Γεια σου, Κάρμα, και καλώς ήρθες!
Μερικές σκέψεις για το ερώτημά σου.
Αφενός οι όροι είναι μάλλον απίθανο να αναφέρονται σε καταστήματα, δεδομένου ότι σε κανένα συμφωνητικό που έχω δει και αφορά εμπορικά κέντρα, είτε πρόκειται για συμφωνητικό διαχείρισης, είτε για συμφωνητικό κατασκευής, είτε ακόμα για τον κανονισμό χρήσης και λειτουργίας, δεν γίνεται διαχωρισμός βάσει των ειδών πώλησης των καταστημάτων. Ο μόνος διαχωρισμός που έχω δει να γίνεται είναι μεταξύ των
anchor stores, των οποίων η τοποθεσία επιλέγεται στρατηγικά για να τραβάει το μάτι και να προσελκύει πελατεία, και των απλών καταστημάτων. Μπορέι ακόμα να γίνεται διαχωρισμός βάσει του καθεστώτος λειτουργίας των καταστημάτων, πχ shop in a shop, αλλά και πάλι, ποτέ βάσει των προϊόντων πώλησης.
Δεύτερον, ας έχουμε υπόψη ότι το κείμενό σου είναι συμφωνητικό κατασκευής. Άρα αναφέρεται στην φάση της κατασκευής, και πολλοί από τους όρους και διατάξεις αναφέρονται στον εργοδότη, στον εργολάβο, σε τυχόν υπεργολάβους και εκδοχείς, και φυσικά στον εξοπλισμό κατασκευής και στα υλικά που πρόκειται να ενσωματωθούν στο έργο. Εκεί, λοιπόν, έρχεται το χάος από θέμα ορολογίας. Μόλις την περασμένη βδομάδα είχα ένα συμφωνητικό έργου για την κατασκευή-εκσυγχρονισμό μονάδας διύλισης. Και δώστου οι όροι PLANT AND MATERIALS, FACILITIES, EQUIPMENT, SITE και δε συμμαζεύεται. Και όλοι αφορούσαν το εργοτάξιο, και όχι την υπάρχουσα εγκατάσταση. Με αυτό θέλω να πω ότι οι όροι σου ενδέχεται να αφορούν καθαρά το κατασκευαστικό κομμάτι και όχι το τελειωμένο έργο.
Για μένα, δες το κείμενό σου παρακάτω αν διευκρινίζεται πουθενά το πού αφορούν, και, αν όχι, δε χάνεις τίποτα να υποβάλεις σχετικό ερώτημα στον πελάτη σου. Αν μάλιστα η συντάκτρια είναι ελληνίδα, είναι πολύ πιθανό αυτό το ρημαδιασμένο το hardware να είναι απλά "υλικά". Τώρα, όσο για το συνοδευτικό τους, εγώ θα απέφευγα να χρησιμοποιήσω ειδικό προσδιοριστικό, πχ, χώρος αποθήκευσης, αν δεν στο λέει ρητά το συμφωνητικό. Έχεις το δικαίωμα, ειδικά αν πρόκειται για ορισμό συμφωνητικού, να είσαι εξίσου αόριστη. Πχ. Χώρος/περιοχή εξοπλισμού. Χώρος/περιοχή υλικών, ή υλισμικού (αν πχ μιλάμε για pc hardware).
Αυτά. Αν θες μπορείς και να παραθέσεις τις προτάσεις που περιέχουν τους όρους, μήπως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω. :)
ΥΓ: Όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη, καθώς δεν έχω το κείμενο μπροστά μου, και ενδέχεται να είμαι τόσο οφσάιντ όσο η Άννα Ρίζου!