Λέξη της χρονιάς (2022)

nickel

Administrator
Staff member
Ποια να είναι η λέξη της χρονιάς για το 2022;

Το λεξικό της Οξφόρδης (που κατάφερε να αποσυρθεί από το διαδίκτυο το καλύτερο διαδικτυακό λεξικό της αγγλικής) διάλεξε το goblin mode σαν λέξη της χρονιάς, που δείχνει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Οξωνίας.

Στην ψηφοφορία που κάνει, όπως κάθε χρόνο, ο Νίκος Σαραντάκος, εγώ διάλεξα μία λέξη, τα πουτινάκια. (Ελπίζω να μην απαγορεύεται η κοινολόγηση της ψήφου.) Στο κάτω κάτω, λίγες λέξεις έχουν δείξει όσο αυτή τον πιο πρόσφατο διχασμό της κοινωνίας μας (από τους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, στους αντιεμβολιαστές και τώρα στα πουτινάκια).

Τώρα μου έστειλε ένας φίλος τη σχετική ανάρτηση που έκανε ο Εκόνομιστ. Στο συνημμένο πεντεφικό αντίγραφο έχει ενδιαφέρον ότι έχουν εξαφανιστεί όλα τα συμπλέγματα γραμμάτων (τα ligatures ff, ffi, ffl, fi, fl για ff, ffi, ffl, fi, fl), οπότε γίνεται λίγο κουίζ στο διάβασμα. Αν βαριέστε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, η λέξη της χρονιά για τον Εκόνομιστ είναι το
hybrid work
 

Attachments

  • The Economist. And the word of 2022 is….pdf
    208.9 KB · Views: 137
«A debate also developed about whether it is culturally or militarily appropriate to refer to kamikaze or suicide drones, drones being by definition pilotless», λέει το άρθρο. «Loitering munitions lacks a certain snap.» Εγώ σκέφτηκα το sacrificial drones, που δείχνει ακριβώς ότι κάποιος άλλος τα στέλνει στον θάνατο.

Ποιο ήταν το καλύτερο διαδικτυακό λεξικό της αγγλικής;
 
Top