυτό εξεπλάγην (ή, τέλος πάντων, δεν εξεπλάγην) που δεν είδα καν αναφορά στα δύο τελευταία σχέδια νόμου.

Χρειάζονται πραγματικά τέτοιες μπηχτές; Νομίζω ότι αδικούν πολλούς εδώ μέσα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους, θα επιστήσω όμως ξανά την προσοχή σε αυτό:
Ναι, ο πολιτικός όρκος είναι πολύ σημαντικό βήμα, κι εγώ χάρηκα που το είδα. Πολύ θετικό θα είναι και αυτό, αν γίνει:
Ιθαγένεια στη δεύτερη γενιά μεταναστών της Ελλάδας

Κατά τα λοιπά, περιμένω και θα δω. Προσωπικά όμως δε νιώθω κάποια ηθική υποχρέωση να γράφω οπωσδήποτε και καλά πράγματα, διότι ιδίως πριν τις εκλογές η πολιτική μου διαφωνία -η διαφωνία, προσέξτε, όχι η στήριξη στην εκάστοτε κυβέρνηση- αντιμετωπιζόταν (όχι στη Λεξιλογία, ευτυχώς) με αντεπιχειρήματα του τύπου «εσείς οι βολεμένοι/γερμανοτσολιάδες/ξενόδουλοι που υποστηρίζετε τη χούντα που προκαλεί αυτοκτονίες». Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση κάνει αυτά ακριβώς που κατηγορούσε πριν (βλέπε ΠΝΠ) και που στα οικονομικά σημειώνει τη μία αποτυχία μετά την άλλη, ούτε για χούντα ακούω ούτε για καταστροφή του περιβάλλοντος ούτε για αυτοκτονίες, ούτε καν για λιποθυμίες από την πείνα. Εγώ ωστόσο παραμένω «βολεμένη/γερμανοτσολιάς/ξενόδουλη» κλπ.

Εκτός από αυτό πάντως, ελπίζω να τα καταφέρει η κυβέρνηση και να μας βγάλει από τις συμπληγάδες στις οποίες βρισκόμαστε. Και φυσικά θα υποστηρίξω κάθε τέτοια κίνηση που θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων. Προς το παρόν όμως, όπως έγραψα, περιμένω τουλάχιστον να σβήσει η φωτιά στην Αττική και να μην αναπνέει ο δέκα μηνών γιος μου διοξίνες.
 
Πίστεψέ με, είναι μπηχτές με καλή πρόθεση. Μου έχει συμβεί και μένα το αντίστροφο ενδεχομένως. Δεν έχω θέμα να το διορθώσω, αν προσβάλλεται κανείς.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ δεν προσβλήθηκα πάντως και ελπίζω ειλικρινά να μην έχω προσβάλει κι εσένα άθελά μου.
 
Δεν μ' έχεις ούτε προσβάλλει ούτε προσβάλει. ;)

edit: εντάξει, πιο γρήγορη κι απ' τη σκιά!
 
Για σένα, Μαρίνε, το έως τώρα ισοζύγιο της διακυβέρνησης είναι θετικό ή αρνητικό;
 

nickel

Administrator
Staff member
Μου θύμισες τη μάνα μου, Μαρίνο. Η οποία ήταν η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου. Κάποιες ελάχιστες φορές τής έλεγα ότι το φαγητό ήθελε λιγότερο αλάτι ή περισσότερο ψήσιμο, και αμέσως αντιδρούσε: «Μα όλο αρνητικά μού λες. Πες και καμιά καλή κουβέντα!» Υπερβολές. Όλοι παινεύαμε συνεχώς το φαγητό της και τις χειροτεχνίες της. Χρυσοχέρα. Αλλά κάθε φορά που αντιδρούσε στις επικρίσεις μου, της έλεγα: «Όταν δεν σου λέω αρνητικά, να χαίρεσαι. Γιατί σημαίνει ότι σκέφτομαι θετικά».

Δεν καταθέτουμε εδώ όλες τις αρνητικές σκέψεις που κάνουμε για την εκάστοτε κυβέρνηση, ούτε θάβουμε τις θετικές όπως κάνουν οι αντιπολιτεύσεις ή οι αντιπολιτεύομενοι δημοσιογράφοι. Ταυτόχρονα, δεν νιώθουμε ατομική ή συλλογική υποχρέωση να διαμορφώνουμε κάποια ισορροπία. Επομένως, αν θεωρεί κάποιος ότι είναι παράλειψή μας που το νήμα δεν περιέχει μνεία σε κάτι θετικό, ας φροντίσει αυτός να το βάλει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να διστάσει.

