Λεξιλογιακή βασιλόπιτα του 2015: Τρίτη 6/1/2015

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Καλή χρονιά! Πιθανότατα στο εστιατόριο Αλεξάνδρεια, κοντά στο Μουσείο (δες στο πρώτο πρώτο ποστ του νήματος). Θα ξέρουμε οριστικά αύριο-μεθαύριο.
 
Οι άσχετοι με το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας παρακαλούμε να αναρτηθεί χάρτης και τρόποι προσέγγισης με ΜΜΜ. :)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Είναι δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό προς τη μεριά της Κυψέλης (δεύτερη παράλληλος πριν βγεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας), ένα τέταρτο με τα πόδια (~ένα χιλιόμετρο απόσταση) από τον Σταθμό Λαρίσης (έχει χάρτη στον ιστότοπό τους, βλ. ποστ #1).
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δείτε και στους γκουγκλοχάρτες. Το πιο κοντινό ΜΜΜ σταθερής τροχιάς είναι ο σταθμός Βικτώρια.
 

daeman

Administrator
Staff member
Παρεμπιπτόντως, το "Αλεξάνδρεια" προφέρεται αθηνηστί με ένα λάμδα.

Και στα νότια ιδιώματα, το «Καληνύχτα» με ένα μι (κι ένα φασόλ'). :-) Matinata:


Matinata (o Kali Nifta, Καληνύχτα) è una serenata grica il cui testo è stato composto dal poeta calimerese Vito Domenico Palumbo (1854-1918).


Ela, elamu konda


Καλλλλλλλλλλλλλλλοχρονιά να 'χομε!
 
Απορίες: γιατί εκεί; Έχετε ξανακάνει εκεί συνεστίαση; Θα υπάρχει και φαγητό ή κόβουμε πίτα και καφέ;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Απορίες: γιατί εκεί; Έχετε ξανακάνει εκεί συνεστίαση; Θα υπάρχει και φαγητό ή κόβουμε πίτα και καφέ;

Είναι σε βολικά κεντρικό σημείο, έχουμε ξανακόψει βασιλόπιτες (δυο φορές) και ο χώρος διευκολύνει να έχουμε μια αίθουσα μόνοι μας. Θα υπάρχει και φαγητό και γλυκό (ελπίζω και καφέδες). Πέρσι και πρόπερσι είχαμε ένα ειδικό μενού γύρω στα 20 ευρώ/άτομο με κρασιά, ακόμη δεν ξέρουμε φετινές λεπτομέρειες αλλά εκτιμώ ότι κάπου εκεί θα κινηθούμε.
 
Εντάξει, ευχαριστώ! Εγώ θα έρθω μόνο για τη βασιλόπιτα και καφέ, αν έρθω. Οπότε πείτε ώρα έναρξης της μάζωξης για να υπολογίσω.
 
Hellegennes, μπορείς να πάρεις και το λεωφ. Β5 από την οδό Φιλαδελφείας, δυο βήματα από τον Στ. Λαρίσης, και να κατέβεις στη στάση Πεδίο του Άρεως, που είναι κοντά στην Αλεξάνδρεια (youdrive).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Λοιπόν, επιβεβαιώνω ότι την Τρίτη 6/1, θα συγκεντρωθούμε από τις 2 το μεσημέρι στη μεγάλη αίθουσα της Αλεξάνδρειας, με το μενού (και κρασί) που γνωρίζουμε από πέρσι και κεντρικό πιάτο (για πιο ελαφρό) το κεμπάπ κοτόπουλο (αν υπάρχουν πολλές προτιμήσεις για κάτι άλλο, δείτε και τον ιστότοπο του εστιατορίου, μιλήστε έγκαιρα :)).

Όσοι έρθετε μόνο για τη βασιλόπιτα, υπολογίστε ανάλογα τους χρόνους σας. :)
 

pidyo

New member
Τελικά αντί να με αποτρέψει εργασιακός φόρτος όπως φοβόμουν θα με αποτρέψει έκτακτη (και αναπόφευκτη) οικογενειακή γιορτή. Θα προσπαθήσω να περάσω για πολύ λίγο απλώς για τις ευχές, αν όχι, φάτε μια κουταλιά σούπας και για μένα.
 
Top