11-6-2013: Κλείνει η ΕΡΤ

Δεν υπονοώ τίποτα, δεν παίρνω θέση, λυπάμαι πολύ που κλείνει η ΕΡΤ, έστω αυτή που ήταν.

Μου έστειλαν όμως αυτό και το θέτω προς συζήτηση: http://oktv.gr/misthologio-ert/

Οι κύριοι που κλείνουν την ΕΡΤ δεν τα ήξεραν αυτά;
 
Αυτή τη στιγμή, το ραδιόφωνο στο Κρανίδι εξακολουθεί να εκπέμπει από τη συχνότητα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Ο ιστότοπος της ΕΡΤ λειτουργεί αυτή τη στιγμή; Γιατί σε μένα αρνείται.

Από μια μεριά, σαν να πασχίζουμε να πιάσουμε Ντόιτσε Βέλε με το μπουτόν και τη βελόνα κάνουμε.

Helle, εκείνο το European Board of Urology Oral Examination, περίεργη εξέταση μου φαίνεται. :blink:
 
Η λίστα μάλλον πλαστή είναι, αλλά και να μην είναι, δεν έχει σημασία.

Όσο για τους κύριους που κλείνουν την ΕΡΤ; Να οι κύριοι που κλείνουν την ΕΡΤ:

[video=youtube;Wx6BjPqc1uM]http://www.youtube.com/watch?&v=Wx6BjPqc1uM[/video]

Προσπαθούν να σπάσουν το ρεκόρ διάψευσης του "λεφτά υπάρχουν". Ούτε μήνα. Ούτε μήνα ρε παιδιά, δεν πάμε καλά.
 

Elsa

¥
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι τόσο ανόητοι! Αντιγράφω από το facebook::
«Μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια που δεν σκέφτηκε η κυβέρνηση.
Τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων μεταδίδονται στα εξεταστικά κέντρα μέσω των πομπών της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα.
Οι Πανελλήνιες, όπως ηλιθίως νομίζει η κυβέρνηση, δεν τέλειωσαν.
Αύριο και μεθαύριο δίνουν επαναληπτικές οι απόντες μαθητές.
Το Σάββατο δίνουν το ειδικό μάθημα των Αγγλικών και από Δευτέρα τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα.
Η κυβέρνηση που διαπόμπευσε ως κτήνη τους καθηγητές θα αφήσει αύριο και εντεύθεν τους μαθητές χωρίς εξετάσεις.
Παρακαλώ διαδώστε.
Αύριο τί θα κάνουν τα παιδιά;»
 

nickel

Administrator
Staff member
Μακάρι το πρόβλημα να ήταν στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Είναι τεχνικό θέμα που λύνεται εύκολα.
 
Μόλις κόπηκε το σήμα στο Κρανίδι. Ώρα για ύπνο, μιας και το στικάκι δεν έχει πολλές μονάδες για να ακούσω το πρόγραμμα ιντερνετικώς. Καληνύχτα σας.
 

Elsa

¥
Μακάρι το πρόβλημα να ήταν στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Είναι τεχνικό θέμα που λύνεται εύκολα.

Απ' ό,τι έλεγε μια δημοσιογράφος που το παρουσίαζε, σε επικοινωνία της με το Υπ. Παιδείας τους έπιασε αδιάβαστους, δεν το είχαν καν σκεφτεί, πόσο μάλλον να έχουν σκεφτεί τη λύση. Αύριο το πρωί πώς θα δώσουν τα παιδιά; Ή τώρα δεν είναι σοβαρό ζήτημα οι εξετάσεις;
 

nickel

Administrator
Staff member
Αυτό, και να μην το σκέφτηκαν, πιστεύω ότι θα το λύσουν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο.
Το ζήτημα είναι πώς διαχειρίστηκαν τα πράγματα σε σχέση με όλα εκείνα που (υποτίθεται ότι) σκέφτηκαν.
 
Μπα, σιγά μην το λύσουν, θα μεταφέρουν τις εξετάσεις μέχρι να βρουν λύση. Αλλά συμφωνώ ότι είναι τεχνικό θέμα που λύνεται.
 