(ΥΓ. Να μη νομιστεί ότι έκανα κάποιον παραλληλισμό του Σύριζα με τη μάνα μου. Είπα, η μάνα μου ήταν χρυσοχέρα. :-) )
 
Για σένα, Μαρίνε, το έως τώρα ισοζύγιο της διακυβέρνησης είναι θετικό ή αρνητικό;

Να ξέρεις ότι θα σε καταγγείλω ως υπεύθυνο όταν μου ζητήσουν τα ρέστα που τα παραδοτέα μου δεν θα είναι έτοιμα στην ώρα τους :)

Με λίγα λόγια θεωρώ το ισοζύγιο θετικό. Θα ήθελα λιγότερη απειρία (αλλά και πάλι, θα ήθελα άραγε περισσότερη πείρα και τα πρόσωπα που αυτό θα συνεπαγόταν; ), λιγότερο αυτοσχεδιασμό (αυτό πραγματικά είναι παράξενο δεδομένης της προδιαγεγραμμένης πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο), αλλά εν πάση περιπτώσει γνώμη μου είναι ότι ήταν τέτοια η καταστροφή (με τα δικά μου μέτρα) που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε οποιοδήποτε υπουργείο είναι λογικό να μην ξέρει από πού να αρχίσει, τι να πρωτογκρεμίσει και πού να χτίσει. Έγραψα παραπάνω δυο-τρία πράγματα που θεωρώ θετικά, αλλά πραγματικά είναι τέτοιου μεγέθους η συζήτηση με όποιον διαφωνεί που δεν μπορώ να την κάνω τώρα: με ρώτησες όμως και απαντάω :)

Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα που θεωρώ, ας πούμε, όχι αρκετά: την αποκατάσταση πολιτισμένων (ξερωγώ) εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, για παράδειγμα. Δεν θέλω να γίνουμε Βουλγαρία ούτε βλέπω το καλό που είδε η Βουλγαρία από την καταβαράθρωση των μισθών, για παράδειγμα. Μ' άρεσαν τα πρώτα βήματα του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία, για παράδειγμα, καθώς θεωρώ υπέρτατα υποκριτική την ευρωπαϊκή στάση, αλλά φυσικά θα ήθελα ακόμα πιο... αλλά είπαμε, θα διαφωνήσουμε, απαντώ απλώς στην ερώτηση. Έτσι κι αλλιώς πολιτική είναι λέει η τέχνη του εφικτού, και τα ακραία πράγματα που θα ήθελα προϋποθέτουν να τα θέλει και μεγάλο μέρος του λαού, κάτι που δεν ισχύει (ο λόγος που με ενδιαφέρει πιο πολύ η αντιπολίτευση από την κυβέρνηση).

Αν πρέπει να πω δυο λόγια για την περίφημη διαπραγμάτευση, θα πω μόνο ότι δεδομένων των παραπάνω (χωρίς πραγματική διάθεση ρήξης από τη λαϊκή βάση, π.χ.) το λάθος έγινε στην αρχή, όταν μια πολιτική διαδικασία (την οποία η άλλη πλευρά ήθελε να κρατήσει τεχνική) ειδώθηκε ως επιστημονική, μ' άλλα λόγια όταν ο Βαρουφάκης νόμισε ότι το Γιούρογκρουπ ήταν συνέδριο. Μην τα πολυλογώ, τα λέει καλύτερα από μένα ο Χατζηιωσήφ εδώ.

Με δυο λόγια: νιώθω σαφώς ότι έχω μια καλύτερη κυβέρνηση από την προηγούμενη. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να έχω μια καλύτερη κυβέρνηση (ότι, μ' άλλα λόγια, οι διαθέσεις της πλειοψηφίας του κόσμου επιτρέπουν μια πιο ριζοσπαστική πολιτική στα σημεία που με ενδιαφέρουν). Παράλληλα έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα φτάσει στο απόγειό της, οπότε δεν περιμένω (δυστυχώς) να γίνει πολύ καλύτερη. (Στην περίπτωση που κάποιος την αντιπολιτεύεται, ας αντικαταστήσει το "καλύτερη" με "χειρότερη" και θα καθησυχάσει τον εαυτό του).

