Πολύ σε απησχολεί το ζήτημα. (Ναι, το έχω ακούσει συστηματικά από άνθρωπο μορφωμένο, με σπουδές θετικών επιστημών, που όμως μετά τις σπουδές εγκατέλειψε την Αθήνα και γύρισε στο χωριό του.)
 
Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε χθες στο ΟΑΚΑ, το απολαύσαμε, όπως και όλες τις στιγμές που μας πρόσφερε η βράβευση, η αγάπη του κόσμου σε αυτό τον τεράστιο προπονητή και άνθρωπο και τα δικά του λόγια. Απολαύστε το κι εσείς:


Μήπως να αλλάζαμε τον τίτλο του νήματος σε Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ;
 

pidyo

New member
Προχθές έπαιζαν Εργοτέλης - Ολυμπιακός. Το τελικό σκορ ήταν 1-4. Τα γκολ έβαλαν οι Βαλντές (τρία) και Κάμπελ για τον Ολυμπιακό και ο Ιμπραΐμ για τον Εργοτέλη. Οι Βαλντές και Κάμπελ είναι δανεικοί στον Ολυμπιακό, ο Ιμπραΐμ είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό. Άρα ο μόνος σκόρερ που ανήκει στον Ολυμπιακό ήταν ο παίκτης του Εργοτέλη.

Φιλοσοφική άσκηση το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 

pidyo

New member
Χτες πέθανε ο εφοπλιστής Σταύρος Νταϊφάς, πρώτος πρόεδρος του Ολυμπιακού επί επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο αστικός μύθος, για όσους δεν τον ξέρουν, λέει ο Νταϊφάς και ο φίλος του Γιάννης Βαρδινογιάννης μοίρασαν τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου μεταξύ τους. Ο Νταϊφάς έπεισε τον απρόθυμο αρχικά Βαρδινογιάννη να ασχοληθούν με το νεοσύστατο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να αποκτήσουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αποφάσισαν δε να επιλέξουν ομάδα στο τάβλι. Ο νικητής της παρτίδας θα έπαιρνε τον Ολυμπιακό, ο ηττημένος τον Παναθηναϊκό (τον οποίο ήταν να αποκτήσουν οι Γιαννακόπουλοι). Ο Νταϊφάς ήταν δεινός ταβλαδόρος...
 

nickel

Administrator
Staff member
Αυτός ακούγεται περισσότερο σαν επινειακός παρά σαν αστικός μύθος. :)
 

pidyo

New member
Αυτός ακούγεται περισσότερο σαν επινειακός παρά σαν αστικός μύθος. :)

Όχι υποχρεωτικά, γιατί κατά τον μύθο ούτε ο Νταϊφάς ήταν πολύ φανατικός Ολυμπιακός.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το μυθικό στοιχείο βρίσκεται στην κατακλείδα, στο ότι ο κερδισμένος διάλεξε τον Ολυμπιακό. :)
 

pidyo

New member
Ε, ναι, πώς αλλιώς; :p

[Στα σοβαρά, ο Ολυμπιακός ήταν λογική επιλογή για εφοπλιστές και την εποχή εκείνη βρισκόταν σε σχετική παρακμή.]
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ 2014 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα (η Σακίρα παίζει ως αναπληρώτρια, λέει η Βίκι): We Are One, Pitbull, Jennifer Lopez and Claudia Leitte, γυρίσματα.

 

nickel

Administrator
Staff member
Από συνέντευξη του Μίτσελ που διάβασα στο in.gr:

Ε: Παράλληλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατέρρευσε, όπως περίμεναν πολλοί στον αγώνα με την Μπάγερν. Αισθανθήκατε πως στις συναντήσεις του Ολυμπιακού με τους πρωταθλητές Αγγλίας χάθηκε η αίσθηση του μέτρου, στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα αναφορικά με τη δυναμική της ομάδας του Μόγιες;

Α: «Πιστεύω πως το παιχνίδι ανάμεσά τους έμοιαζε λίγο με το δικό μας παιχνίδι, με την έννοια ότι η Μπάγερν στάθηκε πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και επίσης είχε τις ευκαιρίες της. Ξεχνάμε όμως μία μικρή λεπτομέρεια, πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη Μπάγερν και σε εμάς. Ίσως είναι ο προϋπολογισμός των ομάδων, ίσως είναι το γεγονός ότι η Μπάγερν έχει τις βλέψεις να φτάσει στον τελικό. Η Μάντσεστερ όμως παρ' όλα αυτά είναι ένας αξιοπρεπής αντίπαλος και δυσκόλεψε τη Μπάγερν, όπως έκανε και με εμάς».