SBE

¥
Απορία: σταματάμε να πληρώνουμε και ΕΡΤ με τη ΔΕΗ ή όχι;
 
Θα 'θελες. Συνεχίζεις και πληρώνεις κανονικότατα, γιατί έγινε αναδρομολόγηση του τέλους στις ΑΠΕ. Αυτό δεν είναι τωρινό, ήδη το 25% του ανταποδοτικού τέλους πήγαινε σε ΑΠΕ. Τώρα μάλλον θα το κάνουνε 100%, μην σου πω ότι θα το αυξήσουν κιόλας γιατί δεν τους βγαίνουν τα νούμερα.
 

bernardina

Moderator
Λίγες σκέψεις πάνω στο θέμα:

Κανένας υπουργός δεν μπορεί (με την έννοια ότι δεν νομιμοποιείται) να κλείνει μια ΔΕΚΟ με το πάτημα ενός κουμπιού. Όχι επειδή δεν γίνεται, αλλά επειδή 1) είναι άλλο ν' ανοίγεις εν μια νυκτί με μια απόφαση και άλλο να κλείνεις μια υπηρεσία, έναν οργανισμό κλπ. και 2) αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητο να γίνονται με ΠΝΠ.

Επιπλέον, ο υπουργός της συγκεκριμένης ανήκει σε μια συγκυβέρνηση τριών κομμάτων, εκ των οποίων τα δύο είχαν εξαρχής σταθεί αντίθετα και δεν υπέγραψαν. Ο Σαμαράς (για λόγους που δεν ενδιαφέρουν, στην τελική) έπαιξε το χαρτί του "σου βάζω το μαχαίρι στο λαιμό κι αν αντισταθείς ρίχνεις την κυβέρνηση" και ακόμα δεν έχουμε δει όλα τα αποτελέσματα.
Τέτοιου είδους πρακτικές, λυπάμαι, αλλά όντως παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα. Είμαι η τελευταία που θα μιλήσει για χούντα και απεχθάνομαι όχι μόνο την κατάχρηση αλλά και την απλή χρήση αυτής της λέξης ελαφρά τη καρδία και συνθηματολογικώς, όμως το χτεσινό ανατριχιαστικό σκοτάδι στα κανάλια μού θύμισε περίεργες εποχές. Ειδικά όταν για κάμποση ώρα είχε πέσει και το σήμα του 902 που αναμετέδιδε κονσέρβα τις τελευταίες εκπομπές της ΝΕΤ (αργότερα αποκαταστάθηκε). Και όταν έμαθα ότι στον Υμηττό, στις κεραίες, είχαν ανεβεί ΜΑΤ.

Επίσης μού φαίνεται εντελώς ανόητη και αυτοκτονική (για να μην πω υποβολιμαία) η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για απεργία την ώρα που βράζει το σύμπαν. Δηλαδή, δεν φτάνει που κλείνει η κρατική τηλεόραση, να μην υπάρχει ενημέρωση από πουθενά, ούτε καν από τους δημοτικούς σταθμούς! Μεγαλοφυές! Για μια ακόμα φορά!
 
Συμφωνώ σε όλα, Μπέρνη. (έδιτ: πλάκα πλάκα, σ' αυτό το νήμα συμφωνώ και με τον Ελληγενή. Να ανησυχώ, γιατρέ μου;; :p :p Τις καλημέρες μου, Ελ! :))
 
(έδιτ: πλάκα πλάκα, σ' αυτό το νήμα συμφωνώ και με τον Ελληγενή. Να ανησυχώ, γιατρέ μου;; :p :p Τις καλημέρες μου, Ελ! :))

Έλα, ντε... Ήδη έχω τσεκάρει 4-5 φορές τι έφαγα χτες. :scared:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Καλημέρα,

Με non paper διακινούνται κυβερνητικές απαντήσεις για την ΕΡΤ (Ελευθεροτυπία)

Εγώ, ειλικρινά, δεν ξέρω με ποιον και τι και πού και γιατί συμφωνώ. Αλλού με τον έναν, μέχρι εκεί· αλλού με τον άλλον, μέχρι πιο πέρα. Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να χαλαστεί ολόκληρη η κοινωνία για ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα παγόβουνο που μόλις τώρα αρχίσαμε να βλέπουμε την κορυφή του.

