metafrasi banner

medal

Zazula

Administrator
Staff member
Είναι δόκιμο να πούμε τα Copley Medal και Rumford Medal μετάλλια Κόπλεϊ (ορθ. προφ. Κόπλι) και Ράμφορντ αντίστοιχα; Δεν είναι βραβεία; (Βέβαια, υπάρχει και Rumford Prize, οπότε δέσαμε...)

Εδώ γράφει:
The medal in its current format is made of silver gilt and awarded with a £5000 prize.[1]
και εδώ φαίνεται,
και αν υπάρχει στο ίδιο κείμενο και το Rumford Prize,
μετάλλια δαγκωτό

Πάντως, οι κάτοχοί τους είναι ένας κι ένας!

Γιατί να μην είναι δόκιμο; Αφού έτσι λέγονται. Εξάλλου, στην Wikipedia, στο λήμμα Rumford Medal, το γράφει ξεκάθαρα: "not to be confused with the Rumford Prize".

Και το Darwin Medal να υποθέσω είναι καλύτερα μετάλλιο Ντάργουιν, όχι Δαρβίνου, ε; :)

Εγώ, το μόνο Ντάργουιν που ξέρω, είναι το Ντάργουιν της Αυστραλίας.

Α, κακώς — αν ρίξεις μια ματιά στον Πάπυρο θα βρεις και τρία πρόσωπα ονόματι Ντάργουιν. :D

Α, κακώς — αν ρίξεις μια ματιά στον Πάπυρο θα βρεις και τρία πρόσωπα ονόματι Ντάργουιν. :D
Δύο: παππούς και γιος τού (wait for it) Δαρβίνου (όπως λέει [και] ο Πάπυρος). Αν ονομάσεις «Ντάργουιν» το μετάλλιο, θα νομίζουν ότι πήρε το όνομά του από τον παππού ή το γιο τού (wait for it) Δαρβίνου.

Επίσης: Δεν είμαι η Honey Ryder τού Dr No:
- You went to school "somewhere"?
- I didn't need to. We had an encyclopedia. I started at A when I was eight, and now I've reached T. I bet I know a lot more things than you do.

Τις εγκυκλοπαίδειες δεν τις ξέρω απέξω, δηλαδή....

Back