Τα καλύτερα μουσικά γιουτιουμπάκια

daeman

Administrator
Staff member
[...] πρόκειται για φωνάρα και μάλιστα όχι με την έννοια της μεγάλης, τεχνικά εντυπωσιακής φωνής [...] με την έννοια της ενδιαφέρουσας, ελκυστικής φωνής [...]

+1. Θα 'θελα να την ακούσω και σε όχι τόσο τυποποιημένα. Δύσκολα ξεφεύγει από τα νύχια της βιομηχανίας όσο θα τους αποφέρει χρήμα, ελπίζω όμως να βρει τρόπους πιο πρωτότυπους. Και η ίδια θα κερδίσει και εμείς. Και όμορφο μουτράκι. :-)
Ευχαριστώ, π2, δεν την ήξερα.
 

Earion

Moderator
Staff member
Εαρίωνα, κάποιος που ακούει αυτό τον αλήτη για μένα έχει σώσει προκαταβολικά την ψυχή του, ό,τι κι αν κάνει από κει και πέρα

Μπερναρντίνα,
είχα ακούσει για το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη T for Trouble and the Self Admiration Society όταν βγήκε στους κινηματογράφους αλλά δεν πρόλαβα να το δω. Την περασμένη Δευτέρα (2/4) το πρόβαλε η ΕΡΤ, το παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα και ανατρίχιασα. Μου έβγαλε στην επιφάνεια όλους τους εφιάλτες. Να γερνάς σ' ενα καμαράκι μόνος, φτωχός, ξεγραμμένος απ' όλους, να κρέμεσαι από ένα τηλεφώνημα που ποτέ δεν έρχεται, με την κάθε στιγμή της ύπαρξης να γιγαντώνει τη ματαίωση μέσα σου, αυτό είναι που λέμε ζωντανός νεκρός. Το διαμάντι στον υπόνομο, το προικισμένο παιδί που έζησε το μύθο του ροκ εν ρολ και κόλλησε εκεί. "Αγόρασε το ίδιο του το παραμύθι" λέει κάποιος στην ταινία. Τι κρίμα, Θεέ μου. Το ανεστίαστο βλέμμα, το συνεχές παραλήρημα, η παράνοια που σου πολιορκεί τον εγκέφαλο... Η ήττα. Η ήττα σε όλο της το μεγαλείο. (Διαβάστε το σημείωμα του σκηνοθέτη εδώ).

Ανέβασα στο φόρουμ το σπιντάτο κομμάτι σαν μια κίνηση εξορκισμού. Να μην ακουστεί κάτι μελαγχολικό, να μη στραφεί η καρδιά μας στον οίκτο.
Εκ των υστέρων νομίζω ότι έκανα λάθος. Για λόγους απολύτως συμβολικούς ο Τέρρυ Παπαντίνας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, να περάσει στη μνήμη μας όχι σαν ο ναρκισσευόμενος αιωνίως έφηβος του ελληνικού ροκ, αλλά σαν το αχαμνό λουλούδι που φυτρώνει στα μπάζα μιας σμπαραλιασμένης ζωής (ή ψυχής).

Κυρίες και κύριοι, ακούστε το παρακάτω βιντεάκι και αναλογιστείτε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε στην Ελλάδα έναν Τζώνυ Κας, με φωνή που να θυμίζει και κάτι από Νηλ Ντάιαμοντ (αν η φωνή του είχε βραχνιάσει από τα πολλά τσιγάρα). Η τελευταία ηχογράφηση του Τέρρυ Παπαντίνα, Mexican Blanket


 
Last edited:

Zazula

Administrator
Staff member
Εμείς του μη-ποιοτικού που βλέπουμε όλα τα μέινστριμ βιντεοκλιπάκια, ήδη την έχουμε διαπιστώσει τη διαφορά — τα βιντεοκλίπ έχουν πλέον γίνει πυκνά κάδρα εμπορικής προβολής, όπου η άμεσα-ξεδιάντροπη-και-στα-μούτρα-σου διαφήμιση έχει ξεφύγει ανεπιστρεπτί από το διακριτικό εικαστικό που φλουτάριζε στο βάθος, κι έχει μπει πια για τα καλά και στους στίχοι (sic) και μονοπωλεί αρκετά δευτερόλεπτα της κύριας θεματικής σε κάθε κλιπάκι.

[...]

