metafrasi banner

pre-successor

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Άνευ συγκειμένου (έχω δηλαδή μια λίστα που λέει ότι η Χ εταιρεία θα πουλάει διάφορα προϊόντα λογισμικού και pre-successor products). Από το λίγο που κατάλαβα ψάχνοντας στο ίντερνετ πρόκειται περί προϊόντων που ακολουθούν μια παλαιότερη έκδοση π.χ. λογισμικού, αλλά προηγούνται της έκδοσης που τελικά θα το αντικαταστήσει.

Με βάση αυτό και εάν βέβαια δεν κάνω λάθος, θα μπορούσα να πω «προδιάδοχοι» ή θα τραβάνε τα μαλλιά τους οι αποδέκτες; Πάσα βοήθεια θα χιλιοεκτιμηθεί :)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Σε διαδοχή βασιλέων θα μιλούσαμε για μεσοβασιλεία, αλλά...

Εγώ θα προσπαθούσα να τους τρελάνω με τα προεπίγονα προϊόντα, αλλά και τα προδιάδοχα θα κάνουν τη δουλειά τους. ;)
 

nickel

Administrator
Staff member
Αν κατάλαβα καλά, μήπως σου κάνει το «πρόδρομα προϊόντα»; Α, όχι.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Προεπίγονα, σατανικό (αν λάβεις υπόψη και ότι θα το χρησιμοποιήσω σε νομικό κείμενο :devil:). Νίκελ, μάλλον όχι, αλλά και πάλι δεν είμαι και σίγουρη ότι το έχω πιάσει.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αν καταλαβαίνω σωστά, εννοεί π.χ. ότι μεταξύ των Doors 7.0 και Doors 8.0 υπάρχει και το προεπίγονο προϊον Doors 7.5.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πάντως, μου φαίνεται γελοίο κάποια εταιρεία να πουλάει pre-successor products. Το όλο κόνσεπτ δεν μου κάθεται καλά.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ καταλαβαίνω ότι μεταξύ Windows XP και Windows 7 υπάρχει το προεπίγονο Vista, εννοώ δηλαδή ότι -πάντα όπως το καταλαβαίνω- μεταξύ ενός προϊόντος που αλλάζει ριζικά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση μεσολαβεί ένα προϊόν με μεταβατική μορφή (Μα πού είναι αυτός ο Ζάζουλας; )
 

nickel

Administrator
Staff member
Στο γελοίο του πράγματος ανήκει και το ότι για να σταθεί η έννοια του pre-successor πρέπει να υπάρχουν άλλα δύο σημεία αναφοράς. Δηλαδή, το Doors 7.5 το βλέπεις σαν πρόδρομο του Doors 8.00 αλλά σε σχέση με το ότι το Doors 8.00 είναι διάδοχος του Doors 7.00. Πόσο θέλετε να μας τρελάνουν; Μήπως δεν θέλει να πει αυτό;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ίσως, δεν παίρνω όρκο, όπως είπα. Δεν νομίζω, βέβαια, γιατί η πρόταση είναι κάπως έτσι: η εταιρεία θα πουλάει ΑΒΓ7000, ΑΒΓ7001, ΑΒΓ7050, ΑΒΓ70χχ (προβλέπει και μελλοντικά) και άλλα pre-successor products.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
ΟΚ, ίσως όχι τόσο κοντινά &7.0, 7.5, 8.0) αλλά: η Microsoft δεν πουλάει πια τα προεπίγονα Wιndows XP ή Windows 98, αλλά η εταιρεία σου ίσως έχει στοκ και τα πουλάει. Ή προϊόντα της Adobe, ξέρω 'γω.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τι να σας πω, δεν έχω ιδέα. Ψάχνω και στο ίντερνετ και δεν φωτίζομαι. Νομίζω μάλιστα ότι σε κάποια άρθρα ο όρος χρησιμοποιείται ως συνώνυμος του predecessor, αλλά ούτε αυτό βγάζει νόημα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Βρε μπας και είναι αγγλικά της Ινδίας;

Veena World (वीणा वर्ल्ड in Marathi) is a Mumbai, India based online/offline travel company [...] The history of Veena World can be traced out before its foundation. Its pre-successor Kesari Tours was founded in 1984 as a small family business. [...]
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αγγλικά Αγγλίας δεν είναι σίγουρα :) Ευρωπαϊκά, ωστόσο...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αν το πιάσουμε αλλιώς, αυτά είναι τα «μέλλοντα παρωχημένα» προϊόντα...
 
Αφού δεν υπάρχει κάτι καθιερωμένο, θα μου φαινόταν προτιμότερο να μπει μια προσιτή λέξη (π.χ. μεταβατικό ή ενδιάμεσο λογισμικό) και, εφόσον είναι δυνατόν, να παρατεθεί και το αγγλικό σε παρενθέσεις μπας και λέει σε κάποιους κάτι παραπάνω.
 
Υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για Alpha και Beta εκδόσεις; Ιδίως στα παιχνίδια όπως το Minecraft απ' ό,τι φαίνεται πουλάνε και τις μη τελειωμένες εκδόσεις.
 

pontios

Well-known member
Καλό Σαββατοκύριακο.

Μια απορία έχω - το pre-successor ταιριάζει καθόλου με το αντικατασταθέν (π.χ., αντικατασταθέν προϊόν);
(Αλλά υποψιάζομαι ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που επιλέχθηκε το pre-successor αντί το superseded; )
 

meidei

New member
Στις πρώτες τέσσερις σελίδες αποτελεσμάτων στο Google, έχω την εντύπωση ότι ήθελαν να γράψουν predecessor.
Το άλλο που σκέφτηκα, είναι για λογισμικό με δύο (ή περισσότερους) κύκλους ανάπτυξης. Για παράδειγμα, Στο Debian Linux, η τρέχουσα επίσημη (aka stable) έκδοση είναι η 7.1 Codename "Wheezy", αλλά έχουν κυκλοφορήσει και το Debian Testing, που στο μέλον θα αποτελέσει την βάση του 8.0. Αν περιγράφει αυτό, θα έλεγα μάλλον μεταβατική έκδοση.


Ιδίως στα παιχνίδια όπως το Minecraft απ' ό,τι φαίνεται πουλάνε και τις μη τελειωμένες εκδόσεις.
Βασικά πουλάνε την άδεια χρήσης, ή "το account". Δεν αγοράζεις κάθε έκδοση. Φαίνεται ότι αυτό θα είναι το μοντέλο διανομής πλέον.
 
Top