metafrasi banner

common rail

Cadmian

New member
Εδώ λέει συστήματα τροφοδοσίας κοινού συλλέκτη.

Εδώ κάνουν λόγο για συστήματα κοινής γραμμής τροφοδοσίας.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ευχ, Κάδμιε, δεν είχα δει τα συγκεκριμένα, αλλά είδα και άλλα ανάλογα. Αυτό είναι και το πρόβλημά μου, ότι εννοιολογικά π.χ., η τροφοδοσία κοινού συλλέκτη με την κοινή γραμμή τροφοδοσίας μοιάζει ν' απέχουν αρκετά...
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Το αγγλικό λήμμα της Wikipedia γράφει:
The term "common rail" refers to the fact that all of the fuel injectors are supplied by a common fuel rail which is nothing more than a pressure accumulator where the fuel is stored at high pressure.
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail

Το γαλλικό:
Le système common rail ou injection directe à rampe commune ou injection directe à haute pression ...
http://fr.wikipedia.org/wiki/Common_rail

Αν βοηθάει...
 
Το λένε και "μπεκιέρα", αλλά το μεταφέρω με επιφύλαξη. Επίσης συνηθίζεται να μένει στα αγγλικά (όπως κάνουν και οι Γάλλοι παραπάνω).
 
Όποτε το έχω βρει, το έχω πει "... κοινού συλλέκτη (common rail)" και οι εκάστοτε πελάτες είναι ικανοποιημένοι.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ίσως επειδή είναι ένας οικονομικός και σαφής τρόπος να πεις αυτό που περιγράφει η Wikipedia («a common fuel rail which is nothing more than a pressure accumulator where the fuel is stored at high pressure»), και με το αγγλικό από δίπλα έχεις δέσει το γάιδαρό σου.
:)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ναι, και στα γερμανικά μένει ακόμη ημιαγγλιστί: Common-Rail-Einspritzung (Ψεκασμός common rail). Είναι φρέσκο πράμα, γι' αυτό. Μέχρι πρόσφατα, η Volkswagen το «πολεμούσε», προσπαθώντας να παραμείνει (στα φορτηγά της, τα Scania) στη δική της τεχνολογία (Pumpe-Düse-System / Unit Injector).

Σας ευχαριστώ (θα δώσω και το λινκ προς τη Λεξι στον πελάτη, μαζί με το «κοινού συλλέκτη» του YannisMark)...
 

Zazula

Administrator
Staff member
Από το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου (αρ. φύλ. 1033, Ιαν. 2013), όπου υπάρχει σχετικό άρθρο (http://www.tosynergeio.gr/index.php...common-rail&catid=43:epixeiriseis&Itemid=58):
.
Η έννοια «Common-Rail» σημαίνει «κοινός συλλέκτης» και υποδηλώνει τον κοινό συσσωρευτή καυσίμου υψηλής πίεσης για όλα τα μπεκ ψεκασμού μιας σειράς κυλίνδρων. Σε αυτό το σύστημα ψεκασμού, η δημιουργία πίεσης και ο ψεκασμός του καυσίμου ελέγχονται ξεχωριστά.

Μια αντλία υψηλής πίεσης δημιουργεί την απαιτούμενη υψηλή πίεση καυσίμου για τον ψεκασμό. Η πίεση καυσίμου αποταμιεύεται σε έναν
κοινό συσσωρευτή υψηλής πίεσης (Common-Rail) και διατίθεται μέσω μικρών γραμμών ψεκασμού στα αντίστοιχα μπεκ ψεκασμού (εγχυτήρες). Το σύστημα ψεκασμού Common-Rail ελέγχεται από το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήρα και μοιάζει με το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου των βενζινοκινητήρων.
 
Top