Παράδειγμα δεύτερο, το Bass Down Low. Στίχοι: It's like one, two, three, fuck it / I'm about to take this drink and just stuff it / Fish tank this thing along / with four more shots οf Patrón / I give a fuck about going home. H Patrón είναι τεκίλα πολυτελείας, δημιούργημα ενός κατά το ήμισυ Ελληνοαμερικανού, πρώην άστεγου και νυν δισεκατομμυριούχου: John Paul DeJoria. Τα μπουκάλια της Patrón είναι χαρακτηριστικότατα (και συλλεκτικά), κι ένα τέτοιο χρησιμοποιείται ως γυάλα στο συγκεκριμένο σημείο: http://www.youtube.com/watch?v=OOAMfUJ3tsc

[...]
Πάλι Patrón, τούτη τη φορά παρέα και με Bud Light (αμφότερες εντεταγμένες κανονικά στους στίχους), το δε τραγούδι είναι το επίσημο με το οποίο λανσάρισε η Nokia το Lumia 900. Το βάζω ωστόσο εδώ κι όχι στο άλλο νήμα: :D
 

nickel

Administrator
Staff member
Καλημέρα. Όσοι ήσασταν παιδιά ή είχατε παιδιά το 1996, θα είδατε τη Ματίλντα, βασισμένη στο βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ (αξίζει να διαβάσετε μεγαλίστικα διηγήματά του).

Μεγάλη φετινή επιτυχία στο Λονδίνο είναι το μιούζικαλ Ματίλντα, το οποίο χτες τσίμπησε 7 Ολίβιε (βραβεία για λονδρέζικες θεατρικές παραστάσεις). Στο YouTube μπορεί να βρει κανείς όλη τη μουσική του μιούζικαλ, αρχίζοντας από εδώ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Matilda_the_Musical

Matilda: clips from the show

 

nickel

Administrator
Staff member
Συμπαθούσα ιδιαίτερα τον Μητροπάνο, για τη δημόσια παρουσία του, για τη φωνή του και τις εκτελέσεις τόσο λαϊκών όσο και «αστικών» κομματιών («έντεχνων», αν προτιμάτε), αλλά πάνω απ' όλα επειδή μου θύμιζε πολύ τον πατέρα μου. Τώρα συμβαίνει να μοιάζουν και στην ηλικία που πέθαναν.




 

dolphink

New member
Κι από εμένα ένα τραγουδάκι για τον μεγάλο άνθρωπο και τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, από έναν άλλο μεγάλο άνθρωπο και τραγουδοποιό, που μας άφησε πριν από ένα χρόνο σαν σήμερα:

 

pidyo

New member
Ταιριαστή επιλογή δόκτορα, καθώς με τον Μούτση (που δεν έχει τύχει της αναγνώρισης που του αξίζει) ο Μητροπάνος είχε την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση, στον Άγιο Φεβρουάριο.

Έχω ακούσει τα καλύτερα για τον άνθρωπο Μητροπάνο, από τη γυναίκα μου που έχει συνεργαστεί μαζί του. Ελαφρύ το χώμα.
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Χαμένη Πασχαλιά

Στίχοι: Δημήτρης Ιατρόπουλος / Μουσική: Βασίλης Κουμπής / Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Μητροπάνος

Καπνός, φωτιά και λάσπη
Αχ τι δίκοπος καιρός
Χειμώνας και καλοκαιριά
Πήγε στα χαμένα
Και τούτη η Πασχαλιά

Καημός, ιδρώτας κι αίμα
Αχ τι ανάποδη ζωή
Πλάκωσε πάλι η συννεφιά
Πήγε στα χαμένα
Κι ετούτη η Πασχαλιά

Μάνα μου, φως κι ελπίδα
Αχ και να 'ρθει ο πλερωμός
Να μην κρυώνουν τα παιδιά
Μην πάει στα χαμένα
Κι ετούτη η Πασχαλιά

Δημήτρης Μητροπάνος, (musicheaven.gr)[...] Στην Kολούμπια μου κάνουν συμβόλαιο για ένα xρόνο. Hxογραφώ μόνο δύο τραγούδια, τα οποία τελικά δε βγήκαν ποτέ. "Στο Πέραμα, στο Πέραμα" και "Ξάπλωσε λίγο στο κρεβάτι" του Xρήστου Πίττα. Το πρώτο το έβγαλε μετά ο Μπιθικώτσης... Δουλεύω στα "Ταβάνια" στην Πλάκα όταν έρχεται ένα βράδυ ο Νίκος ο Αντύπας, διευθυντής της ΕΛΛΑΣΔΙΣΚ τότε (της μετέπειτα ΠΟΛΥΓΚΡΑΜ) και ο Σπύρος ο Ράλλης που ήταν παραγωγός, με ακούνε και μου λένε να κάνω συμβόλαιο μαζί τους. Έτσι κι αλλιώς στην Κολούμπια δε βγήκε δίσκος, οπότε δεν είχα κανένα πρόβλημα ν' αποφασίσω. Το πρώτο τραγούδι που ηχογραφώ στην ΕΛΛΑΣΔΙΣΚ είναι του Βασίλη Κουμπή η "Χαμένη πασχαλιά". Δεν πρόλαβε να βγει καλά-καλά, γίνεται η 21η Απριλίου, ήταν και Πάσχα, το απαγόρευσαν αμέσως. Έτσι ο πρώτος μου ουσιαστικά δίσκος γίνεται με τον Ζαμπέτα. "Θεσσαλονίκη" και "Μεταξουργείο" [...]

