Geborgenheit στα Ελληνικά;

Γεια σου, Θράκα. Λοιπόν, εγώ δεν ξέρω καθόλου γερμανικά, αλλά πήγα στο Google Translate και έβαλα τη λέξη και μου είπε ότι σημαίνει «ασφάλεια». Σε καλύπτει αυτό;

Καλημέρα.
Ούτε εγώ ξέρω γερμανικά, αλλά μετά από ένα σύντομο διάλογο με σουηδόφωνη ΤΝ, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι σαν να σημαίνει [και] «θαλπωρή». (Ελπίζω να βοηθάω.)

Κριμα, γραφω κατι και βγαζει συνεχεια αλλανταλλων
Καλημέρα.
Wenn Sie ein Problem haben, können Sie es mit der Zeit vergleichen σουηδόφωνη ΤΝ, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι σαν να σημαίνει [και] „θαλπωρή“. (Ελπίζω να βοηθάω.)
Αλλη μια προσπαθεια. Οι Γερμανοί την θεωρουν σαν μια απο τις ομορφοτερες λεξεις τους,δεν υπαρχουν αντιστοιχες λέξεις στα αγγλικα και γαλλικα, και σημαινει ταυτοχρονα προστασία, βεβαιότητα και θαλπωρή

Η τυπωμένη έκδοση του PONS δεν βλέπω να διαφέρει από το τι εμφανίζει ο ιστότοπος: ερμηνεύει το geborgen ως «ασφαλής, σίγουρος» και το Geborgenheit ως «σιγουριά, ασφάλεια».

Υποθέτω πως το «σιγουριά» συνδυάζει την προστασία και τη βεβαιότητα, αν και δεν ξέρω πόσο συμπεριλαμβάνει και τη θαλπωρή. Ίσως «ζεστή σιγουριά»;

Last edited:
Ίσως «ζεστή σιγουριά»;
Αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ για την ακρίβειά του, μια φίλη μου γερμανικής καταγωγής το περιγράφει ως τη θαλπωρή και την ασφάλεια του να είστε τυλιγμένοι στην αγαπημένη σας κουβέρτα με κάποιον που σας αγαπά, ενώ πίνετε ζεστό τσάι μπροστά στο τζάκι, όταν έξω χιονίζει.

Αν και δεν μπορώ να εγγυηθώ για την ακρίβειά του, μια φίλη μου γερμανικής καταγωγής το περιγράφει ως τη θαλπωρή και την ασφάλεια του να είστε τυλιγμένοι στην αγαπημένη σας κουβέρτα με κάποιον που σας αγαπά, ενώ πίνετε ζεστό τσάι μπροστά στο τζάκι, όταν έξω χιονίζει.
Χουχούλιασμα; :p

Back