Τα καλύτερα μουσικά γιουτιουμπάκια

Παλιά τραγουδούσα το Εγώ θα κόψω το κρασί, και ενστικτωδώς περνούσα στο ρεφρέν τού Strangers in the Night. Δοκιμάστε το, it works!

One Beat. (Το βρήκα σ' ένα άρθρο της ΝΥΤ)
 

nickel

Administrator
Staff member
Πριν πάω για ύπνο, το ηλεραδιόφωνο έπαιζε αυτό το τραγουδάκι από κάποιο αγγλικό συγκρότημα από τις εκατοντάδες που μου είναι πια άγνωστα. Και ήταν τόσο ανάλαφρο, που είπα ότι έτσι θα αρχίσω άλλη μια δύσκολη μέρα. Μουσικός παλιμπαιδισμός, ίσως. Καλημέρα.


 

bernardina

Moderator
Lykke Li. I Follow Rivers

Dark mood εικόνες, πιασάρικο ρυθμικό ρεφρέν. Μ' άρεσε... (spoiler: στο τέλος η ματιά που σκοτώνει)

 

bernardina

Moderator

Καλά, εσύ πάρε αυτό (και βρες το αν υπάρχει) :twit:
(Πράγματι, τι είναι μια χρονιά μπροστά σε δύο στην αιωνιότητα. Άλλωστε, σου έχω πει ότι μ' αρέσουν τα πράγματα που αντέχουν στο χρόνο...) ;)

 

nickel

Administrator
Staff member


Adele: Skyfall

Η 5η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Τζέιμς Μποντ. Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια ο διάσημος πράκτορας είδε το φως του κόσμου στο σινεμά.

Το τραγούδι της Adele, Skyfall, έκανε την εμφάνισή του και πρόλαβε πριν καλά καλά κυκλοφορήσει να γίνει νούμερο ένα στο ηλεκτρονικό δισκοπωλείο της Apple, iTunes. Τους στίχους του τραγουδιού έχουν γράψει από κοινού η διάσημη Βρετανή μουσικός και ο Πολ Χέπγουορθ, ο οποίος έχει γράψει τη μεγάλη της επιτυχία Rolling in the deep.

Εκτός από τον Ντάνιελ Κρεγκ και την Τζούντι Ντεντς, πρωταγωνιστούν ο Χαβιέρ Μπαρντέμ, ο Αλμπερτ Φίνεϊ, ο Ραλφ Φάινς και η Ναόμι Χάρις.

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231216277

Ακούγεται. Και ξανακούγεται. Αλλά Σίρλεϊ Μπάσεϊ δεν είναι.

 

Earion

Moderator
Staff member
Αχ μωρέ Σμυρνάκι
από την τηλεοπτική σειρά Ματωμένα χώματα του Κώστα Κουτσομύτη σε μουσική Βασίλη Δημητρίου.

Τραγουδά η Φιντέ Κοκσάλ (Fide Koksal) από εμφάνισή της στην εκπομπή "Στην υγειά μας"


κι όπως σχολιάζουν στο ακροατήριο, «άμα το 'χεις βρε παιδί μου...»
 
Είχα προχθές την ανέλπιστη τύχη να δω ζωντανά ένα από τα εφηβικά (και όχι μόνο) είδωλά μου, τους Sparks. Δεν είχαν μαζέψει κόσμο, είναι η αλήθεια, καμιά 200αριά άτομα ίσως. Κρίμα από τη μία, γιατί η μπάντα αυτή παραμένει σχετικά άγνωστη παρά τα 40 χρόνια εξαιρετικής μουσικής που μας έχουν χαρίσει οι αδελφοί Mael. Από την άλλη όμως, με τόσο λίγο κόσμο ήταν σαν να έπαιζαν αποκλειστικά για μένα -τόσο κοντινή ήταν η εμπειρία.
Στα 64 και 67 τους χρόνια, ο Russell και ο Ron Mael άνετα κάνουν "περφόρμερς" με το ένα τρίτο της ηλικίας τους να τρέχουν να κρυφτούν από ντροπή. Μόνη άλλη παρόμοια περίπτωση, ο Leonard Cohen.
Το τραγούδι μέσω του οποίου τους έμαθα ήταν το Never turn your back on mother Earth - για την ακρίβεια, η διασκευή του από τον Martin Gore:
 

Zazula

Administrator
Staff member
Πάλι καλά που υπάρχει και η διαφήμιση, και γνωρίζουμε και κάνα συγκρότημα: :D
 

LostVerse

Member
Μερικές φορές, ένα απλώς μέτριο τραγούδι μπορεί να απογειωθεί όταν συνοδεύει κάποιο όμορφο βίντεο κλιπ...

 

nickel

Administrator
Staff member
Superheavy στη δεύτερη. Το έπαιζε το ηλεραδιόφωνο την ώρα της δουλειάς και πρέπει να πω ότι με ανέβασε. Δοκιμάστε το.


 

Zazula

Administrator
Staff member
Ποιο τραγούδι ακούς σ' όλους τους μέινστριμ σταθμούς και κάνεις κάνα δίμηνο να το εντοπίσεις; Αυτό: :)
 

nickel

Administrator
Staff member
Πρώτα απ’ όλα, το ξεκαρδιστικό διαφημιστικό της Μερέντας:


Έχει και εξίσου ξεκαρδιστικό Making of:

http://www.youtube.com/watch?v=oc56JXWtokE


Το πρωτότυπο είναι το Ameno, αγαπημένο τραγούδι, αλλά πάντα γελούσα στο σημείο που λέει «emunare». Το τραγουδούν οι Era:



Era (musical project)

Era (styled as +eRa+) is a New Age music project by French composer Eric Lévi. The band has sold more than 12 million albums. They use lyrics (by Guy Protheroe) which although similar to Greek or Latin are in fact deliberately devoid of any exact meaning.

Era mixes Gregorian chants and occasionally world music with contemporary electronic arrangements. It is reminiscent of New Age music projects such as Enigma, Gregorian, and Deep Forest. Lyrics are written in Pseudo-Latin and English, and some are based on beliefs of the 13th century French Christian sect, the Cathars.

Era's live shows and music videos often feature artists dressed in medieval or traditional clothes and armour. […]

http://en.wikipedia.org/wiki/Era_(musical_project)

Να ενέπνευσε τους διαφημιστές η παρωδία που είχαν κάνει κάποιοι Βορειοκύπριοι; (Μουσουλμάνοι δεν είναι αυτοί; Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι που διακωμωδούν το γρηγοριανό άσμα; :) )

 

nickel

Administrator
Staff member
Ό,τι πρέπει ήταν το Χαρούμενο ξύπνημα εδώ, αλλά στα μουσικά λέω να προσθέσω άλλο ένα από την καινούργια παρέα του Μικ Τζάγκερ, τους Superheavy: Common Ground. Προετοιμάζει για τους ρυθμούς εργασίας.

 
Top