I want to believe: Αγαπημένες σειρές

Βλέπω το Secrets and Lies... καλός πασατέμπος είναι. Καλή ίντριγκα, ανατροπές και μια Τζουλιέτ Λιούις (μεγάλη πλέον για όσους τη θυμούνται κοριτσάκι στο Ακρωτήρι του Φόβου ή την απόλαυσαν να τραγουδάει στο Strange Days) να αποδίδει καλά τον ρόλο της ντετέκτιβ Κορνέλ που ερευνά την υπόθεση.
 
Να προσθέσω ότι η Τζουλιέτ με τη μπάντα της έχει γράψει κομματάρα για το GTA IV -ή τουλάχιστον εκεί ακούγεται τούτο δω. (Το Strange Days το απόλαυσα τα μάλα αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους...)
 

SBE

¥
σ
You gotta give me something better από το "ο πρωταγωνιστής γδύνεται", αγαπητή, για να πείσω να παίξει... η ηθοποιία δεν σώζεται με τίποτα δηλαδή; :D

Η ηθοποιία είναι δεδομένη εφόσον προκειται για μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα κι όχι για θέατρο (αν πάει κάτι στραβά το ξαναγυρνάνε).
Αλλά άμα θεωρείς την ηθοποιία του κου Σελφριτζ ικανοποιητική, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.
Κι ο πρωταγωνιστης γδύνεται, το ανάφερα;
 
Σας έχω πει ότι βλέπω την Αποθήκη 13; Είναι μια όαση δροσιάς μέσα στα διάφορα αστυνομικά με τις νεκροτομές, τα ξεσκλίδια και τα πυροβολίδια, τους σχιζοφρενείς δολοφονους και τους κατά συρροήν παιδεραστές. Το μόνο κακο είναι ότι τελευταία το σίριαλ αρχίζει να παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά. Αντί να μείνουν στο σουρεάλ επίπεδο που μας κάνει και γελάμε, με τις σάλπιγγες της Ιεριχούς και τα κορδόνια από τα σανδάλια του Ερμή (λέμε τώρα). Τι να γίνει...
 

SBE

¥
Για τον Νίκελ που ενδιαφέρεται για τις βρετανικές εκλογές, ένα σηριαλ στα πρότυπα του 2012, Ballot Monkeys.
Η σειρά διαδραματίζεται στα λεωφορεία των τεσσάρων κύριων κομμάτων και βλέπουμε τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας να συζητάνε μεταξύ τους. Η σειρά γυρίζεται τελευταία στιγμή, οπότε έχει διάφορες αναφορές σε τρέχουσες ειδήσεις, και οι κριτικές που ειδα είναι μισές μισές- οι μισές λενε ότι είναι επιτυχημένο, οι άλλοι μισοι ότι δεν είναι.
 

nickel

Administrator
Staff member
Α, καλά. Ο Ρέιγκαν ήταν σίγουρος ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αν και αυτός ήθελε να προετοιμαστούμε για την εισβολή τους. Αγνοούσε ότι βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας. Όσο για τη NASA, αυτή είναι μακριά νυχτωμένη: «Θα βρούμε εξωγήινους μέσα στην επόμενη δεκαετία» μάς λέει, επειδή τώρα ξέρουν πού να κοιτάξουν. Και όχι, δεν εννοούν κάτω από τα κρεβάτια μας. :-)
 

SBE

¥
Αυτό το βάζω εδώ γιατί μου άρεσε, αν και κλισέ, που τη βάζει ο σκηνοθέτης να κοιτάζει τον θεατή. Είναι από το The Good Wife και είναι η έξοδος από το σίριαλ της συγκεκριμένης ηρωίδας (δεν είναι spoiler, έχει ανακοινωθεί από πέρσι ότι η ηθοποιός θα φύγει για να πρωταγωνιστήσει σε δικό της σίριαλ).

