metafrasi banner

Σε ισχύ η μετάβαση σε κατώτερη ασφαλιστική κλάση του ΟΑΕΕ

daeman

Administrator
Staff member
Τώρα αυτά; Να 'ταν κι άλλα. Πάει! Pie in the sky.
Ή μήπως νομίζεις ότι θα πάρεις σύνταξη; Ζήσε, μαύρε μου, να φας γλαρόσουπα.
 
Έλα με τα φιλελεύθερα! Σε λίγο έτσι όπως πας θα ζητήσεις και αξιολόγηση στο δημόσιο :twit:

Μόνο αν την κάνουν Γερμανοί, Αμερικάνοι ή, τέλος πάντων, εξωγήινοι. Ειδάλλως θα είναι απλώς μια δικαιολογία για να ξεκαθαρίσει το δημόσιο οριστικά και αμετάκλητα από όσους έτυχε, για διάφορους λόγους, να μπουν χωρίς μέσο, και οι οποίοι συνήθως είναι οι διαβόητοι "ένας σε κάθε υπηρεσία, που την κρατάει όρθια όταν όλοι οι άλλοι πίνουν καφέ".
Και ναι, αν είναι να μην ξαναπληρώσω εισφορές, χάρισμά τους τα χιλιάδες ευρώ που έχω δώσει μέχρι τώρα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Και ναι, αν είναι να μην ξαναπληρώσω εισφορές, χάρισμά τους τα χιλιάδες ευρώ που έχω δώσει μέχρι τώρα.
Το ίδιο κι εγώ. Ούτως ή άλλως, οι εισφορές μας πηγαίνουν για να κρατάνε σήμερα όρθιο τον ΟΑΕΕ --και δεν αρκούν φυσικά. Δεν μας εγγυώνται επ' ουδενί τη σύνταξή μας όταν έρθει η ώρα.
 
Ξαναματαbump

Επειδή λόγω προσωπικού προβλήματος δεν βρίσκομαι καν στην Αθήνα, μήπως υπάρχει κάνα νέο από αυτό το μέτωπο;
 
Καλημέρα!

Πέρασα από το κατάστημα Συντάγματος την Παρασκευή και μου είπαν ότι περιμένουν ακόμη την εγκύκλιο με τις διευκρινίσεις (π.χ. αν η μετάβαση σε κατώτερη κλάση επηρεάζει μόνο το συνταξιοδοτικό κομμάτι των εισφορών ή και το ιατροφαρμακευτικό -- το πώς μπορεί να επηρεάσει το δεύτερο δεν το καταλαβαίνω, αφού όλοι οι ασφαλισμένοι σε όλες τις κλάσεις τις ίδιες καλύψεις έχουμε, εκτός αν υπάρχει διαφορά σε περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο). Δέχονται αιτήσεις, τις οποίες κρατάνε και αναμένουν... Όταν λάβουν την εγκύκλιο, θα προχωρήσουν τις αιτήσεις και η μετάβαση θα ισχύει από το επόμενο (της διευκρινιστικής εγκυκλίου) δίμηνο.

Το κακό είναι ότι έχουν κατεβάσει τον πίνακα με τα ποσά των εισφορών από το σάιτ τους και δεν μπορείς να δεις για τι ακριβώς ποσά μιλάμε. Στη δική μου περίπτωση (είμαι παλιά ασφαλισμένη), η μετάβαση στην αμέσως κατώτερη κλίμακα σημαίνει 25 ευρώ διαφορά το μήνα και δεν έχω καταλήξει αν αξίζει τον κόπο.
 
