Ο χρυσός και η Ιερισσός

Συμφωνώ απόλυτα με τη γλωσσική παρατήρηση, απλά οι περισσότεροι οργανωμένοι έχουν πάρει θέση. Βλέπε ανακοινώσεις των συνδέσμων εδώ.

Έδιτ: τώρα είδα και του Ντοκ από πάνω. Ε, ναι, συνήθως έτσι πάει :p
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάτι σαν το «Μαζί τα φάγαμε» είναι και το «Μαζί τα σπάσαμε», δηλαδή;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για πιο σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων θα είχε ενδιαφέρον να αντιπαραβάλουμε τις θέσεις αυτών των συνδέσμων και για την υπόθεση Κάτσε, αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ να μπλέξω με τα συνδεσμίτικα. Είναι πολλές και περίπλοκες οι διαδρομές που οδηγούν στις δημόσιες παρεμβάσεις τους.
 
Εγώ το μόνο που κρατάω στην υπόθεση Κάτσε είναι το γέλοιο που έριξα με το κάζο που έπαθε η Χρυσή Αυγή, όταν τόλμησε να τα βάλει με την Θύρα 4.
 

SBE

¥
Δεν ξέρω τι κάνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, πάντως χτες περπάταγα στις γειτονιές του σκοτεινού και καταχθόνιου Λονδίνου και πήρε το μάτι μου αυτοκόλλητο ΠΑΟΚ-ικής οπαδοσύνης, εννοείται εις άπταιστον ελληνικήν, κολλημένο σε έναν τοίχο, σε σημείο που μόνο με σκάλα φτάνεις. Πώς φτάσανε μέχρι εκεί οι οπαδοί δεν ξέρω, πάντως φρέσκο έμοιαζε.
 
Φαντάζομαι θα εισπράξουμε ό,τι εισπράξαμε κι από το Σκαραμαγκά για τις παράνομες επιδοτήσεις... (τίποτα, απ' όσο ξέρω)

Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά έχει γίνει το αντίθετο. Το πρόστιμο και ο τόκος έχουν πληρωθεί. Η πηγή μου διαφεύγει αλλά αν χρειαστεί θα το ψάξω.
 
Ναι. Εννοώ ότι ο τίτλος τους θα έπρεπε να είναι: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ έσβησαν την Ελληνικός Χρυσός από τις φανέλες των παικτών». :cool:

Μπα, έτσι πρέπει να είναι. Τυχαίνει να έχω "εσωτερική" πληροφόρηση :D.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Έτσι νόμιζα κι εγώ αλλά έχει γίνει το αντίθετο. Το πρόστιμο και ο τόκος έχουν πληρωθεί. Η πηγή μου διαφεύγει αλλά αν χρειαστεί θα το ψάξω.
Ναι, για πες αν μπορείς, γιατί δεν έχω πάρει κάτι είδηση, μάλιστα συμπεραίνω και το αντίθετο από όσα διαβάζω (π.χ.).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
[and the penny drops] Ευχαριστώ, δεν κατάλαβα, νόμιζα ότι είχαν πληρώσει τα ναυπηγεία το δικό τους πρόστιμο.
 

Earion

Moderator
Staff member
Ελληνικός Χρυσός : Η εγκατάσταση μύλων λειοτρίβησης θεμελιώνει το έργο των Σκουριών

Η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού με την τοποθέτηση του πρώτου ημιαυτογενούς μύλου λειοτρίβησης (Sag Mill) στο Εργοστάσιο Εμπλουτισμού ολοκληρώθηκε και σηματοδοτεί την πλήρη εξέλιξη του έργου των Σκουριών, καθώς αποτελεί το πρώτο κομμάτι εξοπλισμού που εγκαθίσταται στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικός Χρυσός με αυτό τον τρόπο, μπήκαν οι βάσεις για ένα από τα σημαντικότερα έργα στην ΒΑ Χαλκιδική, τα τελευταία πενήντα χρόνια, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο για την επένδυση της εταιρείας στην Χαλκιδική.


...

