11-6-2013: Κλείνει η ΕΡΤ

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει τον ίδιο χαβά. Φιμώνει τους δημοσιογράφους σε όλα τα κανάλια με απεργία. Αντί να βοά το σύμπαν σήμερα στα ιδιωτικά κανάλια, βλέπουμε σίριαλ και την χαζή ξανθιά να λικνίζεται στο Your face sounds familiar. Ακόμα κι ο πιο καλόπιστος παρατηρητής δεν μπορεί πια να πιστέψει ότι υπάρχει τόση βλακεία, αρχίζει να υποψιάζεται δόλο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Με τον Γαλδαδά, συνήθως διαφωνώ 70-80%. Σήμερα, (Η κλάψα για την ΕΡΤ) διαφωνώ, ας πούμε κατά 20%. Η «τιμωρία» του είναι ότι από το πρωί, δεν έχει ανέβει ακόμη κανένα από τα συνήθη ενθουσιώδη σχόλια που τον επαινούσαν...
 

bernardina

Moderator
Kαι προσπαθώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν κάποιοι δημοσιογράφοι αποφάσιζαν να σπάσουν σήμερα αυτή την ηλίθια απεργία.

Σχιζοφρένεια, ε;

ΥΓ. Όπως διάβασα κάπου, πολύ εύστοχα (σχετικά με την κίνηση του Σαμαρά): Οι κινήσεις υψηλού πολιτικού και επικοινωνιακού ρίσκου, αν δεν σου βγούνε σε οδηγούν σε χειρότερη θέση από αυτήν που ήσουνα.
Συνυπογράφω.
 
Με τον Γαλδαδά, συνήθως διαφωνώ 70-80%. Σήμερα, (Η κλάψα για την ΕΡΤ) διαφωνώ, ας πούμε κατά 20%. Η «τιμωρία» του είναι ότι από το πρωί, δεν έχει ανέβει ακόμη κανένα από τα συνήθη ενθουσιώδη σχόλια που τον επαινούσαν...

Ok, ας πούμε ότι συμφωνώ κατά 20% ( :) ). Μου κάνει εντύπωση όμως ότι σχεδόν πουθενά δεν γίνεται λόγος για το ραδιόφωνο. Ας πάρουμε τα αθλητικά: οκέι, έχω ακούσει απίστευτες μπούρδες στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όχι όμως τις απίστευτες μπούρδες που έχω ακούσει από τους άσχετους των περισσότερων άλλων αθλητικών ραδιοφώνων. Επίσης, να ξέρετε, οι "εκνευριστικοί τύποι" που μετέδιδαν αγώνες στην τηλεόραση (εκείνος ο πανάσχετος μαλλιάς στο μπάσκετ και ο κυρ Αλέκος σε ό,τι άλλο είναι δύο κλασσικά παραδείγματα) δεν υπήρχαν καν στο ραδιόφωνο. Χώρια που όταν βλέπατε μπάσκετ και λέγατε "καλός αυτός ο εκφωνητής, καμία σχέση με τον (μαλλιά - δεν θυμάμαι το όνομά του, γμτ)" ήταν πάντα κάποιος από τους συντάκτες μπάσκετ του ραδιοφώνου.
Να συνεχίσω για το τι ακόμα χάνουμε στο ραδιόφωνο:
α) τον Γιάννη Πετρίδη (ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ !!!!!!)
β) την εξαιρετική εκπομπή "Χάριν Οικονομίας" (συμπτωματικά, πριν από τον Πετρίδη - όλη εκείνη η ζώνη ήταν διαμάντι)
γ) Τις εξαιρετικές εκπομπές του Πάνου Χρυσοστόμου
δ) άλλα που ξεχνάω τώρα!
 
Δεν ξέρω τι προβλήματα είχαν, αλλά αν δεν μπορούσαν να τα λύσουν, χίλιες φορές καλύτερα να την πουλούσαν (ή να τη νοίκιαζαν για μια δεκαετία) στους κινέζους.

Μα ποιός θα αγόραζε προβληματική επιχείρηση και με τους συνδικαλιστές στα κάγκελλα για ψύλλου πήδημα; :scared: Ούτε την διαχείριση (51:49) να μου έδιναν δεν θα την έπαιρνα.

