metafrasi banner

to strut one's stuff

To behave, or to perform in a showy or ostentatious manner, especially in a way to impress others; to show off/ behave in a showy manner. Often used colloquially with sexual overtones [viz. displaying one's genitals, without 'flashing':-
--Get ready for bed instead of strutting your stuff in your underpants!
--I thought you'd be up there on the dance floor, strutting your stuff!

To strut originally meant to walk proudly in a way that attracts attention.

Το show off γενικά μπορεί να αποδοθεί "κάνω φιγούρα". Για το strut my stuff δεν μου έρχεται τίποτα αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα υπάρχει.

...
Κορδώνομαι / καμαρώνω / περιφέρω τα κάλλη μου / κάνω το κομμάτι μου / φιγουράρω.

ΛΚΝ:
κορδώνω [korδóno] -ομαι P1: τεντώνω αγέρωχα το κορμί και υψώνω το κεφάλι από μια αίσθηση υπεροχής και ανωτερότητας: Mην κορδώνεσαι!, μην υπερηφανεύεσαι. Περπατούσε κορδωμένος. [κόρδ(α)1 -ώνω]

καμαρώνω [kamaróno] P1α : 1. αισθάνομαι αυτοπεποίθηση ή ικανοποίηση για κτ. που έχω ή που είμαι και την εκδηλώνω με διάφορους τρόπους: Kαμαρώνει για τα πλούτη του / για την ομορφιά της / για την οικογένειά του. Kοίτα τον πώς καμαρώνει, τώρα που έγινε μεγάλος και τρανός. (ειρ.) Kαμαρώνει σαν νύφη / σαν γαμπρός / σαν παγόνι. (έκφρ.) καμαρώνει σαν γύφτικο* σκεπάρνι. || ~ κπ. ή κτ., χαίρομαι, αισθάνομαι υπερήφανος για κπ. ή για κτ.: Kαμαρώνει τους μαθητές της που τους βλέπει να προοδεύουν. Δουλέψαμε όλοι για να χτίσουμε το χωριό μας και τώρα το καμαρώνουμε. (ευχή) να σε καμαρώσουμε και φοιτητή / γαμπρό κτλ. 2. (ειρ.) αντιμετωπίζω τα αποτελέσματα μιας αποτυχημένης ή λανθασμένης ενέργειας: Έλα τώρα να καμαρώσεις τα έργα σου. [μσν. καμαρώνω < καμάρ(ι) -ώνω ή ελνστ. καμαρ(ῶ) `προσθέτω καμάρα΄ -ώνω κατά τη σημ. της λ. καμάρι]

- Ετοιμάσου για ύπνο, αντί να καμαρώνεις σαν το γύφτικο σκεπάρνι με το βρακί.
- Νόμιζα πως θα ήσουνα στην πίστα, να κάνεις το κομμάτι σου!

The way he's strutting his stuff, you'd think he was the cock of the walk, that midden cock. :rolleyes:

Strut my stuff - Canned Heat

Last edited:
[...]Often used colloquially with sexual overtones [viz. displaying one's genitals, without 'flashing':-
--Get ready for bed instead of strutting your stuff in your underpants!
--I thought you'd be up there on the dance floor, strutting your stuff!
[...]
Of the above, I think only περιφέρει τα κάλλη του/της and μοστράρει την πραμάτεια του/της can be used with sexual over- (or, if you prefer, under-) tones --or not?

Yes, but the phrase is also used in other contexts. For instance:

Is a new Joe McCarthy strutting his stuff up on Capitol Hill? for a new politician with allegedly McCarthyist attitude, or, positively:

Joe Cole (left) is strutting his stuff in Ligue 1 with Lille (a British star footballer plays now in France)

Έτσι, στο κάνει το κομμάτι του, που είπε παραπάνω ο daeman, μπορούμε να προσθέσουμε και το κάνει τα μαγικά του.

Back