metafrasi banner

finite-time singularity

Χέλλε, κάνε τον κόπο να τσεκάρεις τα ευρήματα, επειδή ο ισχυρισμός σου είναι οφσάιτ (με βάση τα ευρήματα) όπως π.χ. αυτό (που επαναλαμβάνεται 2-3 φορές).

Τα τσέκαρα τα ευρήματα, δεν γκούγκλισα στην τύχη. Δες π.χ. αυτό (σελίδα 29 του pdf, 17 του κειμένου). Οκέι, βγαίνουν και άσχετα, τι να κάνουμε.
 
Τελικά, έκατσε πουθενά η μπίλια; Τι λέει ο λαός; Τι λένε οι προύχοντες;
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Εγώ έμεινα ανάμεσα στην ιδιομορφία και στην ανωμαλία — τη δεύτερη μόνο επειδή αρέσει σε σένα και στην ΕΛΕΤΟ. Τη μοναδικότητα που μου άρεσε, μου την τουφέκισαν με το unique.
 

cougr

¥
:confused: Πώς προκύπτει η σύνδεση με την περιγραφή στο βικιάρθρο, cougr; Τα σολιτόνια (βλ. soliton defects) μοιάζει να είναι όρος της τοπολογίας.

Δόκτορα, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντησή μου αλλά έλειπα τις τελευταίες μέρες σε συνέδριο και δεν είχα δει την ερώτησή σου.

Πάντως, ανεξάρτητα από το αν ασχολούμαστε με τα μαθηματικά, τη φυσική, την κβαντική φυσική, με τοπολογικά ή μη τοπολογικά solitons κλπ. και όπως αναμφίβολα θα γνωρίζεις, ο όρος singularity in finite time, εξ ορισμού, υποδηλώνει μία μεταβλητή εισόδου η οποία είναι ο χρόνος, και μια μεταβλητή εξόδου η οποία αυξάνεται προς το άπειρο σε πεπερασμένο χρόνο.

Βέβαια, δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν η ιδιομορφία σε πεπερασμένο χρόνο είναι πάντοτε η ορθή και πιο εύστοχη απόδοση αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις που έχω συναντήσει, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου, το singularity in finite time έτσι έχει αποδοθεί.
 
Top