Διασκεδάστε και μ' αυτό...

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Όλος ο γερμανόφωνος ιστοχώρος βοά με την είδηση ότι, σε απονομή μεταλλίων σε διεθνείς αγώνες σκοποβολής στο Κουβέιτ, οι διοργανωτές έπαιξαν προς τιμή της νικήτριας Μαρίας Ντιμιτριένκο, από το Καζακστάν, αντί του εθνικού ύμνου ένα μουσικό κομμάτι από την ταινία Μπόρατ (εκείνο που λέει ότι «οι πόρνες του Καζακστάν είναι οι πιο καθαρές της περιοχής, αν εξαιρέσουμε βέβαια το Τουρκμενιστάν»). Ακολούθησαν οι λογικά αναμενόμενες διαμαρτυρίες και οι διοργανωτές (που έκαναν λάθος και με τον ύμνο της Σερβίας) ζήτησαν συγγνώμη... (από το Stern).

Πάντως δεν μπόρεσα να επιβεβαιώσω την είδηση σε αγγλόφωνο ιστότοπο.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ - ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ

Κοινή συμφωνία και προγραμματικές δηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από εξαντλητικές ιδεολογικές διαβουλεύσεις 15 ημερών και παρουσίας (sic) της επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματος των Oικολόγων του Δημοσθένη Βεργή επετεύχθη η ιστορικής πολιτικής σημασίας συνεργασία με την αγωνίστρια σταρ Τζούλια Αλεξανδράτου που συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος στη Β' περιφέρεια Αθηνών και δέσμευση του προέδρου να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού.

Συμφωνήσαν σε κοινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

1. Η Τζούλια Αλεξανδράτου αναλαμβάνει την διαγραφή του χρέους της Ελλάδος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Στρος Καν
2. Πλήρη ακύρωση των μνημονίακων συμβάσεων
3. Οι ερωτικές συνευρέσεις των ζευγαριών στα ξενοδοχεία θα επιδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο
4. Όλα τα φάρμακα που αφορούν την ανδρική στύση θα παραχωρούνται δωρεάν από το υπουργείο υγείας
5. Όχι στον κοινωνικό και σεξουαλικό ρατσισμό (συμμετοχή ειδικών ομάδων στα ψηφοδέλτια)
6. Τα δάση ανήκουν στα δέντρα και στα άγρια ζώα
7. Άδεια παραμονής και εργασίας σε όλους τους μετανάστες
8. Όχι στην (sic) συσσίτια και την ελεημοσύνη, καταργούν την υπερηφάνεια και την ιστορία του λαού μας.
9. Να χαρισθεί η ανεκμετάλλευτη γη σε ακτήμονες
10. Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών
11. Να χαριστούν όλα τα χρέη των ανέργων από τις τράπεζες την εφορία και το ΙΚΑ
12. Δωρεάν ρεύμα νερό και συγκοινωνίες
13. Δωρεάν παιδεία και υγεία
14. Αξιοκρατία και δουλειά και για όλους τους νέους
15. Δικαίωμα και συμμετοχή στον πολιτισμό όλων των κοινωνικών ομάδων με πρωταγωνιστή το ταλέντο τους και όχι το πολιτικό και σεξουαλικό μέσον
16. Λευτεριά στους αγωνιστές που βρίσκονται στις φυλακές


Οικολόγοι Ελλάδος - Μαυρομιχάλη 116 ΑΘΗΝΑ 114 72
Επικοινωνία τηλ 2103627740 - 6974790046

Από εδώ.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Ο Κολοκοτρώνης στο... κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA



Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε MEGA τον καιρό του '21 (ας πούμε π.χ. βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μoριά) :

Τρέμη.
«Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

Πρετεντέρης:
«Όχι μόνο αυτό, Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».

Τσίμας:
«Έχεις δίκιο, Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων – φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».

Καψής:
«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο …κοτρώνης και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μάς έχει στην μπούκα».

Τρέμη:
«Σωστά, Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο να τον ανακρίνουμε. Κύριε Κολοκοτρώνη, με ακούτε; (Στα παράθυρα γύρω από την Τρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).

Κολοκοτρώνης:
«Συμπαθάτε με, δεν σας γρικώ καλά γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουν και κουμπουριές πότε – πότε».

Τρέμη:
«Πείτε μας, κ. Κολοκοτρώνη, πού βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα; Αφού οι προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέλετε;»

Κολοκοτρώνης: (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Πρετεντέρης).

Πρετεντέρης:
«Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ… γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τους συνδικαλισμούς και τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά;»

Κολοκοτρώνης: (Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).

