Τα εφήμερα

Με πρόλαβες Παλαβρίτσα! Αυτό πήγα να πω! Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Ομπάμα με τον Παπούλια τη στιγμή που ο 2ος είναι διακοσμητικό στοιχείο...
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αλλαγή θέματος. Οι Άθλιες:

Τα ανεκδιήγητα, ρατσιστικά tweet της Σοφίας Δήμτσα του Mega.

Ο Άθλιος:

Ο Γιώργος Αυτιάς κι ο "καροτσάκιας".


Με δυο λόγια, είμαστε ανίκανοι να κάνουμε κριτική στον Σόιμπλε, και αντ' αυτού τον κοροϊδεύουμε επειδή είναι ΑμεΑ. Θα σταθώ στο επίπεδό μου και δεν θα πω, π.χ., πώς είσαι έτσι, μωρή/ρε, σαν [έχω πολλά να πω, πιστέψτε με], ούτε θα τους ευχηθώ να έχουν την ίδια τύχη με τον Σόιμπλε και μετά να κοροϊδεύουν. Όμως, αν είσαι δημοσιογράφος και μάλιστα τόσο μεγάλων καναλιών, το να κοροϊδεύεις κάποιον δημοσίως επειδή είναι ΑμεΑ, ενώ θα μπορούσες να του σούρεις ένα σωρό άλλα που αντικειμενικά έχουν να κάνουν με το πρόβλημα της χώρας στην οποία ζεις, δείχνει α) ότι είσαι πολλαπλώς ανίκανος να κάνεις τη δουλειά που διάλεξες, γιατί σου λείπει η ικανότητα ορθής επεξεργασίας της επικαιρότητας και άρθρωσης λόγου, β) ότι θεωρείς πως το να είναι κανείς ΑμεΑ δείχνει ότι, ξερωγώ, ότι το άτομο αυτό είναι κατώτερο από άλλα που δεν είναι, και ως εκ τούτου γ) είσαι σκατόμικρόψυχος, ρατσιστής και μικρόνους.


(Τα είπα και ξέσπασα).
 

SBE

¥
Εγώ θα έλεγα ότι αυτά τα τιτιβίσματα απλά δείχνουν τον τρόπο που βλέπουν πολλοί Έλληνες τα ΑΜΕΑ. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, αλλά και η Ακρίτα που επικρότησε με σχόλιο παρόμοιας κακίας, μάλλον νόμιζαν ότι κουβεντιάζουν με την παρέα τους όπου όλα επιτρέπονται μεταξύ φίλων.

Από την άλλη είναι γνωστή συνήθεια όταν δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι σοβαρό για να κριτικάρεις κάποιον να τον κατηγορείς για κάποιο χαρακτηριστικό του που το θεωρείς μειονέκτημά του. Το ευχάριστο είναι ότι υπήρξαν αντιδράσεις.

ΥΓ Μήπως το έχουμε παραξηλώσει με τους Γερμανούς;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Συγγνώμη, μισό λεπτό: με τρέχουσα ισοτιμία, ετήσιος μισθός Ομπάμα 306.000 ευρώ, και (διακοσμητικού) Παπούλια 300.000;
Το κακό είναι ότι η αμοιβή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πλαφόν για διάφορες αμοιβές στον δημόσιο τομέα, οπότε αντί να είναι λογική για να είναι και οι άλλες αμοιβές λογικές...
 

Elsa

¥
Από το Βήμα:
"Αργήσατε κ. Πρόεδρε..."
Η μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ισοδυναμεί με τέσσερις μισθούς βουλευτών χωρίς τις όποιες προσαυξήσεις. Μέχρι σήμερα λοιπόν εισέπραττε 23.200 ευρώ το μήνα ή 278.400 το χρόνο μικτά ή 192.000 ευρώ καθαρά. Αν σε αυτά προστεθεί και το ποσό που εισπράττει ως έξοδα παράστασης (το ένα τρίτο της βουλευτικής αποζημίωσης κάθε μήνα) τότε οι ετήσιες αποδοχές του φθάνουν τα 370.993 ευρώ.

