Ο διαχειριστής της σελίδας του Ντόν Ρόσα στο Facebook, στέλνει το δικό του
αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο Κόμιξ. Για όσους δεν ξέρουν, ο Ντόν Ρόσα υπήρξε ίσως ο σπουδαιότερος επίγονος του Καρλ Μπαρκς· είχε γράψει καταπληκτικές ιστορίες, αντάξιες του θείου Καρλ. Είχε δηλώσει αρκετές φορές τον θαυμασμό του για την ποιότητα του Κόμιξ και το συνέλεγε, παρότι δεν ξέρει παρά μόνο αγγλικά. Δυστυχώς σταμάτησε να γράφει και να σχεδιάζει περίπου πριν μια δεκαετία, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος όρασης.
Συγγνώμη που ξαναπηγαίνω σε προηγούμενη είδηση, αλλά πραγματικά έχω κολλήσει με το κλείσιμο των εκδόσεων του Τερζόπουλου. Τα περιοδικά του "μού έμαθαν" να διαβάζω, πριν πάω σχολείο, μού δίδαξαν έναν απίστευτο γλωσσικό πλούτο που δεν συναντάει κανείς σε παιδικά βιβλία, σε καμμία περίπτωση. Μου δίδαξαν απίστευτες γεωγραφικές και ιστορικές πληροφορίες και με έκαναν να διψάω για γνώση, για τρίβια, για περιπέτεια, για διεύρυνση των γνωστικών μου οριζόντων. Με συνόδευσαν ατέλειωτες ώρες, με ταξίδεψαν, με ξεάγχωσαν, με διασκέδασαν, με έκαναν να κλάψω, με έκαναν να αλλάξω οπτικές, με βοήθησαν να διαμορφώσω ηθική, γνώμη, να αναπτύξω θάρρος και βούληση...
Το βρίσκω απίστευτο και συνάμα απίστευτα θλιβερό που κλείνουν οι εκδόσεις του Τερζόπουλου. Απίστευτο γιατί τα περιοδικά του έπαιζαν χωρίς ανταγωνισμό (δεν υπάρχουν, πια, άλλα παιδικά περιοδικά) και σε μια κατηγορία που θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να κάνει πωλήσεις μια περιοδική έκδοση. Απίστευτα θλιβερό γιατί δείχνει την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η έντυπη έκδοση, όταν αναγκάζονται να κλείσουν εκδόσεις με ιστορία μισού αιώνα, που κάποτε είχε για αναγνώστες ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ελληνόπουλων.
Ελπίζω να μου συγχωρήσετε την πολυλογία, αλλά πραγματικά είμαι πολύ στενοχωρημένος. Αντίο Μίκυ Μάους, Ντόναλντ Ντακ και Λιμνούπολη. Καλό κατευόδιο.