metafrasi banner

prominence = σπουδαιότητα, διάκριση, υπεροχή, εξέχουσα θέση, (εδώ) έμφαση

lockstock

New member
Χρειάζομαι νομική ορολογία για το "prominence"... & contents.
Η φράση είναι "relative size, prominence and contents or in any way change the credits... κλπ.
Τι θα πει "ανάδειξη" δεν είναι ελληνικούρα; Ευχ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Καλησπέρα και καλώς όρισες. Θα μπορούσες να δώσεις όλη την πρόταση; Από το απόσπασμα που αναφέρεις, δεν φαίνεται το νόημα της λέξης που ψάχνεις.

Όσο για το ανάδειξη, δεν είναι καθόλου ελληνικούρα. Ανάλογα το συγκείμενο στο οποίο χρησιμοποιείται.
 

lockstock

New member
Καλώς σας βρίσκω. Παραθέτω όλο τον όρο:
The Licensee also has the non-exclusive right to use all Additional Materials made available by the Licensor, provided that in no event shall the Licensee alter the sequence, typestyle, relative size, prominence and contents or in any way change the credits contained in any instructions provided by the Licensor.
Πρόκειται για οπτικοακουστικό υλικό. Ναι, ελληνικούρα δεν είναι, αλλά μου φαίνεται... πολύ ορφανή λέξη γι' αυτό που θέλει να πει.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Μου φαίνεται ότι το κείμενό σου μιλά για εμπορικό σήμα ή γραμματοσειρές ή κάτι τέτοιο, κάτι γραφιστικό, τέλος πάντων. Νομίζω ότι θέλει να διασφαλίσει πως ο χρήστης τους δεν θα κάνει αλλαγές που να επηρεάζουν την εμφάνιση του κειμένου/εμπορικού σήματος/αντικειμένου της σύμβασης.

Η άποψή μου είναι ότι ο όρος εδώ δεν είναι νομικός, και ότι κάτι σαν έμφαση θα ταίριαζε. Πρέπει να το δεις και σε συνάρτηση με το αντικείμενο της σύμβασης.
 
Εφόσον πρόκειται για σήμα, υποθέτω ότι αναφέρεται σε στοιχείο του και στην κυρίαρχη/ εξέχουσα θέση που έχει το στοιχείο αυτό στο πλαίσιο του σήματος. Την έμφαση θα την επέλεγα υπό ορισμένες προϋποθέσεις και μόνον εφόσον πρόκειται για λεκτικό σήμα κι όχι εικονιστικό, όπως υποψιάζομαι ότι συμβαίνει εν προκειμένω. Υπάρχει δυνατότητα να το μάθουμε αυτό; [αν όντως πρόκειται για σήμα και ποιας κατηγορίας]
 

melody

New member
Νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με διακριτικά (σήματος, εταιρικής ταυτότητας κλπ)
 
Top