metafrasi banner

server farm

Καλησπέρα σας!

Διαβάζω στη wiki:

A server farm or server cluster is a collection of computer servers usually maintained by an enterprise to accomplish server needs far beyond the capability of one machine.

Η αναζήτηση στις σελίδες:
http://iate.europa.eu/
και
http://inforterm.cs.aueb.gr/
δεν απέφερε καρπούς (εκτός κι αν δεν τις χρησιμοποιώ εγώ σωστά...)

Θα μπορούσα ίσως να το μεταφράσω "ομάδα διακομιστών" αλλά εάν υπάρχει ορθή ορολογία, θα ήταν φυσικά προτιμότερη.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Στο γλωσσάρι πληροφορικής του Κλειδάριθμου έχω server farm= φάρμα διακομιστών (που σημαίνει οτι το έχουν χρησιμοποιήσει σε κάποια ειδικευμένα βιβλία πληροφορικής).
 
Στη Microsoft αποδίδεται ως «συστοιχία διακομιστών» με ορισμό «a group of servers that are in one location and that are networked together for the purpose of sharing workload»

Προσωπική προτίμησή μου είναι όπως λέει και ο Dr7x, δηλαδή, η απόδοση με τη λέξη φάρμα.
 
Ευχαριστώ πολύ!

(Δεν ξέρω γιατί το κεφάλι μου έψαχνε να βρει κάτι πιο σύνθετο από το επεξηγηματικό "φάρμα διακομιστών"...Η απλή σκέψη μάλλον αποδίδει καλύτερα!)
 
Τώρα είδα το μήνυμά σου nickel! (Καλημέρα)

Τελικά το συμπέρασμα ποιο είναι παιδιά; Ότι ισχύουν και τα δύο;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Να προσθέσω επίσης ότι ο όρος συστοιχία χρησιμοποιείται συνήθως στην πληροφορική για την απόδοση των bank, array, και cluster, αλλά ότι προσωπικά με ξενίζει η χρήση του σε περιγραφή επιφανειών, ίσως επειδή με επηρεάζει η αρχαία σημασία της λέξης, συστοιχία = στήλη, όπως λέει και το ΛΚΝ στην ετυμολόγηση.

Edit: Για να απαντήσω και στο ποστ σου που είδα τώρα Isiliel, θα έλεγα ότι θα επιλέξεις ανάλογα με τη χρήση. Αν γνωρίζεις ότι πρόκειται πραγματικά για συστοιχία, γιατί όχι. Αν δεν γνωρίζεις, θα πρότεινα τη φάρμα (που έχει και διαφανέστερη αντιστρεψιμότητα από τη συστοιχία).
 

nickel

Administrator
Staff member
Για τη farm μ' αρέσει κι εμένα η φάρμα, όπως κάθε αλάφρωμα αυτής της στεγνής γλώσσας των μηχανημάτων. Το σχόλιό μου ήταν για το είδος της λεξικογραφίας, τύπου Samuel Johnson, με σχόλια και ηθικές παραινέσεις. Τις ενέσεις μου! :eek:
 
Top