To Brexit or not to Brexit

nickel

Administrator
Staff member
Ο Μπλέικ τα έβλεπε από τότε να 'ρχονται.

Εμείς καταφέραμε να βγάλουμε μια μυθοποιία από τον Γαβρά. Ελπίζω οι Βρετανοί να φτιάξουν κάτι πιο χιουμοριστικό από τον τωρινό σουρεαλισμό.
 

SBE

¥
Έχουν ήδη φτιαχτεί μερικές τηλεταινίες με σοβαρούς ηθοποιούς (Κάμπερμπατς π.χ.), στο τέλος θα είναι σήριαλ πάντως.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα το διάβασα όλο, από τους πρώτους! Τη Μεγάλη μπλόφα τη ρούφηξα όλη, πάλι από τους πρώτους. Και το Adults in the Room πάλι από τους πρώτους το ξεκίνησα, αλλά αυτό το παράτησα στο ένα τρίτο. Δεν ξέρω αν θα το ξαναπιάσω. Το αυτοβιογραφικό του Ντέιβιντ Κάμερον ούτε που θα το αγγίξω, αλλά το άρθρο του New Statesman για την επικείμενη έκδοσή του το βρήκα ενδιαφέρον.

https://www.newstatesman.com/politi...u-oNB7w14VMT-0s1mPNOAV2LLFbv6TG_tMrIM_gtfJYBQ
 

nickel

Administrator
Staff member
Britain to Hold Election in December, Opening New Phase in Brexit Odyssey

Prime Minister Boris Johnson of Britain, in the boldest gamble of his high-wire political career, won backing on Tuesday to hold a general election on Dec. 12, throwing back to the British people the bedeviling issue of how, or even if, their country should leave the European Union.

[…]

It is also plausible that the divided opposition camp could put aside its differences and ride a wave of public disgust with the Conservative government’s failures to an upset victory that puts the Labour leader, Jeremy Corbyn, in the prime minister’s office and leads to a softening or outright reversal of Brexit.
https://www.nytimes.com/2019/10/29/...943bdefb301a96cd271a&regi_id=89440327ing-news

Plausible; «Πιθανό» δεν σημαίνει αυτό; Είναι πιθανό να ενωθεί η αντιπολίτευση και να γίνει πρωθυπουργός ο Κόρμπιν; Μα το καλύτερο ατού των Συντηρητικών είναι ο Κόρμπιν! (Όπως και το καλύτερο ατού της αντιπολίτευσης είναι ο Τζόνσον.)
 
Κάτι τέτοια θυμάμαι διάβαζα και το 2016 για τον Τραμπ και την Κλίντον: ο καθένας τους χαρακτηριζόταν ο ιδανικός αντίπαλος για τον άλλο.

Όσον αφορά τις βρετανικές εκλογές, δεν περιμένω σε καμία περίπτωση θρίαμβο του Κόρμπιν. Από την άλλη όμως, έχω από καιρό εγκαταλείψει τις όποιες προσπάθειες να προβλέψω την έκβαση του βρεξοδικού δράματος...
 

SBE

¥
Εγώ θα κάνω μια χαλαρή πρόβλεψη για μια ακόμα έλλειψη αυτοδυναμίας που θα φέρει τους Φιλελεύθερους και τους Φαρατζικούς σε θέση ρυθμιστή. Όποιος έχει την πλειοψηφία, με ποιόν θα επιλέξει να συνεργαστεί; Αυτό κι αν είναι το θρίλερ.
 
Διόλου απίθανο... Τέτοια έργα, άλλωστε, αρχίζουμε να βλέπουμε όλο και πιο συχνά: στο Ισραήλ, στην Ισπανία, τις προάλλες στην Ιταλία... (Τρέμε, Ιρλανδία: είσαι η επόμενη.)
 

nickel

Administrator
Staff member
Νομίζω ότι διανύω το στάδιο της άρνησης στο θέμα του Μπρέξιτ. Ίσως όμως να μη θέλω καν να το συζητήσω επειδή νιώθω σαν να χάνουμε τα λόγια μας. Κάποια στιγμή πρέπει να λες στα λέμινγκ: «Άντε, παιδί μου, στο καλό και καλή τύχη!»
 

nickel

Administrator
Staff member
Και ένα ωραίο γραφιστικό της άλλης πλευράς:

 

nickel

Administrator
Staff member
Ακόμα και με μέτρο τη δική μου οργή, δυσκολεύομαι να φανταστώ πώς αισθάνεται σήμερα ένας Βρετανός φεντεραλιστής.

Brexit, the most pointless, masochistic ambition in our country's history, is done
Ian McEwan
The magic dust of populism has blinded reason, and damage and diminishment lie ahead

https://www.theguardian.com/politic...dHjpMXlPRQ9NhhHTKy7U1aVJLC94TryiECxHq9vFYYfOM
 

nickel

Administrator
Staff member
Bollocks to Brexit

Το σλόγκαν έχει την ιστορία του και, παρά το «παρασύνθημα» («It's not a done deal!»), δεν αποκλείεται να συνεχίσουμε να το ακούμε για ένα διάστημα.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bollocks_to_Brexit

Στον τοίχο φίλου ανακάλυψα το σταυρόλεξο της εφημερίδας Guardian που, σε νεκρά τετράγωνα στο πάνω και στο κάτω μέρος του, σχηματίζει αυτό το σλόγκαν.

https://lexilogia.gr/forum/attachment.php?attachmentid=6242&d=1580715066

Λεπτομέρειες για το άτομο που είχε την έμπνευση βρήκα π.χ. στην εφημερίδα Mirror.
https://www.mirror.co.uk/news/politics/crossword-compiler-smuggles-bollocks-brexit-20047910

Το πρωτότυπο είναι εδώ: https://www.theguardian.com/crosswords/cryptic/27924

Και στη Wikipedia διαβάζουμε λεπτομέρειες για τα σταυρόλεξα της Telegraph που συνδέθηκαν με διαρροές για την απόβαση στη Νορμανδία:

https://en.wikipedia.org/wiki/D-Day_Daily_Telegraph_crossword_security_alarm
 

nickel

Administrator
Staff member
Για τους Βρετανούς που δεν θέλουν, όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη και διασχίζουν σύνορα, να τους θεωρούν μέρος του 52% που ψήφισαν σαν μαλάκες.

I voted remain.jpg


 
Top