 

SBE

¥
Πώς γίνεται να είναι σπόιλερ όταν έχει ανακοινωθεί εδώ κι ένα χρόνο ότι φεύγει; Κάπως δεν θα φύγει; Και δε γίνεται να τη σκοτώσουν, γιατί ήδη σκότωσαν πέρσι έναν πρωταγωνιστή (ελπίζω αυτό να μην είναι σπόιλερ).
 

nickel

Administrator
Staff member
Γιά κοίτα επιτυχία η Καλίντα! Και ναι, είναι σπόιλερ (λέξη που το Χρηστικό γνωρίζει μόνο με την τεχνολογική της σημασία).

Το σπόιλερ που κατέστρεψε κατάσταση ήταν η είδηση ότι σκοτώνουν τον τάδε γιατρό σε γνωστή ιατρική σειρά (προσέχετε πόσο καλυμμένα τα λέω, έτσι;). Έχω σταματήσει εδώ και καιρό να βλέπω τη σειρά, τώρα είναι σίγουρο ότι δεν θα την ξαναπιάσω.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Να σας πω, κάπου εδώ να σταματήσουμε αυτό το βιολί γιατί είμαστε κι εμείς που δεν κοιμόμαστε και βλέπουμε τις σειρές στη ζούλα, διακόσια χρόνια αφότου παιχτούν. :curse: :mad:
 

SBE

¥
Επιτρέπεται να πω ποιός πυροβόλησε τον ΤζέιΑρ ή υπάρχει ακόμα κανένας που θέλει να δει το παλιό Ντάλλας και δεν το έχει δει;
Και για όσους δεν έχουν δει το καινούργιο Ντάλλας, ο Λάρι Χαγκμαν πέθανε στ'αλήθεια, επιτρέπεται να πω τί έπαθε στο σηριαλ;
 

SBE

¥
Παρεμπιπτόντως, Παλ, δεν είπα γιατι φέυγει η Καλίντα και που πάει, οπότε μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις το σήριαλ να σου λυθεί η απορία.
 

SBE

¥
Και μια που λέμε για σήριαλ, το Mad Men είναι από τα σήριαλ που χρειάζεται προσοχή στη λεπτομέρεια- αν και καμιά φορά σκέφτομαι ότι ο σεναριογράφος γράφει το σενάριο και μετά το περνάει άλλη μία φορά και προσθέτει τις λεπτομέρειες κάποιος φιλόλογος, από αυτούς που μας έβαζαν να κάνουμε ανάλυση στο σχολείο.

Κοίταζα π.χ. ένα πρόσφατο επεισόδιο κι έχει μια σκηνή όπου οι πρωταγωνιστές έχουν πάει για καφέ σε ένα από αυτά που είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο και μοστράρουν τα πολλά λεφτά που έχουν βγάλει. Ο ένας, μεθυσμένος προσβάλλει τη σερβιτόρα και μετά της αφήνει για λογαριασμό 11 δολλαρίων ένα κατοστάρικο, λόγω ενοχών. Η σερβιτόρα έχει στην τσέπη της ποδιάς της ένα βιβλίο και βλέπουμε ότι το βιβλίο είναι ο 42ος Παράλληλος του Ντος Πάσος. Το οποίο δεν έχω διαβάσει, αλλά γνωρίζω ότι ασχολείται με την αύξηση του χάσματος των οικονομικών κοινωνικών τάξεων στις ΗΠΑ αρχές 20ου αιώνα.
 

natandri

New member
Εξαιρετική σειρά, αν και παλιοσειρά (του 2001) είναι το Band of Brothers, πολεμικό, που διαδραματίζεται στο Β' ΠΠ. Την ανακάλυψα πρόσφατα και είδα και τα δέκα της επεισόδια σε τέσσερις μέρες. (Αν πω ότι έχασαν οι Γερμανοί, πιάνεται για σπόιλερ;:) )
 
Top