metafrasi banner

Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας - μη αναφορά περί επαγγελματικής έδρας

anemelos

Member
Καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά.

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος/κάποια εμπειρία από αλλαγή έδρας όταν δεν αναφέρεται στο νέο μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας ότι το σπίτι θα είναι και επαγγελματική έδρα (φοβάμαι να ζητήσω κάτι τέτοιο από την ιδιοκτήτρια γιατί μπορεί να μην το δεχτεί ή να ζητήσει μεγαλύτερο ενοίκιο).

Υπάρχει περίπτωση η νέα ΔΟΥ να μην το δεχτεί;

Ευχαριστώ

Πάνος
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ναι, το Μητρώο κατά κανόνα θα ζητήσει υπεύθυνη δήλωση από τον εκμισθωτή τής κατοικίας, ακόμη κι αν αναφέρεται ρητά στο ίδιο το μισθωτήριο πως ένα δωμάτιο πχ θα χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική έδρα τού μισθωτή.
 

anemelos

Member
Ευχαριστώ πολύ.

Το θέμα είναι ότι δεν θα αναγράφεται στο μισθωτήριο πως ένα δωμάτιο πχ θα χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική έδρα τού μισθωτή. Άρα, όπως το θέτεις, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Πάντως υπερβολικό μου ακούγεται γιατί πλέον τόσος πολύς κόσμος δουλεύει πλέον από το σπίτι με έναν μόνο υπολογιστή, ούτε καν δωμάτιο χρειάζεται. Δεν νομίζω όλοι αυτοί να το αναγράφουν και στο μισθωτήριο συμβόλαιο, αν και μπορεί να κάνω λάθος.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Το να μην αναγράφεται στο μισθωτήριο δεν είναι no-go, διότι υπερκαλύπτεται η σύμφωνη γνώμη τού εκμισθωτή με την υπεύθυνη δήλωση. Αλλά χωρίς σύμφωνη γνώμη, δουλειά δεν γίνεται.
 
Top