Αυτά. Επειδή γράφω στα αγγλικά όλο τον τελευταίο χρόνο, έχω παρατηρήσει ότι όταν γράφω ελληνικά επικρατεί μια ασυναρτησία και μια ασάφεια όχι ιδιαίτερα δημιουργική, συγχωρήστε με!
 
Να με καταγγείλεις! :)
Σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να απαντήσεις, με κάλυψες σε μεγάλο βαθμό.
Αν κάποια στιγμή βρεις χρόνο, θα με ενδιέφερε να μου πεις δυο-τρεις από τις ριζοσπαστικές αλλαγές που θα ήθελες.
 
Θα ήθελα επίσης η κυβέρνηση της αριστεράς να έφερνε στη βουλή, αν όχι τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας, τουλάχιστον την κατάργηση κάποιων αναχρονιστικών ρυθμίσεων όπως ο νόμος περί εξύβρισης θρησκευμάτων. Σε κάποια θερινά όνειρά μου έχω επίσης δει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων και του σχολικού εκκλησιασμού, καθώς και την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών από μάθημα θρησκευτικής κατήχησης, που είναι σήμερα, σε μάθημα θρησκειολογίας (για τη διδασκαλία του οποίου, στο γυμνάσιο, να μην διατίθεται το τριπλάσιο των διδακτικών ωρών που διατίθενται στη χημεία, όπως συμβαίνει σήμερα). Τέλος, θα ήθελα η κυβέρνηση να έφερνε στη βουλή την αντικατάσταση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου από έναν πιο αναλογικό.

Και να αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Και να ανακληθούν οι περιορισμοί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Και να απαγορευτεί διά νόμου η εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

(Συζήτηση για τα τροποποιημένα εδώ: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?16085)
 
Και να ανακληθούν οι περιορισμοί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ονειρεύομαι την μέρα που θα είναι όλα δημόσια και θα έχουμε δημοκρατία. Γιατί σε καμμιά δημοκρατία δεν νοείται να υπάρχουν μυστικές συνεδριάσεις ανάμεσα σε αιρετά μέλη, μη δημοσιευμένες αποφάσεις, μυστικά τηλεφωνήματα και τηλεδιασκέψεις, εκτός κι αν πρόκειται για ζητήματα υψίστης ασφαλείας. Οπότε σ' αυτήν την ήπειρο δεν υπάρχει ακόμα δημοκρατία.
 

SBE

¥
Μαρίνε, σεβαστή η άποψή σου αλλά μιλάς σαν παλαιόθεν οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ψηφοφόρος του. Οπότε θα δούμε την αντικειμενική σου άποψη σε 25-30 χρόνια, όπως έγινε και με όλους τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι το στήριξαν μέσα απ' όλες τις τροποποιήσεις του μέχρι το 2010 και τότε ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπήρχαν και στραβά τα 30 χρόνια που είχαν προηγηθεί. Μέχρι το 2010 κανένας τους δεν ήξερε ούτε ένα στραβό.

Τώρα, επειδή εγώ είμαι έξω, με ενδιαφέρει ένα πράγμα μόνο: τα οικονομικά (γιατί φορολογούμαι στην Ελλάδα και γιατί έχει γίνει το κύριο ζήτημα πια) και οι εξωτερικές σχέσεις κι η εικόνα της χώρας.
Στο δεύτερο ζήτημα δεν έχω δει μέχρι στιγμής τίποτα. Ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο. Μάλιστα δε νομίζω να θυμάμαι καν το όνομα του Υπ.Εξ. Αυτό που με ανησυχεί γενικότερα είναι η καλλιέργεια αντιευρωπαϊκού κλίματος, κι ας είμαι ευρωσκεπτικίστρια (ευρωφοοβική δεν είμαι, πάντως). Αυτό όμως είναι πρόβλημα γενικότερο που δεν το έφερε η τωρινή κυβέρνηση. Και συμφωνώ με όσους λένε ότι το ότι οι οικονομικές διαπραγματεύσεις γίνονται τόσο ανοιχτά και με τα ΜΜΕ από δίπλα δεν βοηθάει ούτε εμάς, ούτε τους άλλους, ούτε την επίλυση του προβλήματος. Για τα σοβαρά μας ζητήματα, π.χ. ελληνοτουρκικές σχέσεις, μάλλον έχουν βοηθήσει οι γενικότερες καταστάσεις, αλλά θα δούμε.

