Θυμήθηκα πρόσφατα τη (μοναδική, απ' ό,τι ξέρω) περίπτωση των όρων glucosylation και glycosylation, που είναι τόσο όμοιοι ώστε είναι πολύ δύσκολο να μην μπερδευτείς, μεταφράζονται με τον ίδιο τρόπο στα Ελληνικά (γλυκοζυλίωση), αλλά σημαίνουν διαφορετικό πράγμα: το ένα είναι η προσθήκη μονομερών γλυκόζης και το άλλο η προσθήκη οποιουδήποτε σακχάρου. Γενικά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα συνθετικά gluco- και glyco-, ιδίως κατά την αντίστροφη μετάφραση (πότε το "γλυκο-" δηλώνει γλυκόζη και πότε σάκχαρο).