Να ξεκαθαρίσουμε κάτι; Ποιος κατηγορεί τον, άτυχο, πλην όμως αποτυχόντα, Μέσσι ότι δεν τραγουδά τον εθνικό ύμνο της χώρας του; Ποιος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Αργεντινής τραγουδά στον εθνικό ύμνο; Δεν πρέπει να επισημάνουμε ότι λόγω της μεγάλης διάρκειας του εθνικού ύμνου της Αργεντινής στις αθλητικές εκδηλώσεις παίζεται μόνο το εισαγωγικό, ορχηστρικό, μέρος του και όχι οι στροφές που τραγουδιούνται; Λέω, δηλαδή.

[Βικούλα: "Due to the excessive length of the official version, in international events such as the Olympic Games, association football games, and the Rugby World Cup, only the instrumental introduction (which lasts 1 minute 6 seconds) is played"].
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ πάλι γιατί θυμάμαι κάτι που με ενθουσίαζε, ότι κάθε φορά οι παραταγμένοι παίκτες και μαζί και οι Αργεντινοί στις κερκίδες, συνέχιζαν και έλεγαν και μια στροφή φωναχτά. Όλοι, εκτός από τον Μέσι, που (νομίζω ότι) καλά καλά δεν κουνούσε ούτε τα χείλια του, να δείξει πως τραγουδά κι αυτός. Αλλά, αν δεν βρω βιντεάκι, θα με κάνετε να μην εμπιστεύομαι τη μνήμη μου. :-(


Δεν αποκλείεται να θυμάμαι τον βραζιλιάνικο, οπότε... καλά έκανε ο Μέσι και δεν τραγουδούσε. :)

 
Το βίντεο είναι άθλιας ποιότητας και έχει καταχωρισθεί στο Γιου Τιουμπ με εσφαλμένο τρόπο. Είναι όμως η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Αργεντινής πριν αρχίσει ο τελικός της Κυριακής. ΚΑΝΕΙΣ δεν τραγουδά στίχους του ύμνου (οι οπαδοί στις εξέδρες τραγουδούν στο στυλ "ω-ω-ω" ;) ).

 

nickel

Administrator
Staff member
Πρόλαβα και είδα και καλύτερο βιντεάκι από το παραπάνω. Είναι φανερό ότι είχαμε όλοι παράλογες απαιτήσεις από τον Μέσι. :)
 
Πρόλαβα και είδα και καλύτερο βιντεάκι από το παραπάνω. Είναι φανερό ότι είχαμε όλοι παράλογες απαιτήσεις από τον Μέσι. :)

Είχαμε, δυστυχώς. :(
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δηλαδή μόνο εγώ (που έχω δει όλα τα ιερά τέρατα από το 1970 -- ναι, ακόμα και τον Πελέ) είμαι ικανοποιημένος όταν αυτά τα θηρία κάνουν έστω δυο τρεις καλές προσπάθειες σε ένα ματς και αλλάζουν την πορεία του με μια από αυτές; Θα ήταν καν η Αργεντινή στον τελικό αν δεν είχε υπάρξει η μπαλιά διαβήτης του Μέσι στον Ντιμαρία; Πού θα είχε φτάσει μια καταγέλαστη Αργεντινή μετά από μια άκαπνη ισοπαλία με το Ιράν, με τους φιλάθλους στην πατρίδα και στα γήπεδα να γκρινιάζουν ευρωπαϊκά;

Και πού ήταν τα άλλα ιερά τέρατα της εποχής; Πού ήταν ο CR7 και οι Ισπανοί μπαλαδόροι; Εντάξει, ήταν το ΠΚ του Χαμές. Αλλά έτσι ήταν και έτσι θα είναι πάντα. Το ΠΚ θα είναι μια παγκόσμια σκηνή για να δείξουν τις ικανότητές τους κι άλλοι παιχταράδες, όχι μόνο ο άφαντος CR7 και οι γερασμένοι Ισπανοί αριστοκράτες...
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Get shirty! Spanish club CD Lugo unveil 'Beer' and 'Octopus' kits for new season