Ως προς το ζήτημα της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αυτό πάντα ήταν πρόβλημα, αλλά το βασικό είναι ότι με την οικονομική κρίση γίναμε πιο συμπαθείς (κι όχι το αντίθετο, κι ας λένε στους Έλληνες τα ΜΜΕ ότι μας εχθρεύονται οι πάντες). Καλό θα ήταν να την καλλιεργήσουμε τη συμπάθεια, και μέχρι στιγμής δεν βλέπω καμιά σχετική προσπάθεια (ούτε καν καμιά φωτογράφιση του Βαρουφάκη με μαγιώ, τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, και όχι, δεν ξέρω γιατί οι αλλοδαποί θεωρούν το Βαρουφάκη ωραίο, κι όχι π.χ. τον Τσίπρα που είναι και νεότερος και γενικά πιο εμφανίσιμος). Με απασχολεί το ότι η κυβέρνηση φαίνεται να έχει αντιλήψεις της δεκαετίας του '70 σχετικά με τις σχέσεις προς τα έξω, αλλά δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.

Τώρα, αν είχα να διαλέξω προτεραιότητες ανάμεσα στο γάμο ομοφυλόφιλων, τη μείωση της ανεργίας, τη βελτίωση της παιδείας και την ιθαγένεια, νομίζω ότι δεν θα με πείραζε να περιμένουν το πρώτο και το τελευταίο, κι ας ξεβολεύει αυτό κάποιους συμπολίτες μας γιατί χωρίς τα άλλα δύο έχουν πρόβλημα όλοι. Από την άλλη, αν ήθελα να δείξω ότι δεν χαζολογάω όσο περιμένω να γίνει κάτι άλλο, θα έτρεχα το πρώτο και το τελευταίο όσο θα δούλευα τα άλλα δύο. Και ναι, μου φαίνεται περίεργο που δεν είχαν έτοιμα νομοσχέδια για τα μικρότερα θέματα ώστε να προχωράει η διαδικασία. Δεν βρέθηκαν κυβέρνηση ξαφνικά και από το πουθενά. Ούτε όλα τα στελέχη είναι τεμπελόσκυλα και ωχαδερφιστές (ελπίζω!).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Να πω μια κακία; Ο τίτλος του νήματος είναι "Ελλάδα 2015" ή, ξέρω γω, "Τα χάλια του Σύριζα 2015"; Γιατί είδα πολλή βεβαιότητα για το πώς η σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ θα μπλοκάρει νομοσχέδια για σύμφωνα συμβίωσης ή ιθαγένεια, αλλά χμ, καμία επικαιροποίηση της βεβαιότητας.

Οι ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια.

Συγκεκριμένα, καταψήφισαν τα άρθρα 1 (αφορά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες δίνεται η ιθαγένεια - οι ΑΝΕΛ διαφωνούν στο να δίνεται όταν ένα παιδί γράφεται στην πρώτη δημοτικού), 7 και 8 (αφορούν εργασιακά δικαιώματα και εργασιακά επιδόματα, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να τονίζει ότι δεν μπορούν να δίνονται όταν δεν υπάρχει επιδοματική πολιτική για τους Ελληνες εργαζομένους), αλλά και το άρθρο 10, που αφορά τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης.

Οι ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου να κάνει αλλαγές στα άρθρα αυτά, κάτι που δεν έγινε, και έτσι τώρα δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν μόνο στην καταψήφιση στην επιτροπή, αλλά ότι το ίδιο θα πράξουν και όταν το νομοσχέδιο πάει στην Ολομέλεια.

Και κάπως έτσι, και με τα υπόλοιπα κόμματα να είναι κατά του νομοσχεδίου ή να απέχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να περνά το νομοσχέδιο από την επιτροπή με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ (το μόνο άλλο κόμμα που υπερψήφισε).


Πηγή: Ρήγμα στην κυβέρνηση -Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/21161...l-nomoshedio-gia-tin-ithageneia#ixzz3cqcDj33R
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μαρίνε, σεβαστή η άποψή σου αλλά μιλάς σαν παλαιόθεν οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ψηφοφόρος του.

Ο Μαρίνος έχει δηλώσει κατεπανάληψη εδώ ότι δεν είναι ψηφοφόρος του Σύριζα, πάντως. :)
 
Top