Voice to Text software

Καλησπέρα! Προτάσεις για αξιόπιστα voice to text εργαλεία, εμπειρία χρήσης και τυχόν συμβατότητα με CAT tools; Ευχαριστώ!
 

nickel

Administrator
Staff member
Μόνο του Google ξέρω. Το έχω χρησιμοποιήσει λίγες φορές, αλλά όχι για τεράστια κείμενα, οπότε δεν προσπάθησα να βελτιώσω τις δυνατότητες (κόλπα) για τη στίξη. Και, φυσικά, τα εργαλεία των κινητών, όταν βαριέμαι να πληκτρολογώ με το... νύχι. Σε μεγάλες δουλειές προτιμώ να χρησιμοποιώ επαγγελματικές υπηρεσίες απομαγνητοφώνησης. Και περιμένω να γράψω τα απομνημονεύματά μου με υπαγόρευση — κάποτε...
 

SBE

¥
Nuance Dragon. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα, αλλά το χρησιμοποιώ εδώ και λίγους μήνες και μου έχει λύσει τα χέρια. Είναι λογισμικό για πλήρη φωνητικό έλεγχο του υπολογιστή αλλά εγω το χρησιμοποιώ για υπαγόρευση. Εχει το πλεονέκτημα ότι μαθαίνει από μόνο του αυτά που χρησιμοποιείς συχνά.
Κατά τα άλλα, η υπαγόρευση στο Office μια χαρά είναι.
 
To είχα δει αυτό ψάχνοντας, SBE. Βλέπω ότι υπάρχει και μια σχετική συμβατότητα με το trados, ή τουλάχιστον υπήρχε στις προηγούμενες εκδόσεις και κάτι δεν δουλεύει σωστά με τη διόρθωση μέσα στα segments του trados. Λογικά αν εκπαιδευτεί το λογισμικό και ο χρήστης βρει τα κόλπα για να φτιάξει ένα γρήγορο workflow θα αξίζει τον κόπο για να ξεκουράζει τα κακόμοιρα χέρια του.

https://clairecoxtranslations.wordp...-dragon-on-dragon-professional-individual-15/
 

SBE

¥
Η νέα έκδοση του Office δεν επιτρέπει την υπαγόρευση απο το Dragon απευθείας στα σχόλια του κειμένου, μόνο στο κανονικό κείμενο. Υπάρχει όμως λύση, που μάλλον δουλεύει για όλα τα προγράμματα που δεν έχουν άμεση συμβατότητα: dictation pad. Υπαγορευεις στο παράθυρο αυτό και μετά πατάς transfer και στα μεταφέρει στο σημείο που έχεις το δρομέα.
 
Top