Τρέμη:
«Μη μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα. Για απαντήστε λοιπόν, πώς τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους Οθωμανούς αλλά και στους Ευρωπαίους. Η ιερά συμμαχία Αγγλία – Γαλλία – Αυστροουγγαρία – Ρωσία μάς είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε σφάξε μας αγά μου ν’ αγιάσουμε. Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς;»

Κολοκοτρώνης: (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Καψής αυτή τη φορά).

Καψής:
«Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μού έγραψε τις προάλλες πως στο σεράι συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται φιλική εταιρεία. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές... φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός λόρδος ονόματι Έλγιν που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι παλιομάρμαρα ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτιουράδηδες κοραήδες και λοιπούς. Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».

Τσίμας:
«Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια. Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο;»

Κολοκοτρώνης: (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).

Πρετεντέρης:
«Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο – τον επαναστατικό τουρισμό. Έχουν πλακώσει και αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας. Κάτι Σανταρόζα, κάτι Μπάιρον και άλλα αποβράσματα. Μπάτε σκύλοι αλέστε γίναμε, κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών.»

Τρέμη:
«Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δικούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια. Δες τι έγινε στα κάστρα απ’ όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μεσολόγγι και αλλού. Πώς θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος; Αν μας πετάξουν έξω από το γρόσι, ποιος θα φταίει μετά;»

Κολοκοτρώνης: (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει και έχει φύγει από την γραμμή, ακούγεται του-του).

Τρέμη:
«Ορίστε θράσος. Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας. Εδώ του κάναμε την τιμή να τον ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες. Ας αλλάξουμε τώρα θέμα, να πούμε για τις φιλανθρωπίες της πρέσβειρας καλής θέλησης Μπαρντίν Χανούμ Μπουρέκ που εγκαινίασε σήμερα νέα πτέρυγα στο Λεπροκομείο Σπιναλόγκα μαζί με τον βεζίρη αρρώστιας Λομπέρ Μπέη. Θυμίζουμε πως στις 11 στην Ανατροπή ο Γιάννης φιλοξενεί τους αρχιραγιάδες Μπενιζέλ, Τσαμάρ και Καρα Τζαφέρ για να ακούσουμε επιτέλους και μια υπεύθυνη φωνή.»

…ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΘΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ…


Μου το έστειλαν στο ηλεταχυδρομείο, κυκλοφορεί μέρες τώρα σε πολλούς ιστότοπους και ιστολόγια (51.000 ευρήματα δίνει ο γκούγκλης).
 

nickel

Administrator
Staff member
Μωρέ αν δεν ήταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός...

:)
 

daeman

Administrator
Staff member
Για να μην οφτοπικίσω άλλο σ' εκείνο το νήμα:
Δαεμάνε, η τιτανομεγιστοτεράστια πλάκα είναι ότι οι Ποντίκηδες και οι Κατσούληδες είχαν έχθρα εξαιτίας ενός τραυματισμού από παρεξήγηση σε πανηγύρι της δεκαετίας του 1930. Κι επειδή εγώ ο άσχετος μπόμπιρας πρωτευουσιάνος εμπλεκόμουνα λόγω σογιών, είχα ρητή εντολή να μην περνάω από έναν δρόμο του χωριού στη δεκαετία του 1960, γιατί υπήρχε περίπτωση να με σκοτώσουν. Εγώ βέβαια δεν καταλάβαινα τίποτα και δεν θυμόμουνα Χριστό. Πέρασα και χαιρέτησα ευγενέστατα μια γριά, που είχε απομείνει μόνη κι έρμη, κι εκείνη με κοίταξε φαρμακερά, μπήκε στο σπίτι της και έκλεισε την πόρτα με πάταγο. 'Οποιος δεν έχει διαβάσει τον Αστερίξ στην Κορσική δεν μπορεί να καταλάβει.

Τον Αστερικάκη στην Κορσική θα εννοείς, Θέμη, ε; Δεν έχει γριές βέβαια, έχει όμως την πανταχού παρούσα γεροντία:



 

Elsa

¥
Εδώ τα εξηγεί όλα: όπου Φιλαληθίξ βάλτε Ποντίκηδες κι όπου Οκαταρινεταμπελατσιτσίξ βάλτε Κατσούληδες :p
(Από τα καλύτερα τεύχη του Αστερίξ, κτγμ, μαζί με τους Βρετανούς)

 

Attachments

  • asterix.jpg
    asterix.jpg
    99.4 KB · Views: 547

daeman

Administrator
Staff member
...
Κι εδώ τα εξηγούν από άλλη σκοπιά, γαλλιστί, τσι τσι!
Οι Λουκανικάκηδες και οι Οκαταρινεταμπελλατσιτσάκηδες, στον Αστερικάκη.
Οι Φουρτουνάτσηδες τσι οι Βροντάτσηδες, στο Αλικάτσι.