Την αίτηση για τη ρύθμιση την έχω κάνει από τον Απρίλιο. Για άλλο λόγο είχα πάει στον ΟΑΕΕ (ασφαλιστική ενημερότητα) κι εκεί που περίμενα σ' ένα από τα 10 γκισέ από τα οποία έπρεπε να περάσω, είδα τον μπροστινό μου να κρατάει ένα χαρτί που έλεγε κάτι για αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας. Εννοείται ότι ρώτησα και μου έδειξε τη σχετική ανακοίνωση.
Οπότε ρώτησα και τους υπαλλήλους και μου είπαν "Ναι φυσικά μπορείτε, αν είστε ταμειακώς εντάξει". Εδωσα την αίτηση, μου έδωσαν έναν αριθμό πρωτοκόλλου και όταν ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου είπαν ότι προς το παρόν δε γνωρίζουν κι απλώς συγκεντρώνουν τις αιτήσεις... Περιμένουμε δλδ. Πάντως, μπορεί να την κάνει όποιος θέλει οποιαδήποτε στιγμή (αυτό τουλάχιστον μου είπαν).
Όσο για το τι χρειάζεται, τίποτα απολύτως. Σε στέλνουν στο ταμείο για μια τυπική ασφαλιστικη ενημερότητα (όχι σαν αυτή που θέλει η εφορία και χρειάζεται 50 έγγραφα), στην εκτυπώνουν, επιστρέφεις στον αρχικό γκισέ, συμπληρώνεις την αίτηση και τέλος.
 
Ξέχασα να πω κάτι: επειδή κάθε τμήμα ΟΑΕΕ και κάθε υπάλληλος λειτουργούν διαφορετικά κι εφόσον δεν απαντήσουν στο τηλέφωνο για να σας πουν αν και ποια χαρτιά χρειάζονται, καλό είναι να έχετε μαζί σας μια φωτοτυπία ταυτότητας (δε χρειάζεται να είναι επικυρωμένη, εξάλλου ως δημόσια υπηρεσία, υποχρεούνται να την επικυρώσουν κι εκεί) και μια όσο πιο πρόσφατη ταχυπληρωμή γίνεται (αυτό για την εξυπηρέτηση του υπαλλήλου - και άρα δική σας). Κανένα από τα δύο πάντως δεν είναι απαραίτητο.
 
Πέρασα σήμερα από το ΤΕΒΕ Ν. Κόσμου - εξυπηρετικότατοι, μου ζήτησαν μόνο τον αριθμό μητρώου και τον βρήκαν μόνοι τους όταν είπα ότι δεν τον ξέρω, συμπλήρωσα μόνο μια αίτηση και τίποτε άλλο ΑΛΛΑ μου είπαν ότι ακόμα να έρθει η εγκύκλιος! Ελπίζω ότι μέχρι το επόμενο δίμηνο θα έχει έρθει...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μείωση εισφορών για 33.500 ελεύθερους επαγγελματίες

Χαμηλότερα ασφάλιστρα θα αρχίσουν να πληρώνουν, από το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, στον ΟΑΕΕ, οι πρώτοι 33.500 ελεύθεροι επαγγελματίες που επέλεξαν να κατέβουν ασφαλιστικές κατηγορίες λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας. [....]


(Του Γιώργου Γάτου, Ημερησία)
 

Zbeebz

Member
Μείωση εισφορών για 33.500 ελεύθερους επαγγελματίες

Χαμηλότερα ασφάλιστρα θα αρχίσουν να πληρώνουν, από το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, στον ΟΑΕΕ, οι πρώτοι 33.500 ελεύθεροι επαγγελματίες που επέλεξαν να κατέβουν ασφαλιστικές κατηγορίες λόγω της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας. [....]


(Του Γιώργου Γάτου, Ημερησία)

Ελπίζω να έχει κάνει λάθος ο Γάτος. Διότι από το ΤΕΒΕ... σόρι, από τον ΟΑΕΕ είχαν πει ότι το μειωμένο θα ισχύει από το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, που πληρώνεται τέλος Σεπτεμβρίου...
 
Ήρθε η ειδοποίηση για το 4ο δίμηνο 2012, με μειωμένη την εισφορά!!!
Να, κάτι που δούλεψε σχεδόν ανώδυνα σ' αυτή τη χώρα!
 
Top