Είμαι υπέρ της ύπαρξης ενός δημόσιου καναλιού στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση αλλά όχι υπέρ ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Βουλή και των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της επαρχίας, αν και οι περισσότεροι από αυτούς είναι δημοτικοί και τους πληρώνουμε έμμεσα και όχι μέσω της ΔΕΗ. Όσο για την νοσταλγία, Άζι, προτιμώ να θυμάμαι την εκπομπή του Πουλικάκου στο ραδιόφωνο :D.

Υ.Γ. Συνυπολογίζοντας και την οικονομική διαχείριση, βρίσκω το μοντέλο του National Public Radio στις ΗΠΑ πιο τίμιο ακόμη και από το BBC.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εκεί που θα έπρεπε να προσπαθήσουν να κάνουν μια καλή δουλειά, να στήσουν ένα σχήμα του μέλλοντος, το είδος της δημόσιας υπηρεσίας που θα λειτουργεί με δημόσια επίβλεψη, μακριά από την ασφυκτική σχέση με το εκάστοτε κομματικό και πελατειακό κράτος, ένα σχήμα σαν αυτά που χρειάζονται για να ξαναστηθεί η χώρα στα πόδια της, φοβάμαι μήπως μας παρουσιάσουν καμιά κουρελού της τελευταίας στιγμής ή κάνα σχήμα προσωρινών σκοπιμοτήτων.

Αντί να εξαντλήσουν τα χρονικά και λογικά όρια διαλόγου με τους εταίρους και την κοινωνία, δημιουργούν ατμόσφαιρα πραξικοπήματος και κατεβάζουν διακόπτες, κάτι που στο χώρο της ενημέρωσης δημιουργεί χείριστες συμπαραδηλώσεις (τους γλιτώνει κάπως η κουταμάρα της ΠΟΕΣΥ, που καταφέρνει να μεταφέρει στους δημοσιογράφους την ευθύνη για την ευρύτερη συσκότιση).

Η Ελλάδα θέλει το BBC της, λέω εγώ. Θα ξυπνήσω αργότερα.
 
Θέλω να πω δυο λόγια πριν πέσω να συμπληρώσω λίγο ύπνο, γιατί όλο το βράδυ έβλεπα NET (από 'δώ, παρεμπιπτόντως). Ο Κεδίκογλου, που πριν από λιγότερο από έναν μήνα έλεγε ότι οι μόνοι που διαδίδουν φήμες κλεισίματος της ΕΡΤ είναι αυτοί που απαξιώνουν το όνομα της ΕΡΤ στην συνείδηση του κόσμου, βγήκε χθες και προσπάθησε ο ίδιος να λασπώσει με τον χειρότερο τρόπο το όνομά της, πετώντας το ένα αισχρό ψέμα μετά το άλλο. Τι ότι τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ έκαναν τρεις συναυλίες τον χρόνο, τι ότι η Ραδιοτηλεόραση ήταν περιοδικό χωρίς αναγνώστες, τι ότι αθροιστικά τα τρία κανάλια είχαν μικρότερη τηλεθέαση από το μισό ενός μέσου εμπορικού καναλιού... το ένα ψέμα πίσω απ' τ' άλλο, όλα τόσο εύκολα διαψεύσιμα που αναρωτιέται κανείς αν η κυβέρνηση περνάει τους Έλληνες για τόσο ζώα ή αν θέλει να πάει σε εκλογές με τον πιο κατινίστικο και ύπουλο τρόπο.

Ένα κράτος χωρίς αδέσμευτη, μη εμπορική ενημέρωση είναι ένα κράτος χωρίς φωνή, ένα κράτος χωρίς ανεξάρτητο τύπο. Το κράτος και η κυβέρνηση δεν είναι ταυτόσημες έννοιες. Η ΕΡΤ είναι κρατική, ανήκει στο κράτος, είναι περιουσία του λαού. Η κυβέρνηση δεν είναι ιδιοκτήτης του κράτους, είναι προσωρινά διορισμένος διαχειριστής του. Δεν είναι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για να το στείλει για απόσυρση, είναι ο σοφέρ του. Ένας σοφέρ, που, εν προκειμένω, ρίχνει το φταίξιμο για την κακή του οδήγηση στην κατάσταση του δρόμου και στις ζημιές που έκαναν οι προηγούμενοι σοφέρ στο αυτοκίνητο ή στο ότι το αυτοκίνητο είναι παλιό και βγάζει ζημιές.