Στην Αγιαμονή έχουν πένθος σήμερα.
 

daeman

Administrator
Staff member
Κι από εμένα ένα τραγουδάκι για τον μεγάλο άνθρωπο και τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, από έναν άλλο μεγάλο άνθρωπο και τραγουδοποιό, που μας άφησε πριν από ένα χρόνο σαν σήμερα: [...]

Και για τον Νικόλα, επειδή η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά, η Βρύση της Μυρσίνης, ξανά και ξανά:


Κι εγώ γυρνώ, ξαναγυρνώ, καθίζω στο μπεντένι
κι όλο ξανοίγομαι να ιδώ νερό να ξαναβγαίνει.
 

pontios

Well-known member
Thanks nickel .. τρομερό ταλέντο το παιδάκι !

Here's one from me..some light relief.
The Good, The Bad and the Ugly performed by the Ukulele Orchestra Of Great Britain.

Slow start but it gets going after the first minute. Pay attention around the 3.40 minute mark for a funny moment :)

http://www.youtube.com/watch?v=pLgJ7pk0X-s
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχω αποφασίσει ότι οι Τίντερστικς είναι το πιο βαρετό από τα συγκροτήματα που μου αρέσουν. Παραλίγο να κοιμηθώ και σε λάιβ τους. :)

Τα γιουκαλέλια ήταν μια νότα φρεσκάδας σε σύγκριση!

Και αφού άνοιξα μήνυμα... Αν σας αρέσει η Νόρα Τζόουνς, ίσως προλαβαίνετε ολόκληρο τον τελευταίο δίσκο της στο YouTube (μέχρι να ακουστούν οι Γερμανοί και να αρχίσει να πέφτει σοβαρό μαχαίρι κι εκεί).

 
Χαμένη Πασχαλιά
Στίχοι: Δημήτρης Ιατρόπουλος / Μουσική: Βασίλης Κουμπής / Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Μητροπάνος
Δόκτορ, ο Βασίλης ο Κουμπής ήταν και σκακιστής, ου των ελαχίστων. Τον είχες γνωρίσει;

Κι από εμένα ένα τραγουδάκι για τον μεγάλο άνθρωπο και τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, από έναν άλλο μεγάλο άνθρωπο και τραγουδοποιό, που μας άφησε πριν από ένα χρόνο σαν σήμερα:

Πάντως το Φεύγω είναι του Περίδη. Ή κάνω λάθος;

Tu m'admirais hier
Et je serai poussière
Pour toujours demain
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δόκτορ, ο Βασίλης ο Κουμπής ήταν και σκακιστής, ου των ελαχίστων. Τον είχες γνωρίσει;

Πολύ λίγο, στα τελειώματα των επίσημων αγώνων του. Νομίζω παίξαμε και μια φορά.
 

dolphink

New member
Πάντως το Φεύγω είναι του Περίδη. Ή κάνω λάθος;

Έχεις δίκιο Κώστα, το τραγούδι το έγραψε και το τραγούδησε πρώτος ο Ορφέας Περίδης,:up: αλλά εγώ επέλεξα την εκτέλεση του Νίκου Παπάζογλου τιμής ένεκεν. ;)
 

nickel

Administrator
Staff member
Στην προχτεσινή (διανθισμένη με αστειάκια) ομιλία του προς τους εκπροσώπους του τύπου, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε (στο 15:20) στο ότι έβαλε τέλος στην πολιτική κουκουλώματος που ίσχυε για τους ομοφυλόφιλους στο στράτευμα (Don't ask, don't tell) και υποσχέθηκε ότι θα την αντικαταστήσει με την πολιτική... It's Raining Men (από το γνωστό τραγούδιεδώ στην κλασική εκτέλεση με τις Weather Girls). It's Raining Men, 2001. Για τους κοιλιακούς σας.


 
Top