Εμεσενική στιχομυθία με την κόρη μου (στο αποπάνω πάτωμα):
— 3ereis thn ellhnikh le3h toros? [Ναι, να ομολογήσω την αποτυχία μου σαν πατέρας (ως πατέρας, αν επιμένετε): δεν έχω πείσει τα παιδιά μου να μη μου γράφουν greeklish. Καμιά απειλή για μπαν δεν ήταν πειστική.]
— ντόρος;
— oxi (γυρνάει στα ελληνικά για 5 γράμματα) τόρος
— Συμφραζόμενα; (Έχω ήδη δει, ο πονηρός, ότι στους αρχαίους ήταν ένα είδος γεωτρύπανου, αλλά πολύ απίθανο μου φαίνεται να με ρωτάει κάτι τέτοιο)
— nomizw einai to sxhma tou loukouma/donut
— Στα αγγλικά, όχι στα ελληνικά.
— torus e?
— Ίσως το έχουν κάνει και στα ελληνικά τώρα τόρος. Πού το είδες;
— yparxei ena eidos metasxhmatisti pou legetai toroeidis metasxhmatistis
— Μάλιστα. Μαθαίνω. Ήξερα μόνο το αγγλικό.
Έτσι ανακάλυψα ότι αυτός ο γνωστός άγνωστος λέγεται τοροειδής μετασχηματιστής. Μεγάλη η χάρη μου, γιατί αγνοούσα ότι τη σαμπρέλα, το λουκουμά, το λένε πλέον τόρο και στα ελληνικά.
— 3ereis thn ellhnikh le3h toros? [Ναι, να ομολογήσω την αποτυχία μου σαν πατέρας (ως πατέρας, αν επιμένετε): δεν έχω πείσει τα παιδιά μου να μη μου γράφουν greeklish. Καμιά απειλή για μπαν δεν ήταν πειστική.]
— ντόρος;
— oxi (γυρνάει στα ελληνικά για 5 γράμματα) τόρος
— Συμφραζόμενα; (Έχω ήδη δει, ο πονηρός, ότι στους αρχαίους ήταν ένα είδος γεωτρύπανου, αλλά πολύ απίθανο μου φαίνεται να με ρωτάει κάτι τέτοιο)
— nomizw einai to sxhma tou loukouma/donut
— Στα αγγλικά, όχι στα ελληνικά.
— torus e?
— Ίσως το έχουν κάνει και στα ελληνικά τώρα τόρος. Πού το είδες;
— yparxei ena eidos metasxhmatisti pou legetai toroeidis metasxhmatistis
— Μάλιστα. Μαθαίνω. Ήξερα μόνο το αγγλικό.

Έτσι ανακάλυψα ότι αυτός ο γνωστός άγνωστος λέγεται τοροειδής μετασχηματιστής. Μεγάλη η χάρη μου, γιατί αγνοούσα ότι τη σαμπρέλα, το λουκουμά, το λένε πλέον τόρο και στα ελληνικά.