metafrasi banner

Agrément Certificate

nickel

Administrator
Staff member
Βάζω εδώ το ερώτημα μια και δεν έχουμε ενότητα για αγγλογαλλικά προς ελληνικά. :-)

Αν δείτε πουθενά Agrement Certificate, ας μη νομίσετε ότι είναι ορθογραφικό λάθος. Αν δείτε τη λέξη με τόνο, Agrément Certificate, θα καταλάβετε ότι κάτι τρέχει.

Πρόκειται για κάποιο πιστοποιητικό που αφορά τεχνική έγκριση σύμφωνα με κάποια ευρωπαϊκά τεχνικά πρότυπα.

Ξέρετε ήδη κάτι ή να το ψάξω μόνος μου;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και αυτό το εύρημα δεν συνδυάζεται με τίποτε με το πιο πάνω --ή μήπως συνδυάζεται;

1.JPG
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αντιγράφω από το πιο πάνω που βρήκε η Jimakos:


2.1 Το σχέδιο διασφάλισης ποιότητας για βαφές απαιτεί από τους κατασκευαστές βαφών την απόκτηση Πιστοποιητικού Οδών και Γεφυρών του BBA HAPAS (British Board of Agrément - Highway Authorities Product Approval Scheme) ή ισοδύναμου για τα προϊόντα τους ακολουθώντας τις διαδικασίες που αναφέρονται στο έγγραφο του BBA HAPAS «Κατευθυντήρια γραμμή για την αξιολόγηση και πιστοποίηση βαφών και παρόμοιων προστατευτικών επικαλύψεων» και τη δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη σύνθεση και τον έλεγχο στο BBA (Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης) και, κατά περίπτωση, στην Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων (HA - Highway Agency) προτού να προτείνουν βαφές προς χρήση στις συμβάσεις του εποπτικού οργανισμού.

Προέλευση μοιάζει να είναι αυτή: http://ec.europa.eu/enterprise/tris/pisa/cfcontent.cfm?vFile=120130495EL.DOC
 

nickel

Administrator
Staff member
Και εδώ:
http://e-archimedes.gr/contact-us/item/60- ή http://e-archimedes.gr/contact-us/item/download/56

Το Ινστιτούτο Δομικής Τεχνολογίας (IBt: Institut für Bautechnik) ιδρύθηκε το 1968 από το Κρατίδιο του Δυτ. Βερολίνου, μετά από συμφωνία με τα λοιπά κρατίδια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (τότε Δυτ. Γερμανίας).
Την 1/1/1993 προσεχώρησαν στην ως άνω συμφωνία και τα πέντε νέα Κρατίδια της τέως Ανατ. Γερμανίας και το Ινστιτούτο, υπό την ονομασία DIBt (DIBt: Deutsches Institut für Bautechnik), ορίσθηκε από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ως εκπρόσωπος της χώρας στην ΕΟΤΑ (European Organisation for Technical Approvals: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τεχνικών Εγκρίσεων).
To DIBt εξέδωσε το 1998 τις πρώτες δύο ΕΤΕ (Ευρωπαϊκές Τεχνικές Εγκρίσεις), ευοδώνοντας έτσι τις πολυετείς προσπάθειες της ΕΟΤΑ (και κυρίως του ιδίου του DIBt) για την κατάρτιση των Κατευθυντήριων Οδηγιών (ETAG), δηλ. το πλαίσιο αξιολόγησης των προϊόντων για την χορήγηση ΕΤΑ σύμφωνα με τις διατάξεις της 89/106 ΕΟΚ. Από το 2000 το DIBt εκπροσωπεί την Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τεχνικής Αναγνώρισης (UEATc - Union Européenne pour l'Agrément Technique dans la Construction). H UEATc ασχολείται με την αμοιβαία αναγνώριση των εθνικών τεχνικών εγκρίσεων. Συμμετέχουν σήμερα σ' αυτήν 18 Ευρωπαϊκές χώρες (όχι όμως η Ελλάδα).
Η Τεχνική Αναγνώριση έχει επικρατήσει να φέρεται υπό τον Γαλλικό όρο Agrément (Σημείωση: ακόμη και ο αντίστοιχος φορέας του Ην. Βασιλείου ονομάζεται ΒΒΑ: British Board of Agrément).
 

nickel

Administrator
Staff member
Οπότε ποια απόδοση είναι καλύτερη;

Πιστοποιητικό τεχνικής έγκρισης
ή
Πιστοποιητικό τεχνικής αναγνώρισης

Προτιμώ το πρώτο.
 

Jimakos

New member
Πιστοποιητικό τεχνικής έγκρισης νομίζω είναι καλύτερο
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πάντως δεν έχω καταλάβει τι κάνουν ακόμη αυτοί οι οργανισμοί. Τυποποίηση σαν τον ΕΛΟΤ δεν κάνουν. Είναι κάτι σαν τις επιτροπές της νομαρχίας που ελέγχουν π.χ. την πρόοδο των οικοδομών; Είναι σαν τις επιτροπές του υπουργείου Εμπορίου (ή ξέρω γω πώς λέγεται τώρα) που ελέγχουν διάφορα; Είναι σαν τις επιτροπές υγιεινής των Δήμων που δίνουν άδειες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Παίρνεις ένα τέτοιο χαρτί και δεν χρειάζεσαι εκατόν είκοσι εφτά πιστοποιητικά; Τι πρωτόγονα συστήματα είναι αυτά;
 
Top