Βατίδη, θες να πεις...Σε κουτσομπολίστικο του 'Αλτερ σήμερα το μεσημέρι, ο ρεπόρτερ καταπιάνεται με το σήριαλ Κούγια-Βατίδου.
Οκ, εδώ ελαφρώς βγάζει μάτι, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να αποφασίσεις ποια είναι η σωστή θέση του πρώην."...και το πρώην πανέμορφο μοντέλο μπλαμπλαμπλαμπλα..."
Βατίδη, θες να πεις...
Οκ, εδώ ελαφρώς βγάζει μάτι, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να αποφασίσεις ποια είναι η σωστή θέση του πρώην.
Ας πούμε, η γυναίκα του κυρίου Δημήτρη στην πολυκατοικία μου είναι πρώην κυρία διαχειριστού, ή κυρία πρώην διαχειριστού; Εμένα μου ακούγεται καλύτερα το πρώτο, κι ας είναι "λάθος".
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου:Ειδικά για το πρώην πανέμορφο μοντέλο δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα δίλημμα. Εφόσον εννοούμε ότι εξακολουθεί να είναι πανέμορφη, θα πούμε "το πανέμορφο πρώην μοντέλο".
Βατίδη, θες να πεις...
Κι αν έχουμε πρώην queen / prince / princess consort; Λέμε λ.χ. "βασιλικός πρώην σύζυγος" ή (εάν εκθρονιστεί) "τέως βασιλικός πρώην σύζυγος";Με καθυστέρηση: Φίλτατε stathis, πιο ρεαλιστικά παραδείγματα δεν έχεις; [...] Μίλησέ μας για την «πρώην κυρία πρωθυπουργού». Η διατύπωση φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείται για τη σύζυγο ενός πρώην πρωθυπουργού. Αν έχει πάρει διαζύγιο, τι λέμε; (Αν έχει πάρει διαζύγιο αυτή από τον πρωθυπουργό και αυτός από την εξουσία, λέμε «η πρώην κυρία πρώην πρωθυπουργού»; :) )
Σταμάτα, χρειάζομαι δραμαμίνη![/COLOR]
Κι αν έχουμε πρώην queen / prince / princess consort; Λέμε λ.χ. "βασιλικός πρώην σύζυγος" ή (εάν εκθρονιστεί) "τέως βασιλικός πρώην σύζυγος";![]()
+1 (σταυρώστε με και μένα)Τώρα αν βγω 'γώ και πω ότι όποτε ακούω "βατίδου" το μυαλό μου πάει στην ενέργεια του "βατεύω", θα με πλακώσετε ούλοι στο κράξιμο... (Στάθη, χρειάζομαι την υποστήριξή σου!)![]()
υπάρχει και η (ισχνή, ομολογώ) πιθανότητα να το διάβασε λανθασμένα ο εκφωνητής.
οι τηλεθεατές να δούμε πόσο ψύχραιμα ζώα θα αποδειχτούν...