Όλα εντυπωσιακά (αν και θα μπορούσαν να λείπουν οι φωτιές). Εξακολουθώ να προτιμώ την ιδιόμορφη φωνή της Gerrard, αλλά τι, να πούμε όχι στην Ταμάρα;Now We Are Free – Gladiator Theme | Tamara Radjenović (Epic Live Version)
Αξίζει λες να τη δει κανείς σε IMAX; Εγώ την είδα στο θερινό της γειτονιάς μου. Κι εγώ το ίδιο έπαθα, νομίζω εν τέλει πιο πολύ μου άρεσε ένα άρθρο στον economist, που το μετέφρασαν στο in.gr αν θυμάμαι καλά, και το κείμενο των cinedogs. Αλλά ναι, έχουν γραφτεί ωραία πράγματα γενικά (ανάμεσα σε πολλές βλακείες που στο σύνολό τους απλώς καθρεφτίζουν την κοινωνία του σήμερα, όπως επισήμανε ο economist).Είδα την Οδύσσεια του Νόλαν την Τετάρτη στην αίθουσα IMAX που έχουμε στο Mall. Πριν και μετά την ταινία έχω κάνει τη διατριβή μου πάνω της, έχω διαβάσει (πράγματα που θεωρώ) εύστοχα σχόλια και φανταχτερές βλακείες και, μόλις χαλαρώσω, θα πάω να την ξαναδώ. Στο μεταξύ ακούω για τρίτη φορά στο Spotify ολόκληρο το σάουντρακ. Το Odysseus με έχει στοιχειώσει. Δεν είναι ανάγκη να σας αρέσει καν. Ανήκει στα acquired tastes.
Φοβάμαι ότι θα πρέπει να τη δω και σε συμβατική προβολή για να κάνω τη σύγκριση. Πάντως θετικά σχόλια έχει η ταινία από χιλιάδες θεατών που την είδαν σε συμβατικές αίθουσες. Εγώ πιστεύω ότι η επιλογή του IMAX υπήρξε περιοριστική επειδή σε κάποιον βαθμό καθόριζε τους ρυθμούς της ταινίας, τη διάρκεια και την εναλλαγή των πλάνων. Ωστόσο αυτά καθορίστηκαν ακόμα περισσότερο από το πλούσιο υλικό.Αξίζει λες να τη δει κανείς σε IMAX;
Ωχ αλήθεια :-( , εγώ το βρήκα στοχευμένο.Πάντως, αν θυμάμαι καλά, με το άρθρο του Economist διαφώνησα κάθετα.
Είναι πιθανό να μη μιλάμε για το ίδιο άρθρο. Εγώ αναφέρομαι στο «A very silly adaptation of “The Odyssey”», που ξεκινά με άστοχο τίτλο και κάνει περισσότερη επίδειξη του πόσο καλά γνωρίζει την Οδύσσεια του Ομήρου από το πόσο προσπάθησε να καταλάβει την Οδύσσεια του Νόλαν.Ωχ αλήθεια :-( , εγώ το βρήκα στοχευμένο.