Αλλά σε ένα θα συμφωνήσω με την Μπέρνη: Απεργία; Τέτοιες ώρες; Γιατί; Για να συνηθίζει ο κόσμος ότι δεν χρειάζονται καθόλου ειδήσεις, όπως συνήθισε να μην βλέπει ΕΡΤ; Για να μην εκτεθούν μεγαλοδημοσιογράφοι των ιδιωτικών; Για να μην ακουστούν και άλλες απόψεις και σχηματίσουμε καλύτερη εικόνα;

Σε κάθε τι που δεν καταλαβαίνω, η ερώτησή μου είναι πάντα: Ποιος ωφελείται;
 
Συμφωνώ 100% στα περί απεργίας της ΕΣΗΕΑ. (Είδες, ντοκτέρ; Ακούω)

Άλλη σκέψη μου: συνειδητοποιείτε ότι αν γίνει καμιά στραβή (ή ίσια, αναλόγως πώς το βλέπετε) και πάμε σε εκλογές, η κάλυψή τους θα γίνει ΜΟΝΟ από ιδιωτικά κανάλια. Χμμμμμ...
 
Συμφωνώ με Μπέρνι και με άλλους. Συμφωνώ ότι χρειαζόταν χέρι για την κακοδιαχείριση, για τα υπέρογκα συμβόλαια σε πρωτοκλασάτα ονόματα για χάρη της τηλεθέασης, για τα πανηγυράκια της Eurovision, για τα 15 εκατομμύρια σε δύο ΚΑΕ, για διάφορες σπατάλες και ρεμούλες, όπως συνηθίζεται σε καθετί δημόσιο.

Όμως, η ΕΡΤ για μένα ήταν η ταινία που δεν επρόκειτο να δω αλλού, το Θέατρο της Δευτέρας που με μόρφωσε θεατρικά, οι αθλητικές μεταδόσεις χωρίς να πληρώνω υπέρογκα ποσά στα συνδρομητικά κανάλια, το ντοκιμαντέρ και οι συμπαραγωγές με BBC, οι σπουδαίες σειρές τότε που δεν είχε ξεσπάσει η χιονοστιβάδα των αμερικανικών και άλλων σειρών που ζούμε σήμερα, το αρχείο της που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε δάσκαλος σε κάθε σχολείο της χώρας. Η ΕΡΤ ήταν και η παιδική μου ηλικία (αδιάφορο αλλά το λέω ως προσωπική κατάθεση), τότε που περιμέναμε τα 2 κανάλια για να δούμε κάτι εμείς οι μπόμπιρες ή και λίγο μεγαλύτεροι που ήμασταν, η ΕΡΤ ήταν και οι Μεγάλοι Έλληνες (η πρόσφατη σειρά ντοκιμαντέρ), ήταν και η Μεσόγειος με τον Κωστή Μαραβέγια να γυρίζει τη Μεσόγειο και να μας ξεναγεί σε μουσικές της λεκάνης που ανήκουμε. Ήταν όλα αυτά και αν ποτέ μου ζητήσουν να την περιγράψω, θα έλεγα μια λέξη: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ακόμα και η εικόνα στην τηλεόραση άλλαζε, αποπνέοντας μια σοβαρότητα, μια ποιότητα, όταν άλλαζες από τα άλλα αχαρακτήριστα κανάλια.

Μπορεί να ακούγονται ρομαντικά όλα αυτά, αλλά ξαφνικά εμείς της ηλικίας μου και οι λίγο μεγαλύτεροι, χάνουμε καθετί που μας συνδέει με το παρελθόν, με τον τρόπο που μεγαλώσαμε, με συνήθειες, με οράματα, με όνειρα. Και είναι κακό αυτό... πολύ κακό! :(
 
Τα κρατικά είναι τα μόνα κανάλια της προκοπής που υπάρχουν. Πέρα από τη σημασία (συμβολική και ουσιαστική) της ύπαρξης κρατικών καναλιών, ούτως ή άλλως.

Δεν ξέρω τι προβλήματα είχαν, αλλά αν δεν μπορούσαν να τα λύσουν, χίλιες φορές καλύτερα να την πουλούσαν (ή να τη νοίκιαζαν για μια δεκαετία) στους κινέζους.

Μα, τόση ηλιθιότητα πια;
 
Top