Φράσεις, φράσεις, φράσεις

daeman

Administrator
Staff member
...
Ανηφόρα - κατηφόρα, ένα και το αυτό. — Ηράκλειτος
Όποιος προσθέτει μήνυμα σ' αυτό το νήμα, να μεταφράζει και μία φράση...

...
ὁδὸς ἄνω κάτω μία καὶ ὡυτή.
The way up and the way down is one and the same.
La via in su e la via in giù sono una e medesima cosa.
Le chemin en haut, et le chemin en bas sont un et le même.
http://www.archimedes-lab.org/heraclitus_aphorism.html
...

"The way upward and the way downward are the same." FOUR QUARTETS
...

Αρχαία, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά. Κατρ πουάν. :-D Μπονούς ο Ελιότ.
 

daeman

Administrator
Staff member
Η έκφραση είναι: When life gives you lemons, make lemonade.

When life gives you demons, make demonade.




When life gives you lemons instead of demons...
 

Carol Small

New member
Κυκλοφορεί σήμερα (7/12/2009) μαζί με την Ελευθεροτυπία το δεύτερο τεύχος του ενθέτου «κοντέινερ» (www.konteiner.gr), ενός νέου εκδοτικού εγχειρήματος για την πολιτική, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Διαβάστε το editorial του δεύτερου τεύχους...
Βία σε κοινή θέα
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Μην αγχώνεσαι, η ζωή είναι ωραία, χαμογελάστε, έτσι πρέπει, μετανοείτε, η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, απαγορεύεται η αναστροφή, ένα και ένα κάνουν δύο, τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν, το πάχος μικραίνει τη ζωή, Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, πρόσεχε πώς μιλάς, είναι καθήκον σου, το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, η γυναίκα ολοκληρώνεται μόνο με την τεκνοποίηση, ου μοιχεύσεις, υποχρεωτική πορεία, τηλεφώνησε τώρα, το μέγεθος δεν έχει καμία σημασία, ωραίες ιδέες είναι οι μεγάλες ιδέες, κατάλληλο για όλους, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, ζήσε τη ζωή σου, δεν προλαβαίνω, το ζωικό λίπος φράζει τις αρτηρίες, σταθερό επιτόκιο, 80-65-80, η ιστορία διδάσκει, όταν ακούς «τάξη», ανθρώπινο κρέας μυρίζει, το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, τι θα πουν οι άλλοι;, δεν μπορώ σημαίνει δεν θέλω, παν μέτρο άριστο, ακατάλληλο κάτω των δεκαοχτώ, εδώ είναι Βαλκάνια, απαγορεύεται η στάθμευση, ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, ορκίσου, η κόλαση είναι οι άλλοι, ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, μην ορέγεσαι τη γυναίκα του άλλου, αγάπα τον πλησίον σου, τα παιδιά είναι ευτυχία, σκέφτομαι άρα υπάρχω, μην κρίνεις για να μην κριθείς, είσαι ο και λέγεσαι, η σιωπή είναι χρυσός, προορισμός του ανθρώπου είναι η διαιώνιση του είδους, ανάλωση κατά προτίμηση, μάθε τέχνη και άσ' την, ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του, είναι λάθος και το ξέρεις, οι έσχατοι έσονται πρώτοι, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο, ο χρόνος είναι χρήμα, η τέχνη εξυψώνει τα ήθη, όταν θέλεις κάτι πραγματικά ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου, και επειδή το μεγαλύτερο πρόβλημα του Κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς είναι γεμάτοι αμφιβολίες, τη γλάστρα που θωρείς αριστερά στη σκάλα ως ανεβαίνεις, θα την εδείς στα δεξιά όταν θα κατεβαίνεις. Κάπως έτσι ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.
Και για την αντιγραφή
Κωνσταντίνος Τζαμιώτης
Ανηφόρα - κατηφόρα, ένα και το αυτό. — Ηράκλειτος
Όποιος προσθέτει μήνυμα σ' αυτό το νήμα, να μεταφράζει και μία φράση...
Για τις φράσεις με πράσινο χρώμα έχει ήδη προταθεί μία μετάφραση.

Και άλλες φράσεις εδώ.
Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Breakfast is the most important meal of the day. A marketing slogan attributed to J.H. Kellogg (of Cornflakes, Weetabix, etc).
Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. A dog is a man’s best friend. Attributed to Frederick the Great, popularised by Ogden Nash.
Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. An apple doesn’t fall far from the tree. German saying, popularised in English by Emerson.

«Η γυναίκα ολοκληρώνεται μόνο με την τεκνοποίηση.» Ουφ. Από όσο ξέρω, μια ανάλογη φράση δεν υπάρχει στα Αγγλικά. Έχουμε όμως τη φράση "a woman needs a man like a fish needs a bicycle". :)
 
Top