Επίσης, η αποζημίωσή του (αμάν! έπαθε καμιά ζημιά ο Πρόεδρος; :rolleyes:) συνδέεται και με τις απολαβές των ανωτάτων δικαστικών, πάει να πει, τάτσι-μίτσι-κότσι η φτιάξη... :sneaky:
Μήπως αντί να δακρύσουμε με την αυτοθυσία του, πρέπει να ζητήσουμε να επιστρέψει και μερικά;
 

SBE

¥
Tι είναι τα έξοδα παράστασης και είναι απαραίτητα σαν επιπλέον αμοιβή για μια θέση που απαιτεί να παρίσταται ο κάτοχός της σε διάφορες εκδηλώσεις;

Στο τέλος θα καταλήξουμε ότι είναι πιο φτηνό να έχεις βασιλεία.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, πρέπει να βλέπουμε τις αμοιβές σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας. Ινδία μας συμφέρει.

201028NAP427.jpg
 

rogne

¥
Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, πρέπει να βλέπουμε τις αμοιβές σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας. Ινδία μας συμφέρει.

View attachment 2382

"Να είμαστε λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες". Και Κίνα καλά είναι.
 

Elsa

¥
Δεν μας βλέπω στο γράφημα, μάλλον είμαστε εκτός συναγωνισμού...
 

SBE

¥
Το ενδιαφέρον στο γράφημα είναι ότι τις πρωτες θέσεις κατέχουν τέσσερεις αναπτυσσόμενες χώρες (ευγενικός τρόπος να πεις υπανάπτυκτες).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
"Να είμαστε λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες". Και Κίνα καλά είναι.
Είπαμε να μην είμαστε πλεονέκτες, αλλά να μη μας πιάνουνε και κώτσους. Ο Κινέζος παίρνει σχεδόν τα τριπλάσια από τον Ινδό. Επιμένω καστικά :p
 
Ρε μήπως, απλά, τώρα μόλις ρεφάρισε ο Παπούλιας οριστικά από το περίφημο δάνειο που είχε δώσει του Αντρέα για το κωλόσπιτο, οπότε μπορεί πια να affordάρει να μην εισπράττει το πακέτο; :mellow:
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Ξεχώρισα αυτό:

One group still largely resists the trend: college graduates, who overwhelmingly marry before having children. That is turning family structure into a new class divide, with the economic and social rewards of marriage increasingly reserved for people with the most education.

“Marriage has become a luxury good,” said Frank Furstenberg, a sociologist at the University of Pennsylvania.
 

SBE

¥
Εγώ αυτό:
Even as many Americans withdraw from marriage, researchers say, they expect more from it: emotional fulfillment as opposed merely to practical support. [...] But some researchers argue that educated men have also been quicker than their blue-collar peers to give women equal authority. “They are more willing to play the partner role,” said Sara McLanahan, a Princeton sociologist.

Γιατί οι κοινωνικές αλλαγές είναι πάντα από πάνω προς τα κάτω, οπότε έτσι εξηγείται το γιατί οι πιο ευκατάστατοι παντρεύονται.
 

SBE

¥
Ποιος ψεύτης ισχυρίζεται ότι οι ελληνικοί μισθοί αποτρέπουν τους ξένους εργοδότες;
Une compagnie aérienne propose des salaires grecs à ses salariés licenciés

Αεροπορική εταιρεία απολύει 85 υπαλλήλους και προτείνει σε 30 πιλότους και αεροσυνοδούς δουλειά στην ελληνική θυγατρική της, φυσικά με ελληνικούς μισθούς.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Χμμμ, αρχίζει η εγκατάσταση ξένων/κοινοτικών εταιρειών στο Σίτι οφ Άθενς;
 

SBE

¥
Σύντομα θα γίνει η Αθήνα ΟΗΕ καθώς όλες οι ξένες επιχειρήσεις θα σκοτώνονται να μεταφερθούν στα δικά μας μέρη.
Θα τρώμε με πλαστικά κουτάλια!
Τι, με 500 ευρώ περίμενες χρυσά κουτάλια;
 
η Αγάπη Στασινοπούλου παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Unbinding the heart: A dose of Greek wisdom, generosity, and unconditional love», το οποίο αποτελεί «μια δόση ελληνικής σοφίας, γενναιοδωρίας και απεριόριστης αγάπης», όπως σημείωσαν αρκετοί κριτικοί βιβλίου. (Καθημερινή)
"όπως σημείωσαν αρκετοί κριτικοί βιβλίου" :D
 
Top