Πηγή: in.gr
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Πηγή: Τσιρώνης: Δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/193294/tsironis-den-tha-stamatisei-i-exoryxi-stis-skoyries
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Και εδώ, σχετική διευκρινιστική δήλωση του υπουργού:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα» σημείωσε.
«Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν» πρόσθεσε.
 
(Καθημερινή)
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο αναππληρωτής υπουργός αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές τονίζοντας μάλιστα ότι «θα έχουμε νεκρούς αν δεν αντιμετωπιστεί πολιτικά το φαινόμενο στις Σκουρίες. Τα πράγματα έχουν αγριέψει...». Παράλληλα, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι έχει ήδη εκφράσει την γνώμη του στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Λαφαζάνη, ότι η λύση πρέπει να είναι πολιτική και πως «δεν μπορεί να είναι θέμα της αστυνομίας». «Η αστυνομία βρέθηκε ανάμεσα σε 3.000 εργαζόμενους από τη μία και 1.000 κατοίκους από την άλλη που συγκρούονταν», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η δουλειά της αστυνομίας στις Σκουριές ήταν να μη σκοτωθούν μεταξύ τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με κινδύνους ζωής».
(...)
«Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της», σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τα χτεσινά επεισόδια στις Σκουριές. «Όταν ήδη έχει προαναγγελθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, καθόλα δικαιολογημένη, από μόνη της μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της εταιρείας δημιουργεί μια ένταση. Επομένως ο ρόλος της αστυνομίας θα ήταν να αποκλιμακωθεί ή ένταση. Δεν ξέρω τι εντολές είχαν, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά. Άρα, η αστυνομία δεν πέτυχε το στόχο της» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε καταλήξει στο να είμαστε αρνητικοί να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρεία, να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη εξόρυξη και με αυτή τη δέσμευση οφείλουμε να προχωρήσουμε».

Αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής ζητάει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ευθύνη στην Αστυνομία ρίχνει και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ζητώντας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αντικαταστήσει άμεσα τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής και τον επικεφαλής αξιωματικό της χθεσινής επιχείρησης.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. και υπογραμμίζει: «Οι υπάλληλοι [ΣΣ. δηλ. οι μεταλλωρύχοι;...] της ELDORADO όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στο συγκεντρωμένο κόσμο. Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την Αστυνομία, επιτέθηκαν στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος. Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες, όπου αλλού υπάρχουν».
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Δεν ξέρω τι επιμελητές είχαν εκεί στην «Κ», αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Μάλλον, πολλά δεν πήγαν καλά: *αναππληρωτής, *Ανασυγρότησης, τρεις προτάσεις εις διπλούν· και μετά βαρέθηκα να βρίσκω λάθη αμισθί. Ας πάρουν επιμελητή.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Να λοιπόν που έπρεπε να έρθει "η πρώτη φορά Αριστερά" στην κυβέρνηση για να δούμε τους εργάτες ορυχείων να ονομάζονται "υπάλληλοι" και οι μεταφερόμενοι από άλλες περιοχές ακτιβιστές "κάτοικοι". Για να φανταστούμε τις γραμματείς και τους κλητήρες των γραφείων να επιτίθενται με πέτρες και καδρόνια εναντίον των ντόπιων χωρικών; Ή για να χωνέψουμε μια για πάντα ότι "αριστερά" στην Ελλάδα ίσον Σταλινισμός;
 

SBE

¥
Απορία γιατι δεν είμαι Ελλάδα και δεν ξέρω τί γίνεται: πριν από το επεισόδιο αυτο με τα ΜΑΤ κλπ είχαν γίνει και προεόρτια λίγες μέρες νωρίτερα;
Ρωτάω γιατί κάποιοι γνωστοί μου εδώ στο Λονδίνο μού είχαν πιάσει κουβέντα ακριβώς για τις Σκουριές πριν μέρες έτσι χωρίς λόγο και υποθέτω ότι δεν το θυμηθήκανε το ζήτημα απο το τίποτα. Απλά εγώ έχω χάσει επεισόδια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μα πού πάτε; Φεύγετε πάνω που ο Σύριζα ανακαλύπτει την ανάπτυξη;
 
Top