Οι πέντε βασίλισσες

SBE

¥
Καθυστερημένα, μια που στις 18/9 έφευγα ταξίδι κι έτσι δεν είδα την κηδεία (την είδα χτες που γύρισα).
Στις 18 ο ταξιτζής με πήγε μέσω Κωλοπετεινίτσας στο σταθμό, γιατί είχαν κλείσει τους δρόμους και γιατί δύο εκατομμύρια άνθρωποι είχαν έρθει στο Λονδινο για την κηδεία. Το ένα εκατομμύριο το συνάντησα στο δρόμο με το ταξί κι ενώ είχα ξεκινήσει νωρίς για το αεροδρόμιο κατάληξα να τρέχω στο τέλος.
Πάει κι αυτό, τελείωσε, πέρασαν και μέρες, δόθηκε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβερ όπου αναφέρεται ως επάγγελμα "Her Majesty the Queen" ενώ εγώ νόμιζα ότi αυτό είναι τιτλος και επάγγελμα είναι σκέτο το "Βασίλισσα", και τώρα πιά μας μένει το νέο νόμισμα. Από το Δεκέμβριο στα πορτοφόλια μας. Θα πάω να αγοράσω όσο υπάρχουν ακόμα σε στοκ αυτά τα σουβέρ με το γραμματόσημο με το στυλιζαρισμένο προφίλ της Ελισάβετ, αυτό που δεν είχε ποτέ σχέση με την πραγματικότητα αλλά που μικρή το έβλεπα σε φακέλους και σκεφτόμουν τι ωραίο αυτό το κορίτσι στο προφίλ.
Στο μεταξύ διάβαζα ότι η Μαργαρίτα της Δανίας που την αναφέραμε, τώρα που εκλεισε τα 50 χρόνια στο θρόνο εκανε ένα δώρο στα εγγόνια της, τους αφαίρεσε τους τίτλους. Αυτό που λέγανε ότι θα γίνει στο ΗΒ. Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα.
Σχετικά με το BBC και τον Crown Prince, μου κάνει εντύπωση που στην Ελλάδα 50 χρόνια αργότερα είμαστε ακόμα τόσο ανασφαλείς που μας ανησυχούν κάτι τέτοια ή που νομίζουμε ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον μας, αλλά αυτό ειναι άλλη συζήτηση.


1664564622693.png
 
Τα γραμματόσημα θ' αλλάξουν περισσότερο απ' ό,τι περίμενα:

‘Eventually it will just be a barcode, won’t it?’ Why Britain’s new stamps are causing outrage and upset (The Guardian)

Βγήκε και το νέο βασιλικό μονόγραμμα, που επαναφέρει το στέμμα «Τυδώρ» που χρησιμοποιείτο επισήμως από τους προκατόχους της Ελισάβετ.

σφδσδφσ.png

Η κηδεία είχε όμορφους ύμνους· κάποια στιγμή ίσως παρακολουθήσω και τη δεύτερη.
 
Last edited:

SBE

¥
Μα δεν χρησιμοποιούνται πλέον και τόσα πολλά γραμματόσημα. Μπορείς να τυπώσεις στο σπιτι π.χ. τους φακέλους, και σου τυπώνει έναν γραμμοκώδικα.
Όλα τα σύμβολα τα είχαν προφανώς ετοιμάσει από καιρό,
Παρεμπιπτόνtως...
1664735905386.png
 
Να τα έκρυβε άραγε η Ελισάβετ κάτω απ' τα μαλλιά της τόσα χρόνια; Κοιτούσα φωτογραφίες τις προάλλες, και ο Φίλιππος δεν είχε τέτοια αφτιά.

ΥΓ: Ωραίο το λατινικό έτος φέτος… MMXXII. Γράμματα σε ζευγάρια είχαμε επίσης το 2000 (MM), το 2002 (MMII) και το 2020 (MMXX)· η επόμενη τετράδα ξεκινάει σε 178 χρόνια (MMCC, MMCCII, MMCCXX, MMCCXXII).
 
Last edited:
Top