Αν ήθελαν οι κύριοι που κόπτονται για το πορτοφόλι μας και τα τέσσερα ευρώ (αλλά τα άλλα ευρώ τα παίρνουν χωρίς τύψεις) να καθαρίσουν την ΕΡΤ, ας ξεκινούσαν από τους καρεκλοκένταυρους που είχαν διορίσει. Αν ήθελαν περικοπές, ας ξεκινούσαν από τα μούτρα τους. Είχε προβλήματα η ΕΡΤ; Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία. Αλλά ούτε στο πιο τριτοκοσμικό κράτος του πλανήτη δεν συνέβη ποτέ κάτι αντίστοιχο. Σηκώθηκε η τρίχα όλου του πλανήτη με την ελληνική βλακεία. Αν ζούσε σήμερα ο Χατζιδάκις, που έδωσε την ψυχή του στην ΕΡΤ, θα σηκωνόταν και η δική του τρίχα κάγκελο. Θα μου πεις, θα ένοιαζε αυτό τους ούγκα μπούγκα που κλείσανε την ΕΡΤ; Εδώ τον βγάλανε κεμαλιστή, κομμουνιστή και προπαγανδιστή του Ισλάμ. Μια κοινωνία αμόρφωτων ηλιθίων, αυτό θέλει η σημερινή κυβέρνηση. Ντροπή και κρίμα.

Τέλος, δεν θέλω φυσικά να κάνω πολιτική και φαντάζομαι ότι όλοι ξέρετε σε ποια πολιτική πλευρά βρίσκομαι, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να το πω: μπράβο στον 902, μπράβο στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας για την στήριξη της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή.

Τις καλημέρες μου σε όλους.
 
Η Ελλάδα θέλει το BBC της, λέω εγώ. Θα ξυπνήσω αργότερα.

Η ΕΡΤ έχει περί τους 2000+ υπαλλήλους και μέσα στον Ιούνιο έπρεπε να διώξουν 2000... αυτά.
 
Συγγνώμη, ξέχασα να πω... μην ξεχάσει η κυβέρνηση, τώρα που τελείωσαν οι εξετάσεις, να καταργήσει την δημόσια εκπαίδευση για να την ξανανοίξει καθαρή και υγιή από Σεπτέμβρη.
 
Συγγνώμη, ξέχασα να πω... μην ξεχάσει η κυβέρνηση, τώρα που τελείωσαν οι εξετάσεις, να καταργήσει την δημόσια εκπαίδευση για να την ξανανοίξει καθαρή και υγιή από Σεπτέμβρη.

Οκ, ξέρω τι έφαγα εψές... Κάτι μανιτάρια παρδαλά που βρήκα στο ψυγείο ξεχασμένα... :woot:
 
Συγγνώμη, ξέχασα να πω... μην ξεχάσει η κυβέρνηση, τώρα που τελείωσαν οι εξετάσεις, να καταργήσει την δημόσια εκπαίδευση για να την ξανανοίξει καθαρή και υγιή από Σεπτέμβρη.

Χαχαχα! Θεός!

Οκ, ξέρω τι έφαγα εψές... Κάτι μανιτάρια παρδαλά που βρήκα στο ψυγείο ξεχασμένα...
Μαζί τα φάγαμε, μου φαίνεται... :twit: :twit:
 

bernardina

Moderator
Εντωμεταξύ συμβαίνουν πολλά χαριτωμένα. Ο Κόκκινος παίρνει "ειδική άδεια" για να εκπέμψει (προφανώς ο κύριος Σαββίδης είχε σημαντικότατα πράγματα να πει) , ο Βήμα FM επίσης (γιατί κι εκεί όλο και κάποιος θα έχει να πει σημαντικότερα πράγματα από άλλους συναδέλφους του)...
Προφανώς όλοι οι σταθμοί είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, δηλαδή.
Ε, πείτε μας, ρε παλικάρια της ΕΣΗΕΑ ποιος επιτρέπεται και ποιος απαγορεύεται να εκπέμπει για να ξέρουμε. Μην πάμε ψάχνοντας και χάνουμε την ώρα μας.
 

bernardina

Moderator
Με non paper διακινούνται κυβερνητικές απαντήσεις για την ΕΡΤ
Άκρως ενδιαφέρον και διαφωτιστικό (μέσα στην πολλαπλώς ύπουλη λειτουργικότητά του) κείμενο.

Διαβάζω, ας πούμε: Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις.
Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού, και εκσυγχρονισμού του δημοσίου.
(τι λέγαμε πιο πάνω για θεαματικές κινήσεις που άμα δε σου βγουν την έκατσες; )

Ξαφνικά θυμάμαι αυτό εδώ:

«Έχω βαρεθεί να διαψεύδω αυτά τα δημοσιεύματα, οι μόνοι που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση είναι αυτοί που απαξιώνουν τη δημόσια τηλεόραση στα μάτια των πολιτών».