 

Attachments

  • Estrellsa.JPG
    Estrellsa.JPG
    69.5 KB · Views: 339

pidyo

New member
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της νεοφώτιστης στη Superleague Νίκης Βόλου είναι ο Ολλανδός Κέες Λάουκς (Λέουκς αν θέλετε, ανάμεσα είναι). Αναρωτιέμαι ποιος πρόγονός του σκέφτηκε αυτόν τον διεστραμμένο συνδυασμό συμφώνων: Luijckx; Μα είναι δυνατόν;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αναρωτιέμαι ποιος πρόγονός του σκέφτηκε αυτόν τον διεστραμμένο συνδυασμό συμφώνων: Luijckx;
Μπορεί να ήθελε να είναι ανίκητος στην κρεμάλα. :)
 

pidyo

New member
Στη σκιά του κανονικού Μουντιάλ διεξήχθη αυτό το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών. Η ConIFA συγκεντρώνει μη αναγνωρισμένες από τη FIFA ομοσπονδίες, ως επί το πλείστον από περιοχές ή εθνοτικές κοινότητες χωρίς επίσημη κρατική αναγνώριση, εξού και οι τίτλοι στο κείμενο από το οποίο πληροφορήθηκα την όλη ιστορία: Μουντιάλ των Μη Εθνών, Μουντιάλ των απάτριδων.

Ο κατάλογος των μελών της Συνομοσπονδίας έχει κοινωνιολογικό, εθνολογικό, ιστορικό, γεωγραφικό και λεξιλογικό ενδιαφέρον. Βρίσκει κανείς από Αραμαίους και Λάπωνες μέχρι ουγγρόφωνες μειονότητες της Ρουμανίας και εκπροσώπους της τοπικής διαλέκτου της Νις στη Γαλλία, από τη νήσο Μαν και τις νήσους Τσάγκος στον Ινδικό μέχρι γνωστές και ταλαιπωρημένες περιοχές όπως το Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Νταρφούρ και η Νότιος Οσσετία. Μια έρευνα στο youtube για #NewHeroes αποδίδει βιντεάκια παρουσίασης των ομάδων.

Για την ιστορία, το τρόπαιο κατέκτησε η Countea de Nissa επικρατώντας 5-3 των Ellan Vannin (στην καθεστωτική καθομιλουμένη: Νίκαια - Νήσος Μαν).
 

nickel

Administrator
Staff member
Για την ιστορία, το τρόπαιο κατέκτησε η Countea de Nissa επικρατώντας 5-3 των Ellan Vannin (στην καθεστωτική καθομιλουμένη: Νίκαια - Νήσος Μαν).

Αυτό γινόταν και ωραίο κουίζ.
Le comté de Nice (Countea de Nissa en niçois) était l'un des États de Savoie.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Comté_de_Nice
http://worldfootballcup.org/team/county-of-nice/
Ellan Vannin (the Manx name for the Isle of Man)
 

nickel

Administrator
Staff member
Ήταν περίπου σαν να παρακολουθείς έναν Νορβηγό Στέλαν Σκάρσγκαρντ στην ταινία Δαμάζοντας τα κύματα / Breaking the Waves.




Αριστερά, ο Άγκε Χαρέιντε, ο Νορβηγός κόουτς της Μάλμε
 

pidyo

New member
Οι ιστορίες του τελικού του Champions League Ασίας.

Έχει απ' όλα: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, φτωχοί εναντίον πλουσίων, ερασιτεχνική σχεδόν διοίκηση να κερδίζει τίτλο μιας ολόκληρης ηπείρου, καταστρατήγηση καταστατικών από τους ισχυρούς, διακρίσεις κατά των γυναικών, μόνο σε γκολ ήταν φτωχοί οι τελικοί.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ορίστε και λίγα αγοράκια, αν και χωρίς τόσα ψαράκια:

 
Top