(O Catarineta Bella) Tchi Tchi - Tino Rossi

 
Last edited:
Άψογη η τεκμηρίωσή σας, Δαεμάνε και Έλσα. Αρκεί να κατάλαβαν οι αναγνώστες ότι οι Φιλαληθίξ έχουν όλο το άδικο και οι Οκαταρινεταμπελατσιτσίξ όλο το δίκιο. Μη μπερδεύουμε κιόλας τη φανέλα με το σώβρακο!
 
Ειρήσθω εν παρόδω, το τραγούδι κυκλοφόρησε και στα ελληνικά, το πάλαι ποτέ που λένε. Δεν μπόρεσα να το βρω, δεν ξέρω ποιος το διασκεύασε, αλλά η μαμά μου το τραγουδάει "Ω Καταρινέτα μπέλα, τσι, τσι, όμορφη γλυκιά κοπέλα" και τα λοιπά.
 

daeman

Administrator
Staff member
Ειρήσθω εν παρόδω, το τραγούδι κυκλοφόρησε και στα ελληνικά, το πάλαι ποτέ που λένε. Δεν μπόρεσα να το βρω, δεν ξέρω ποιος το διασκεύασε, αλλά η μαμά μου το τραγουδάει "Ω Καταρινέτα μπέλα, τσι, τσι, όμορφη γλυκιά κοπέλα" και τα λοιπά.

Α μπράβο, Μελάνη! :)
Κι εγώ από τη μητέρα ενός φίλου είχα μάθει ότι το "(Ω Καταρινέτα μπέλα) Τσι Τσι" είναι τραγούδι - που το τραγουδούσε στα νιάτα της, το πάλαι ποτέ που είχε κυκλοφορήσει - και όπως το λες μας το τραγούδησε κι εκείνη, σ' ένα περιγιάλι του Κρητικού πελάγου, μεταξύ σαργού και ρακής. Ήταν όμως πολλή και πολλά καλή η ρακή, οπότε δεν θυμάμαι άλλους στίχους.

Διακοπές, θέλω διακοπές!
 

bernardina

Moderator
Ψάχνοντας μια λέξη στο Forvo, τη λέξη μεν δεν τη βρήκα, βρήκα όμως αυτό :D

που μου θύμισε αυτό (Βέβαια, θα μου αντιτείνει κανείς ότι το τελευταίο που τον απασχολεί όταν βλέπει την κοπέλα είναι η προφορά της, αλλά λέμε τώρα...) :whistle::whistle:


(Τσαρμπρούχεν, που λέει και ο δικός μου) :D:D
 

Zazula

Administrator
Staff member
World's worst English ever? Αυτόν τον τίτλο δεν είναι που τον έχει καπαρώσει ο Πανταζής;
 

bernardina

Moderator
Αχ ναι καλέ, το είχα ξεχάσει το Πρέθλες!
Σπίτσλες λέμεεε! :clap::clap::clap::lol::lol::lol:
 

nickel

Administrator
Staff member
Εδώ παραλίγο να ξεραθούν οι γλάστρες. Αυτά είναι πειστήρια ότι η Eurovision είναι ποιοτικότατη.
 

nickel

Administrator
Staff member
Διασκέδασα πολύ με το γνωστό χιούμορ του Αύγουστου Κορτώ στο εκλογικό του αφήγημα σε δύο συνέχειες:

Έλαβον: γίδα βραστή (Μέρος πρώτο)
Έλαβον: γίδα βραστή (Μέρος δεύτερο)

Το σημείο όπου ξεκαρδίστηκα και ένιωσα σαν να μοιραζόμασταν ένα ιδιωτικό αστείο ήταν το σημείο όπου με εντυπωσίασε με τις γνώσεις του για τη διώνυμη ονομασία του αγριογούρουνου:

Διότι οι άνθρωποι είχαν βγει για κυνήγι, (κι όχι για μακελειό όπως νόμιζα) και στο κυνήγι είχαν πιάσει την περίφημη Sus scrofa, που ενώ ακούγεται σαν επίπληξη σε αχώνευτη χοντρή που μιλάει στο σινεμά, είναι στην πραγματικότητα το αγριογούρουνο.

Στα λατινικά scrofa είναι η γουρούνα και sus (ελληνικό υς και συς) το γουρούνι.
 
Top