αναφωνώ ΟΥΆΟΥ! και αναρωτιέμαι ποιος από τους δυο μας έχει πάθει αλτσχάιμερ. Αρχίζω να ανησυχώ... Όσο περισσότερο διαβάζω το νονπέιπερ τόσο με πιάνει μια αναμπουμπούλα, ένα προανάκρουσμα ντουβρουτζά.

Στο τέλος όμως διαβάζω αυτό και ανακουφίζομαι:
Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.


Ουφφφφ! Πες το, αδερφέ μου, να έρθει η ψυχή μου στη θέση της. Όλος ο καημός μας αυτός ήτανε. Μπας και μείνουνε αλειτούργητα τα γερόντια.
 
[...]Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.[...]

Ε, ναι! Αμην! Ήμαρτον μη ρίξω κανα καντήλι πρωινιάτικα!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Άλλη σκέψη μου: συνειδητοποιείτε ότι αν γίνει καμιά στραβή (ή ίσια, αναλόγως πώς το βλέπετε) και πάμε σε εκλογές, η κάλυψή τους θα γίνει ΜΟΝΟ από ιδιωτικά κανάλια. Χμμμμμ...
Αν τα αφήσει η ΕΣΗΕΑ και δεν κάνει απεργίες, όπως στις προηγούμενες εκλογές; ΄'Η λάθος θυμάμαι και πρέπει να ψάχνω τώρα τεκμηρίωση;
Μου κάνει εντύπωση όμως ότι σχεδόν πουθενά δεν γίνεται λόγος για το ραδιόφωνο.

Οι παρατηρήσεις για τα όσα συμβαίνουν θα έπρεπε να μας οδηγήσει στο ότι ένα από τα πολλά (νομίζω) που παίζονται τώρα είναι το πώς και το τι της ενημέρωσης. Το ραδιόφωνο (και ιδίως το ειδικό ή το ποιοτικό) το έχουν όλοι γραμμένο --και αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Στις πόλεις, υπάρχουν αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί για να καλύψουν (σχεδόν) κάθε πολιτικό ή ειδικό ακροατήριο. Πιο έξω, η ενημέρωση γίνεται από τα δελτία της τηλεόρασης. Αυτά. Αν οι επαρχιακοί σταθμοί απλώς αναμεταδίδουν το κεντρικό πρόγραμμα, μπορεί να είναι πιο φτηνό να εκπέμπουν από δορυφόρο και να αγοράσουμε δορυφορικά ραδιόφωνα. Όπως Ινδία, ένα πράγμα. Έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν μέρη μια ώρα από τη Βουλή που χωρίς δορυφόρο δεν έχουν καν τηλεόραση και «σοβαρά» ραδιόφωνα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Άκουσα κανέναν να φωνάζει Μόσιαλος;
Μπα... ιδέα μου ήταν.
Διάβασα το εξής εκεί που μας έστειλες:

Και η ΕΡΤ έπρεπε να είναι μια τέτοια περίπτωση.
Ένα μέσο που θα πολεμάει στα ίσα τους βόθρους της υποκουλτούρας χωρίς να πάσχει από το σύνδρομο του επιχειρηματία.
Γι’ αυτό πληρώναμε το χαράτσι (έτσι το ονόμασε ο κ. Κεδίκογλου για να κάνει τις απαραίτητες, πονηρές συσχετίσεις με τη φοροεπιδρομή που μας γονατίζει) των τεσσάρων ολόκληρων ευρώ το μήνα.
Ένας καφές, για μια άλλη λογική στα media...

Και συμφωνώ απόλυτα. Μόνο που, κατά πάσα πιθανότητα, από τα τέσσερα ευρώ που εισπράττουν από όλους μας, ακόμα κι απ' αυτούς που δεν έχουν τηλεόραση, ακόμα και από το καντήλι των πεθαμένων, τα τρία (ή έστω τα δύο) μπαίνουν στις τσέπες επιτηδείων ή πληρώνουν τις κόρες των υφυπουργών για να γίνουν σταρ της τηλεόρασης. Να τα δίνουμε και τα τέσσερα, αρκεί να υπάρχει διαφάνεια, επαγγελματισμός και αξιοκρατία.
- S
 
Top