paraskevi ¥ Nov 16, 2008 #1 Κομητεία Washtenaw, στο Μίσιγκαν. Πώς θα την προφέρατε; "Ουόστενοου"; Δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι στο ίντερνετ.
Κομητεία Washtenaw, στο Μίσιγκαν. Πώς θα την προφέρατε; "Ουόστενοου"; Δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι στο ίντερνετ.
nickel Administrator Staff member Nov 16, 2008 #2 Γουόστενο. (Όχι «όου».) /ˈwɒʃtəˌnɔː/ Από το Pronouncing Dictionary of Proper Names.
paraskevi ¥ Nov 16, 2008 #3 Τότε γιατί η Washington είναι Ουάσιγκτον, και όχι Γουάσιγκτον; Ευχαριστώ, Νίκελ.
nickel Administrator Staff member Nov 16, 2008 #4 Έστω και με γελάκι, είναι σωστή η απορία. Σήμερα αν (με) ρωτούσες, θα απαντούσα Γουόσινγκτον. Κάποια παλιά Ου~ τα κρατάμε. Όπως και τα Ουα~ ή τα Γουα~. Σαν το ψάρι που το λέγαν Γουάντα. Οπότε αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να γίνει Γουάστενο.
Έστω και με γελάκι, είναι σωστή η απορία. Σήμερα αν (με) ρωτούσες, θα απαντούσα Γουόσινγκτον. Κάποια παλιά Ου~ τα κρατάμε. Όπως και τα Ουα~ ή τα Γουα~. Σαν το ψάρι που το λέγαν Γουάντα. Οπότε αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να γίνει Γουάστενο.
nickel Administrator Staff member Jan 1, 2015 #6 Μα τέτοιο μαργαριτολίβαδο θα έπρεπε κάπου αλλού να το διασώσουμε, κορνιζαρισμένο μάλιστα. Πάω να το φροντίσω.
Μα τέτοιο μαργαριτολίβαδο θα έπρεπε κάπου αλλού να το διασώσουμε, κορνιζαρισμένο μάλιστα. Πάω να το φροντίσω.