http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1231309072

Η διατύπωση «Η Μάντσεστερ όμως παρ' όλα αυτά είναι ένας αξιοπρεπής αντίπαλος και δυσκόλεψε τη Μπάγερν, όπως έκανε και με εμάς» με ξετρέλανε.
 

nickel

Administrator
Staff member
Έκανα μια προσθήκη στον τίτλο γιατί δεν άντεχα πια να μιλάμε για μπάσκετ στο ίδιο νήμα. Και πώς αλλιώς θα ανέβαζα ένα βιντεάκι με το χτεσινό buzzer beater; (Μη με παρεξηγήσετε: Μπορεί να το χαιρόμουν το ίδιο αν το έκανε η άλλη ομάδα. Αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ.)

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και η μετάδοση της ίδιας φάσης από αλλοδαπούς (και, άρα, κατά τεκμήριο, non-partial-observers):

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και επειδή τώρα το είδα αυτό, αξίζει έστω και εκ των υστέρων για να συμπληρώσουμε την πραγματική αξία και την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ και των δύο αντιπάλων (από εδώ):

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής, το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από... 100 χώρες...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Απόδειξις Περί Υπάρξεως Θεού

"Το ποδόσφαιρο έχει γεμίσει από φιλοσόφους, από ανθρώπους που καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από εμένα. Καταπληκτικό", είπε ειρωνικά στις 29 Απριλίου ο προπονητής Χοσέ Μουρίνιο, δικαιολογώντας την κυνική και οπορτουνιστική προσέγγισή του στα πράγματα, που του έχει αποφέρει τίτλους, δόξα και χρήματα. Πολλά χρήματα: πρώτα δεν τρώμε γκολ, μετά καταστρέφουμε το παιχνίδι του αντιπάλου, και στο τέλος βάζουμε εμείς. Μετά, τον κοροϊδεύουμε.

Την παραμονή της Πρωτομαγιάς, ο καθηγητής φιλοσοφίας Δρ. Ντιέγκο Σιμεόνε του έδειξε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος: Τσέλσι-Ατλέτικο: 1-3, και σύμπασα η ποδοσφαιρική πλάσις (με εξαίρεση μια γειτονιά του Λονδίνου) αγαλλίασε.


Γιάννης Βαρβάκης | (από εδώ)


Και με την ευκαιρία, ο Σιμεόνε δεν ευχαρίστησε τις μανάδες των παικτών του επειδή τους γέννησαν με μεγάλα άντερα, ούτε επειδή τους γέννησαν με μεγάλα αβγά όπως καλλωπίστηκε ο λόγος του στον ελληνικό τύπο... :devil:
 
Ιβηρική υπόθεση τα Κύπελλα Ευρώπης φέτος. Τρεις ισπανικές και μία πορτογαλική συναγωνίζονται για δύο τίτλους. Θα προστεθούν στους πάμπολλους τίτλους (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Γιούρο, Μουντιάλ). Απόδειξη πως εδώ και πολλά χρόνια κάτι γίνεται σωστά εκεί στην άλλη άκρη της Μεσογείου...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μια δεύτερη απόδειξη ότι υπάρχει Θεός είναι η πρόκριση της Μπενφίκα. Καρμπόν (από την ανάποδη) ο αποκλεισμός της από τον Ολυμπιακό...
 

kikikoko

New member
Έχετε δει τα συνθήματα που θα παίξουν φέτος; Μερικά τα βρίσκω καλά και μερικά όχι και τόσο πρωτότυπα! Ρίξτε μια ματιά http://pestosynthima.gr/ Αυτό που έχει περάσει μπροστά είναι το: Στη Βραζιλία ήρθα Ελλάδα σ αγαπώ παντού σ ακολουθώ... Στη Βραζιλία ήρθα στη χώρα του Πελέ όλα τα βλέπω μπλε... Στη Βραζιλία ήρθα κούπα να πάρουμε να τους τρελάνουμε...
 
Top